lördag 30 juni 2007

onsdag 27 juni 2007

Tantklänning

Alla kläder kostade tio kronor/plagg på Kupan idag eftersom de ska ha sommarstängt. Hittade denna i ett hörn



med någon färgglad accessoar blir det nog finfint.

tisdag 26 juni 2007

Tips



Coolaste superhjälten någonsin? Tyckte serien var skoj när den kom men upptäckte en massa sjuka detaljer jag inte lagt märke till tidigare när det vankades starfightermaraton på vår övervåning för några dagar sedan. Grymt roligt! Se.

måndag 25 juni 2007

Vilken kille!

Möttes av en köttfärspaj på väg in i ugnen när jag trött kom hem för några minuter sedan. Åh, vilken lillebror jag har alltså! Jag som på bussen suttit och tyckt det var jobbigt att behöva laga mat när jag kom hem.

Helgens värme och solsken var kortvarigt, idag har det regnat och blåst. Pratade med mamma som meddelade att det inte var mycket bättre i stugan vilket var rätt skönt, nog tråkigt att åka därifrån i alla fall.


Då. (jag och grannpojkarna)

Dunka mig

Jag minns en msn-diskussion jag hade med min vän Jonas för ett antal månader sedan.
Jag (nybakad kärleksakutare) hävdade att det nya sättet att skuldbelägga tjejers sexualitet är hela grejen med att sex alltid måste vara lika med kärlek för en tjej, annars är man en hora. Att man hela tiden blir tvungen att rättfärdiga sig själv, "Jo, men jag gillade ju honom", "det blir alltid bäst om det är med ngn man är kär i" osv.
I blame Veckorevyn och deras tips som brukar vara typ tänd 200 levande ljus när du ska ha sex med din kille.

Jonas höll såklart inte med, eller så fattade han inte min point.

Anyways kom jag att tänka på den här diskussionen när jag upptäcker att det tydligen pågår ngn slags debatt om Frida Muranius låt "Dunka mig gul och blå". Personligen tycker jag väl inte att musiken är så jättespännande men det kom lite som en överaskning att det finns de som tycker den är kvinnofientlig, att den handlar om en "tjej som inte vet bättre". Då börjar det bubbla lite inne i Ylva ska ni veta. Omyndigförklara den som sjunger om en tjej som har sex frikopplat från kärlek liksom. Vad är det med folk egentligen?

Carina Rydberg har vassare penna än jag, läs här.

söndag 24 juni 2007

somrigt


syskonkram vid midsommarstången.

torsdag 21 juni 2007

Ensam hemma

Det är helt tomt här, familjen åkte till stugan i eftermiddags. Jag jobbar imorgon men tänkte köra dit när jag slutar. Vi är alltid i Salmis på midsommar och firar med grannarna, tror det har pågått sedan mamma var tio år eller så. När jag var liten var det sommarens höjdpunkt, är väl inte riktigt lika lyrisk längre även ifall det är skönt att vara där. Missar midsommarstångsbygget i år men tänkte glida in lagom till middagen och sedan styra upp nattbastu och bad i havet för alla intresserade. Blir nice.

Snyggast i Salmis 2006
Else-Marie


Jobbet är rätt roligt för övrigt. Kul att kunna hjälpa. Inte heller någon risk att bli utsliten på stället, är nästan mer rast än arbete. Det enda tunga är att ta sig upp till bussen som går sju, det är svårt att komma i säng när det är ljust ute hela natten.

onsdag 20 juni 2007

Det är ändå ganska mysigt i Okome på sommaren


Mamma sitter i trädgården och läser om "Caramia" Måns i Veckorevyn som jag fick gratis på stan igår.


Ett ögonblick senare var de uppätna! Vem mer än mig har förresten en farmor som kan säga "Igår plockade jag 7 dl smultron i trädgården och frös in".


Lite random blomsterprakt.


Voilá! Min pappas hobby. Egentligen ville jag ta kort på de tre småsmådunigasöta gåsungar han kom hem med igår, men de stora gässen bara fräste mot mig så jag vågade inte gå in till dem... istället får ni en bild på nåntingnåntingmedhättaänder.

tisdag 19 juni 2007

Bra grejer

Ny väska 1
30 kr på återvinningen



Ny väska 2
Hittade tyget på kupan (fyll en påse får trettio kronor = lycka) och sydde den här. Antagligen snyggaste fodret någonsin.

måndag 18 juni 2007

Sju sorters kakor

Mormors ökensand var mina favoritkakor när jag var liten och när mamma bad om bakhjälp till midsommarfikat tänkte jag att jag skulle prova baka dem.



Imorgon ska jag göra en drömtårta och kanske baka bullar ifall jag är på jättesnällt humör. Det kommer nog att bli en redig husmor av mig innan jag är trettio.

Tjugo kronor senare var den min



Hittade denna kjolen på Kupan idag. La upp den 15 cm och det blev riktigt bra tycker jag allt. Speciellt om man som jag har vitt linne med svart bh under till. Måste nog ha den imorgon bara för det :)

Jay Jay Johanson - Automatic Lover

Dagens insikt när jag hittade min gamla JayJayskiva: alla låtar gör sig ändå bäst i eurodanceversion.

Undrar vem som gjorde första versionen av låten. Dee D Jackson? Löve it anyways.

Måndag blodiga måndag

Ingen nyhet men inte desto mindre sant och viktigt.
Själv har jag varit vegtarian i sex-sju år nu. Inget jag känner att jag måste reflektera över varje dag, det bara är så av många anledningar. Jag missionerar heller inte. Folk kan bli jävlgt provocerade av att jag inte äter korv på min smörgås, låt dem hållas, jag pallar inte.
Detta gör ju att det känns extra spännande att vara hemma och inse att pappa fortfarnade inte har släppt mina matvanor utan känner sig maniskt tvingad att kommentera varenda måltid. Kanske är det för att han helt enkelt vet så lite om mig att det är det enda han kan komma på att kommentera om. Isåfall är det nästan sorgligt.

Idag känner jag mig fin. Tagit på mig klänning. Tänkte ta bussen in till stan, göra lite ärenden, kanske kolla kupan och fika med Siri, det var ett tag sedan sist vi sågs. Nu ska jag spela Bach på pianot och borsta tänderna.

Ciao!

söndag 17 juni 2007

Dynamiska Ylvas hemska experience i Falkenberg

Jag var ute igår. I FALKENBERG! Big mistake, big nono, big fyyy faaaaan.

Kvällen började helt okej, var hemma några tjejer hos söta Jennie, hennes söta föräldrar hade köpt jordgubbar och glass och allt var mysigt.
Sen skulle vi till stan, "ombyggda" restaurang Bratt närmare bestämt (-det är där alla hänger i Falkenberg om de inte är på Grand som är snäppet mer urringning, spetsiga skor, blå ögonskugga och slemmiga äldre "killar").
Malin var vår designated driver och var snäll att köra in oss så vi var väl inne på Bratt 23.15 eller nått. Typ inte en käft på stället. Då gick det upp ett ljus för mig- just det! det är ju alltid så här när man ska gå ut i Falkenberg, ingen är ute före tidigast 12. Så vi satt där ett tag, tittade på de som faktiskt var där, köpte en svindyr drink och väntade på att dansgolvet skulle fyllas. Vid den här tidpunkten var jag fortfarande lite pepp och danssugen, verkligheten hade ännu inte kommit ikapp mig. Pratade tom med några gamla parallellklasskamrater, allt kändes lugnt, jag kände mig fin i mina blanka skor och snygga kjol.

Så skulle det till att dansas äntligen trots hemsk musik. Jag tänkte- kanske skulle jag önska ngt bra hos DJn (fet gubbe med glasögon. Tänkte okej, men han kanske är musiknörd ändå och sparar den riktiga musiken till lite senare) sen.

Kanske ska berätta lite om "ombyggnaden" först och främst. Den visade sig bestå av att de tapetserat vad jag vill minnas vara träväggar med bruna tapeter med några slags vita blommor på. Ganska fräscht men inte "inne" om det var det de var ute efter, och det tror jag. På väggen satt lite popkonst köpt på IKEA. Andy Warhols Marylin Monroe ni vet. Gaaaanska Roomservice Jonny och Mattias 2005.

Tillbaka till musiken. Jag kräver fan inte mycket. Men efter X antal getourhandintheairlåtar så frågade jag personen med skivspelaren (hans nya benämning) om han tänkte köra kanske Familjen eller The tough alliance eller The Klaxons lite senare. Han visste inte vilka det var. Okej, om han bara väljer att inte spela det, han kanske inte tror att det ska gå hem eller ngt, men att inte ens känna till dem är ju bara för mycket.
Efter den dissningen gick jag runt och mumlade obscena ord för alla som ville höra på ett tag. Sen började jag och Jennie att räkna rutigaskjortorkillar. Vi kom utan större problem upp i 25.

Vid den här tiden hade folket kommit. Folk här är vidriga insåg jag. Har de ingen drängfylla låtsas de fan att de har. Jag har aldrig blivit så knuffad, trampat på så mycket glas, fått så mkt öl och sliskiga drinkar spillt på mig någonsin på ett dansgolv förut(förutom sist jag var hemma kanske). Jag blev så arg att jag spontanutvecklade huvudvärk och en finne på ryggen.

Jag lovar att aldrig mer gå ut i Falkenberg. Möjligen, MÖJLIGEN någon hemmafest. Annars ska jag bara åka upp till Göteborg och gå på synthklubb med Marie. De beter sig åtminstonde som människor och inte som grisar.
Detta löfte till mig själv lovar jag att hålla i minst en vecka.

torsdag 14 juni 2007

Fynd

Hittade dessa på kupan idag och fick dem för en tia eftersom de var i så dåligt skick. Efter lite putsande är de inte det längre (jag tror till och med det är silver!).

onsdag 13 juni 2007

onsdag förmiddag

1. Ringa vårdcentralen och erkänna att jag lämnat mina värktabletter jag äter när jag får mens i Umeå och fråga ifall de kan skriva ut några nya eftersom jag behöver dem snart

2. Ringa tandläkaren och säga att jag jobbar på måndag när jag fått tid hos dem (vilket jag inte gör) så jag kan vara i PH med Sven lördag till måndag


3. Skriva ut papper som får damerna på bemanningsenheten att tycka att jag förtjänar undersköterskelön trots att jag egentligen inte gör det

Vårdcentralen hade fel på sitt telefonsystem men jag kom äntligen fram alldeles nyss efter att ha varit grinig på dem några timmar eftersom den elektroniska bruden i telefonen varje gång jag ringde henne bad mig lämna mitt nummer efter en pipsignal som aldrig kom. Receptionisten hos tandläkaren hade inga tider förrän i augusti och jag tänkte för lite och bokade in en dag då jag med stor sannolikhet är i Kvikkjokk och paddlar kanot. Skrivit ut några sidor från studera.nu över mina meriter men de är ju inte påskrivna eller något så jag sätter inget större hopp till dem. Plus att jag inte hittar någon bra beskrivning av vad de två första terminernas PU innehållit för oss eftersom de har gjort om på sidan och verkar ha nya planer för de som börjar till hösten.

Och det regnar ute.

Namnsdag

Grattis på namnsdagen lilla Aina! Saknar ditt sällskap!

(grattis även till min cykel som heter Aino, saknar även dig.)

tisdag 12 juni 2007

Stabilt

Snart har jag spenderat två dygn hemma. Konstaterar att det mesta är sig likt här i stan. Som Ylva redan har rapporterat är dock fönstret på Frasses sönderslaget. Det har även byggts ett litet tak vid Coop som vagnarna står under och öppnat en affär som säljer keramiktroll att ha i trädgården men sen är det nog slut med nyheter. Haft långa lunchpauser två dagar i rad och strosat runt i affärer. Köpt ett solgult manchestertyg och ett lite ljusare gult fodertyg (ny väska, ny väska!) på kupans tygaffär = min favoritbodenaffär. Försökte ta en tur till ett annat bra ställe, veckans allehanda, men möttes dessvärre av en sommarlovslåst dörr.

Igår och idag har jag varit på introduktionsdagar med omkring åttio andra som ska jobba inom vården i sommar (därav luncherna i stan). Det var förmiddagar med föreläsningar och eftermiddagar med draglakan och vendelor och liftar och rullatorer. En hygienbrud snackade om att den typ av desinfektionssprit som används i Bodens kommun tar död inte bara på bakterier utan även på vissa virus och fortsatte allvarligt:

"...men är det så att ni märker att någon vårdnadstagare fått Hiv måste ni omedelbart ringa sjukhuset eller sköterskan, även om det är mitt i natten, för då måste personen få antiviralbehandling!"

(Alltså, hur märker man det bara så där?)

Samma kvinna pratade om att man bör använda plasthandskar i arbete som har med kropsvätskor att göra för att inte sprida smitta vidare. Sedan tillade hon att det är viktigt att man inte behåller dem på när man går vidare till nästa person även ifall man kommer att behöva handskar där med.

Beställde ett gäng böcker igår. Måste ju ha något att underhålla mig med när jag sympati-är-stilla med Sven i sommar! Detta blir därför snart mitt:

Ökenblomman återvänder
Paul Gauguin
Leonardo: den förste vetenskapsmannen
Kroppens sällsamma liv efter döden
Pianisten
Ett öga rött


Snygg framsida.


Snygg författare.


Nu ska jag prata med mamma lite.
Hej.

måndag 11 juni 2007

Montag

Plats: Victors lägenhet
Tid: ledig tid

*Djup utandning*. Idag har jag sovit ut. Ändå till halv nio! Efter att ha haft en ganska intensiv helg känns det nästan lite konstigt att bara hänga här själv. Vickis is of till jobb, hans place är fritt fram för mig att utforska i detalj. Tänkte först kolla slipsarna, sen skivsamlingen. Efter det ska jag dricka kaffe, äta macka och läsa några nummer av Vs King. Oh, joy!

Nåväl, tillbaka till helgens bravader. Just det. Känslan av att inte höra hemma någonstans. Efter tentan i fredags var jag helt slut. Kände mig dålig(skolmässigt, människomässigt), ont i huvudet och var på ett hemskt humör. Åkte ner till stan där jag blev lite uppmuntrad av Aina o Frida, käkade lite glass och klippte håret. Sjukt snyggt. Tänkte ta bussen hem men hade bara en tia i plånboken och kände att det kanske inte var läge att åka barnbiljett, som jag brukar, med en systemetkasse i handen, så det blev att knalla svingen. Dissade klassfest och somnade på Victor i soffan klockan tio.

Lördagen ägnades åt att flytta mina prylar från gamla ettan på Ålidhem till nya fyran på Ålidhöjd. Eftersom jag hyrt i andra hand äger jag inga möbler förutom min gosiga säng, däremot har jag en hel del prylar. Alla kläder ner i svarta sopsäckar, kändes fräscht. En sopsäck till väskor och skor. Åh skor, vad jag kommer sakna er i sommar. Måste ta med så mkt böcker hem att bara ett par av er får följa med, hur ska jag någonsin kunna välja mellan er? Hade fått låna ambulanstobbes bil att flytta med, mkt generöst. Efter ett tag kom jag ihåg hur man manövrerar sådanadäringa åbäken, då blev det roligt. Som på räls i kurvorna baby, som på räls!

Kvällens planer var klubb Shape-up på Plaza. Frida o Aina dissade oss. Jag hade ju sagt att de inte skulle köra så hårt på tentafesten! Nåväl, inte lika roligt Shape-up som förra gången. Många killar i rutiga skjortor (nya truckerkepsen för er som inte fattat det) och tjejer i Ginatricotklänningar (nya cityshortsen för er som inte fattat det). Jag och Victor störde oss. Skulle gått på hemlig Säkert spelning på Scharinska istället. Fuck. Sen köpte jag jordgubbsmilkshake på Frasses (Aina rapporterar förresten från Boden att någon har haft sönder fönstren till Frasses där, otufft gjort tycker vi), sen gick vi hem och sov.

Igår städade jag lägenheten. Noga. Sen ringde jag upp tjejen jag hyrt av. Hon sa att jag inte behövde städa så noga för hon skulle flytta alla möbler, jag behövde bara lägga nycklarna i brevinkastet. Lite kul det där med min lägenhet. Hade typ noll kötid på lokala bostadsbolaget så jag var lite driftig och la upp mig själv på lite lägenhetssidor. Sen blev jag uppringd nån vecka senare och erbjuden min etta. Turtur. Verkligen haft minimal kontakt med hyruttjejen under året vilket känns lite lustigt. Träffade henne en gång och fick nycklar o sånt precis i början, sen har vi nog bara pratat i telefon två gånger. Skulle inte känna igen henne på ica. Och nu är jag därifrån, även det utan kroppslig närvaro från tjejen som tydligen bodde 300 meter från min lägenhet.

Nu är det nu. Mulet såklart när jag väl har tid att sola. Dovesummerglow du är min vän. Tar nattåget ikväll med Frida till Göteborg. Är nog hemma i Okome nångång på eftermiddagen imorgon. Då ska det "kalla" vädret härifrån hunnit neråt hem. Najs. Vet inte riktigt hur det känns att komma hem. Hemma känns sommar vilket är bra. Hemma är inte Victor, vilket är dåligt (men han kommer som tur är om tre veckor så jag bör överleva. Eventuellt. Åh baby...). Vad jag vet är att jag kommer gå på väggarna efter två dagar. Hela min familj. Gah.
Det jag längtar mest efter hemma just nu är att ta bilen till ICA-Supermarket i Ullared och hämta ut ett paket innehållande en blå fjällrävenjacka från 70-talet. Kommer bli fint som snus om kvällarna.

Kaffe och macka var det. Hörs.

lördag 9 juni 2007

sommarlov

Jag och Frida har legat på varsin handduk vid älven idag och solat och badat och ätit frukt och mackor. Det var otroligt skönt och avkopplande och gjorde faktiskt att jag nu lite mer börjar känna mig som om jag har sommarlov. Får en kick varje gång jag tänker på den, sommaren. Längtar efter lata dagar i stugan.


Far hem imorgon på förmiddagen med Cecilia och hennes mamma. Skönt att åka bil. Skönt att komma hem även om jag nog kommer längta tillbaka. Det blir jobb nästan direkt men en ganska mjuk start.

Rensade nyss avloppet både i duschen och handfatet i badrummet. Det senare hade jag aldrig gjort förut men det var ok, jag är ju rätt hård så! Det finns en grym rörmokare som bor i Överstbyn som snart ska pensioneras. Hade kunnat vara hans lärling istället för att gå gymnasiet så hade jag kunnat ta över hans uppdrag nu.

Ska hänga med Frida och Ylva och hennes Viktor ikväll. Det är Shape Up och det lockar visserligen lite med en sista utekväll innan TC-misären i Boden men jag har ont i fötterna av allt promenerande och är fortfarande lite trött efter gårdagskvällens strapatser. Så vi får se hur kvällen slutar.

måndag 4 juni 2007

Nattis!

tillägg

ang. klänningen i länken nedan, den har givetvis attityd också!

Bra grejer

Ylva visade en bild på en snygg klänning hon köpt på tradera men inte kunde ha, ska prova den någon dag. Hoppas den passar för den var mycket söt. Jag tog mig också en sväng på sidan i fråga och hittade denna godbit i djungeln:


En vrålsexig klänning med leopardmönster, en läcker skärning och så lite paljetter. Jävligt hett, passa på, sista exemplaret. Högsta budet är 58 kr! Det är ju som hittat.

det sista bara

Pluggandet har känts tungt några dagar men jag anar bättring, mina och Erics miniföreläsningar för varandra igår kan ha varit början på något gott. Idag har vi suttit i Bi201 och lyssnat på prat om könsskillnader i nervsystemet och om huruvida man kan reparera en nervskada eller inte. Ganska intressant men antagligen rätt ovidkommande för tentan. Eftermiddagen på Mb, var lite dålig till mods från början men det blev bättre. Kände att jag lärde mig saker vilket väl kan anses vara bra även om det bara är droppar i den sjö av kunskap vi insupit denna termin. Hoppas hjärnherrarna frågar vad nucleus lentiformis består av för delkomponenter, det lärde jag mig nämligen idag (vilket även förklarar namnet på aa. lenticulostriate eller vad de heter, de tunnväggade grenarna från a. cerebri media som bl.a. försörjer basala ganglierna). Sådant gör en lycklig.

fredag 1 juni 2007

Låt det bli den åttonde nån gång så jag får skriva tenta och fara hem sen! Ingen vidare bra dag idag, är less på det mesta.

Vill till Sven, för han är fin! -->

Kvacksalveri

Malin Kalsson, om du fortfarande tror att magnethalsband skulle kunna funka, titta här!

Freitag

Varför är det okej att kränka och stjäla från en viss grupp människor men inte från andra? Det kryper verkligen i mig när det talas om "hårdare tag" i skolan. Bra tänkt, att distansera sig ännu mer från kidsen kommer verkligen att knäcka nöten!
Kan verkligen se framför mig korkade lärare som nu har ett nytt hot att ta till när pedagogiken brister. Klart att man ska ha regler i klassrummet, men regler som är utarbetade av alla, både elever och lärare, inte av korkade fokpartister. Om "Stina" vill lyssna på musik i sin mp3 när hon sitter och räknar matte kan hon väl få det herregud. Ibland undrar jag om skolan är till för eleverna eller för lärarna.

Annars så blev det visst fredag idag. Ångest. Hela veckan har försvunnit alltför snabbt men mina kunskaper verkar ha fått mjölksyra redan på kullen när jag ska hela vägen upp på det stora berget.

Grillning ikväll? Jag kommer ha med mina Grey´s Anatomy flashcards så lite fest måste det ju bli.

Förövrigt så hade jag tydligen i sömnen inatt frågat Victor "är du bisex?". Detta fick mig helt osökt att tänka på veckans mest korkade land, Polen. Jag vill flygbomba Polen med Tinky Winkygosedjur, manbags och Little Britainklipp så kanske alla där "inspireras" till att bli homosexuella. Hoppas det.

9.02:
Varför tycker jag det är så roligt att höra en nyhetsuppläsare säga "Ballar av stål"?