måndag 30 april 2007

Valborg

Ikväll kan ni se mig på svt 20-21. Valborgsfirande från campus ska förevigas och där ingår nationskören som jag är med i.

Nu, iväg på skumpafrukost.

Trevlig valborg!

söndag 29 april 2007

Råneå

Paus i Spindelmannen II (vi har inte hyrt den, jag lovar! Den råkade gå på tv) och Sven fixar något att dricka till oss. Vi har hängt i PH hos Svens föräldrar sedan i fredags med undantag för en fotboll div 5/Myrorna-tur till Luleå i lördags. Idag var vi med nybakad blåbärskaka till våra respektive farföräldrar. De blev mkt glada.

Imorgon grillning och fest med Svens komvuxgäng och kanske lite sjuksyrror. Marinerat renkött ligger i kylen!

Film nu.
Hej så länge.

fredag 27 april 2007

Födelsedagstider

Grattis Eric på 24-årsdagen!






btw, ngn som har förslag till något roligt tema för min och Ainas annalkande födelsedagsfest?

onsdag 25 april 2007

Kärleksakuten

Long time no see. Livet kom emellan. Händer, ögon, hud. Men det är en annan historia.

Iallafall så inledde igår jag min karriär som sexualupplysare. Prao på kärleksakutenuttryckning i två niondeklass. Känner mig nu redo för allt. Veckorevyn, har ni äntligen tröttnat på den där fjantiga frågespaltstjejen så ställer jag gärna upp.

För er som händelsevis inte stött på den underbara föreningen kärleksakuten tidigare så är det en studentförening där läkarstudenter går ut i högstadie och gymnasieklasser och pratar och gör övningar som rör sex och kärlek. Som A så klokt uttryckte sig så fungerar kärleksakuten för oss läkarstudenter lite som en uppgörelse med vår halvnördiga kärlekslösa högstadietid med handsvett och jag själv är väl inget undantag.
Nån annan dag ska jag skriva ett långt inlägg om allt som traumatiserade mig på högstadiet och varför det är galenskap att stänga in 100 stycken personer i lägre tonåren på samma ställe under flera år.

Även idag fick jag lite kärlek från akuten. Möte med temat integritet. Såklart väldigt brett ämne och mkt att prata om men man måste ju börja någonstans I guess. Kladdkakan som bjöds var väldigt god, hela KA jobbar stenhårt på diabetesen.

Imorgon bitti är det bindväv som gäller, najs.

söndag 22 april 2007

Knivkastning

Såg "Flickan på bron" på filmstudion i torsdags.
Det här klippet hittade Amanda på You Tube. Sensuellt.

Ganska vacker skådespelerska!, förstår vad Johnny (D) ser hos henne.

/Aina och Amanda

lördag 21 april 2007

Lördag

Skönt att ha varit till stan i torsdags så jag idag varken har lust eller behov av spring i affärer. Sov nästan tolv timmar i natt, lugn frukost, en promenad och lite te hos Sanna. Det är bra att prata med henne, hon är klok. Dessutom fick jag se en bild i ett album på hennes kusiner lika med liten besvärad sven lika med gulligt!!

Ska försöka mig på att bjuda Amanda på renköttsmiddag, sedan förfest hos Ylva och förhoppningsvis Contra på teatercaféet ifall jag orkar. Först lite stök i gamla rörelseapparatenpapper och Moneybrother.

Ciao.

onsdag 18 april 2007

Arbeit und liebe

Idag sa vår föreläsare på medicinsk psykologi att enligt Freud så var de enda förutsättningarna för lycka "arbeit und liebe".
Att ha ett arbete som ger sammanhang och mening och att besitta förmåga att älska. Arbetsbiten är inget problem...arbete finns alltid. Snarare känns det som att jag älskar för mycket för ofta för lätt.

This calls för lite Moz.

Nu sluta tänka och istället äta en bit av mitt nygräddade lingonbröd.

Sommarjobb

En stimulerande föreläsare grusades av en förkyld nos. Det var helt täppt, men blött längst ut, i stackarn. Kunde inte dra in utan bara hoppas att det skulle stanna där det var. Köpte nässpray senare vilket var en befrielse. Det här kanske blir ihågkommet (åtminstone av mig) som Ainas förkylda vår.

En kvinna från Socialförvaltningen hemma ringde för ett par timmar sen och frågade vad jag har för mindre bra sidor (bl.a.). Vem har kommit på de där intervjufrågorna egentligen? Tycker de är dåliga. Ifall någon som söker jobbet verkligen har någon katastrofalt dålig sida och mot förmodan dessutom själv är medveten om detta är det väl bäst att hålla tyst om det? Det hade jag gjort. Och dragit till med någon mindre dålig dålig grej för att låta så där lagomt ödmjuk och ylle. Hoppas mina svar var tillräckligt pedagogiska och lät åtminstone lite som att de kom från hjärtetrakten. I annat fall kanske det blir jobb trots allt, de hade visst lite folk, hehe.

Har en liten klänning/top på G. Hittade tyget i linneskåpet i stugan, bra med en mamma som sparar allt.



Sy vidare!
Hej.

tisdag 17 april 2007

Dagens glädjeämnen

Jag älskar paket. Men oftast så är jag lite beredd på att de ska komma för att jag brukar ha ett vagt minne i bakhuvudet av att ha halat fram Visakortet vid något svagt tillfälle på laredoute.se men idag så blev jag förvånad.

Signerad Slagsmålsklubbensingel, poster och klistermärken! Till mig! Jag var visst med i nån internettävling för ett tag sen. Oh joy, elektro i min lägenhet hela dagen :)

Till tonerna av smk ska jag nu vika tvätt och plugga lite för att sen vandra de 300 meterna bort till Fridis och göra påskbakelser och titta på House med gänget. Det artar sig.

måndag 16 april 2007

Kändes skönt att vara tillbaka i Umeå idag, bra med vardag. Medicinsk Psykologi på schemat som faktiskt var kul och intressant, långt över åtminstone mina förväntningar. Förra terminen tyckte jag det var ganska segt men det verkar bättra sig.

Var f.ö. lite kreativ igårkväll när jag kom hem. En fågelbrosch blev det.




Och Kvikkjokk. Var bra.
Bäst var att träffa Sven. Bra var även skoterturer, god mat, pub med skotsk/irländsk livemusik och bastubad. Lägger upp några bilder.


Min karl i Tarrekaise.


Mamma, jag och våran heta timmerkälke.


Min far och jag dricker kaffe.


Bröderna grillar i kåtan.


Rejäla grejer med vedeldat.

God natt gott folk.

söndag 15 april 2007

"Oh Toto, there´s no place like home"

Här är en pic på Malin (vänster) och mig själv framför en bambuskog i en park i Montpellier.

Tack Malin för den fina veckan!
Tyvärr så blev det inte så mkt bikini som jag tänkt mig men jag börjar tro att det är Guds vilja att jag ska vara en albinoknubbsäl så jag klagar inte. Det finns ju så mycket annat trevligt man kan hitta på, äta crepes med nutella och kastaljekräm, lära sig kindpussas (känns jättekonstigt att komma så nära någon man aldrig träffat innan ju), äta upp Petras mat, dricka vin och martini, dissa äckliga fransmän på krogen eller handla klänningar på Zara.
Vi blev ju värsta Falkenbergsgänget där nere! Jag åkte ner för att träffa Malin och Petra från min gymnasieklass som studerar franska i Montpellier men även Kim från Falkenberg och Vera(utbytesstudent i vår klass ettan på gymnasiet) från Schweiz var i staden.

För att få klarhet i mina intryck bestämde jag mig för att göra en liten pro/con-lista över Frankrike. Högst subjektiv och fördomsfull of course.

Jag gillar: Klimatet, arkitekturen(plötsligt känns mitt kära Ålidhem ännu mera öststat än innan), de 5% av killarna som inte var fula var riktigt heta, att fransoserna är lätta att börja prata med, organisationen på tågstationen, fina parker, tjejerna klädde sig oftast mkt elegant(fast inte så personligt), att alla helt seriöst springer omkring med en baguette i handen, bakverken.

Jag gillar inte: Alla fula jeans och skor som killarna hade på sig, hundbajs på gatan, att de inte har hört talas om vegetarianer, slemmon på uteställena, att komma hem och lukta som en rökt makrill, att tydligen så är att titta på en kille samma sak som en invit, ojämställdheten, att de pratar sämre engelska än jag pratar franska. Vad jag hört är de dåliga i sängen också.

------------------------

Nu är det snart vardag igen men det känns faktiskt inte så himla farligt, jag är närmast taggad att sätta igång med något igen, blir så lätt apatisk när jag inte har något som jag måste göra. Ganska soft vecka den kommande också- medicinsk psykologi, tentan om ett år.
Och sommaren har ju (nästan) kommit till Umeå också! Vårkänslor, krokus, tygskor och fjärilar runt hjärtat.

Dagens låt: Wolfsheim-Once in a lifetime
Calm down my heart, don´t beat so fast. Don´t be afraid, just once in a lifetime. I don´t pretend that I love you, cause there is nothing left to loose. There is sounds you can not hear and there are feelings you can´t feel.

söndag 8 april 2007

France Gall - Poupee De Cire, Poupee De Son

Nu åker jag till Petra och Malin i Montpellier över påsklovet!
Ska bara snabblära mig lite franska först med hjälp av denna videon, jag tror det redan börjat att fungera lite, eller ja..mentaliteten ialf kanske...
Ha det fint ni alla så är jag snart tillbaka med en fullständig rapport om allt som vi blondisar hittar på, ohlala!

Ciao!


torsdag 5 april 2007

Pink-torsdagen


Idag blåser det hårt och kallt över Umeå. Fick massor av skräp i ögonen ute på promenad innan fast att jag hade solglasögon på mig. Kändes ganska hängit och deppigt ensam i Umeå men allt ändrade sig när jag kom hem och såg allt roligt (förutom deklarationsblankett) som trillat ner genom mitt brevinkast. Bikini till Frankrike som jag beställt från Ellos (beställde förra fredagen, stod leveranstid 7-10 dagar, så de var snabba!) och nya Elle. Blev så uppåt att jag var tvungen att beställa en klänning och en t-shirt från den här rara sidan som Jonas tipsade mig om.

Nu fixa käk och läsa lite i Neuroscienceboken. Ciao!

onsdag 4 april 2007

Lynöe

Ordförande i Läkaresällskapets delegation för medicinsk etik, ganska maffigt det låter. Och han hade vi som föreläsare första två veckorna!

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=636142

Återigen, glad påsk.

Sucker för bra svensk pop

När jag nästan lyssnat sönder låten hittar jag videon och låten får en helt ny dimension.
Karin Ström- Klaustrofobi

Idag snöar det i Umeå. Ålidhem har aldrig varit fulare. Och på söndag åker jag till Montpellier.

tisdag 3 april 2007

Lov

Det slog mig imorse när jag vaknade att jag faktiskt åker hem redan imorgon! Det är inte klokt. Det var ju nyss jullov. Måste packa en massa varma kläder och dammsga mitt grusiga golv. På torsdag förmiddag avgår vår vita fokkvagnsbuss mot Kvikkjokk. Det blir kul och avkopplande, jag ser fram emot det.




Pappa har paus i Sareks nationalpark. Hoppas på lika mkt sol i år.


Glad påsk!

måndag 2 april 2007

Allt vi gör är nog jävligt själviskt egentligen

Sitter och försöker reflektera över relationen mellan läkare och patienter. Det slår mig att det är rätt häftigt att ha påbörjat en utbildning som kommer att leda till ett yrke där man får chans att hjälpa, genom att dela med sig av sin kunskap. Det kommer sannolikt att kännas meningsfullt att gå till jobbet och vetskapen om att det jag arbetar med leder till att människor börjar må bättre kommer troligen att vara väldigt motiverande.
Jag tror det mesta vi människor gör egentligen är för vår egen skull. Att göra gott gör att vi känner oss goda. Att få möjlighet att göra något för att stärka en annan stärker nog även en själv.
----
Ganska grå dag idag, inget vidare vårväder. Jag tänkte ta den gröna klänning som blev behållningen av lördagens symaskins-LAN (brorsan är mkt imponerad) hos Ylva, men sommaren kändes för långt borta imorse. Längtar efter att få slänga in vinterjackan i min enda garderob.

Köpte på tal om sommar ett par skor i lördags på min och Ylvas stadstripp. Fina va?



Till dess jag kan börja använda dessa får jag nog snällt knata runt i mina converse ett tag till, därför fick de sig en väldigt behövlig våruppfräschning idag.



Bäst att jag återgår till PU:n nu.
Bye.

Umeå Open



I helgen var det dags för 10årsjubilaren Umeå Open. Det blev lite sent bestämt att vi skulle gå och då var alla endagarsbiljetter för lördagen slutsålda så det blev att vi var där på fredagen.
Först ut var Salem. Han var söt but he knew it. Älskar skivan men på scen spelade han på att vara jobbigt boyish. Gillar könsmogna män tacksåmkt.
Senare såg vi Anna Ternheim och Laleh. Hade dem på ipoden innan. Var tvungen att hoppa över låtarna när de kom, vet inte riktigt varför, de gav mig en konstig känsla i magen som inte lämpade sig för läsning om membrantransport och sånt.

Nästan så att jag fick mest behållning av alla söta små popkids det verkar finnas i Umeå. Tyvärr innebar detta också:
Vakten till barområdet- STOP! Här kommer du inte in!
Jag- Varför?
Vakt- Alkoholservering här.
Jag (förtvivlat)- Men jag är ju tjugo!!
Vakt- muttermutter...
Dummvakterna bläddrar i sina papper och försöker bestämma sig för om mitt armband är rosa eller lila.

...förövrigt är mest provocerande på tv just nu "Sjunde himlen". Har sällan sett ett helt avsnitt utan att ha blivit förbannad.

söndag 1 april 2007

...Ylva får f.ö. studiemotivation av att vara på Flott. Hon är gullig!

/Aina

Tjena!

Bloggen ni alla har saknat är alltså äntligen här!
Det må vara första april men det här är inget skämt.

I NSD (dagstidningen hemma i vackra Norrbotten) kunde man idag läsa om ett beslut att införa vägtullar på E4 i Kalix med start imorgon. Där ligger nog några Ugglor i mossen. Själv har jag inte lurat någon, det är jag alldeles för snäll för! hehe.

http://www.nsd.se/artikel.aspx?artid=55408&arkiv=False

Godkväll.
/Aina

Here we go godamnit!

Äntligen dags för mig (Ylva) och Aina att skaffa en blogg! Vi kommer ha massor att spännande att berätta om, varesig det gäller våra läkarstudier, uteliv, mode eller pyssel.