söndag 31 maj 2009

gråter lite inombords över att jag inte kan gå på designhögskolans vårfest. tom kollat om jag kunde skjuta upp min hemresa(halland i nån vecka eller sådär) en dag för att kunna dansa bort terminen på ett värdigt sätt men verkar inte gå utan att förlora typ 2500 som jag inte har. buhu. hoppas att mamma har köpt jävligt mycket glass!
det är alldeles för fint väder(ligga i skogsglänta vid vatten och mysa heladagen-fintväder) och nästansommarlov för att blogga.
imorgon har ich und aino våra fifteen minuter(bokstavligt talat femton minuter. kommer få prata snabbt!) av fame då vi ska redovisa projektet för klassen+ annat löst folk. jag har förberett mig noggrant genom att gräva fram en laserpekare som jag stal från eric och som eric i sin tur stulit/fått när vi var ute och dansade sån där dunkadunkadiscodans för nästan exakt ett år sedan. fab.

lördag 30 maj 2009

MAN KAN KÖPA MODELLER AV FEM SMÅ FOSTER I OLIKA UTVECKLINGSSTADIER FÖRPACKADE I EN "PRAKTISK VISNINGSLÅDA" PÅ DERAS ÄCKLIGA HEMSIDA OCKSÅ. JAG DÖR AV SORG!!!!!!!!!!!

idioter

ett litet godnatt-tips från charmerande sidan Ja till livet om STI-prevention. Skönt att de reder ut saker och ting.

fredag 29 maj 2009

Bär

Kokat jordgubbssylt ackompanjerad av Håkans "Brännö Serenad" och "En Midsommarnattsdröm". Söt och god är den.
Aino nr1 är från och med ikväll stolt prenumerant på Ottar. Medlem i RFSU också på samma gång, stort.

men gud

Hur många Ainosar kan det få finnas i världen egentligen. Först min egen Aino tillika bloggkollega, sen min cykel som heter Aino och nu den här heta telefonen/mp3 eller vad det är. Fin ialf. Skulle gärna skaffa mig en Aino 3.0 när min fina trotjänare sedan 6 år T610an klappar ihop.

Förövrigt: Att fylla en halv kubikmeter med böcker känns plötsligt inte som det mest ergonomiska sättet att packa på.

torsdag 28 maj 2009

Gny

Jag vill hänga med vän med bil på lördag och bada i havet!!!! Henke?

Jordgubbsfrukost klockan tolv

Hmm, vilken terminsavslutning är bästa terminsavslutningen hittills?

Tror jag ska ta med ett block och en pensel och lite färg ut i gräset nu.
fått låna flyttkartonger. tvättar saker med såpa, dessar mobilen med handsprit. lyssnar på när tom waits sjunger "somewhere" från weat side story. Lovely.

onsdag 27 maj 2009

Önskat praktikplatser. Känns bra att ha uträttat något idag.
Nu ska jag till COOP. Kan inte längre stå emot Amandas vackra ord om kivis för 1kr, jordgubbar för 20kr/kg, lösviktsgodis för 2,90/hg och gratis prinsesstårta.

tisdag 26 maj 2009

skryter

Idag tejpade jag och Aina upp massa F! material överallt i hela världen (mest på nus och nere på stan). Kändes mycket bra och tillfredsställande. Verkar annars väldigt välbehövligt för träffade en bekant när jag var och handlade kvarg med vaniljsmak(tror förövrigt på en renässans för min största kärlek-kvarg) på ica som inte ens visste att F! ställde upp i valet...Så glöm inte att rösta 7 juni eller passa på att förhandsrösta redan nu så att det inte glöms bort!

(I Ume finns ialf valsedlar. Annars ska man bara skriva "feministiskt initiativ" på lappen så blir det att man väljer det första namnet på valsedeln dvs Gudrun. Så man ska alltså inte skriva Gudrun utan bara feministiskt initiativ.)

Lite senare:
DN skriver att F! är det hbt-vänligaste partiet enligt RFSL(bra!) och att SD får bottenplatsen och någon kommenterar att "Vänta nu, vad var det som var positivt i undersökningen? Att vara väldigt HBT-vänlig, eller att inte vara det? Jag skulle då inte se det som en merit för en politiker att han/hon vurmade för homo-bi-transsexuella, sådant vurmande har vi nog av".
Måste sluta läsa kommentarer som folk skriver på tidningarnas nätupplagor(aftonbladet är värst)-blir ju bara människofientlig och bitter. Båda dåliga saker för en blivande läkare att vara har jag hört.

Nu ska jag läsa lite i Juloratoriet och gråta tyst i kudden.
Kolla Agenda, diskussion om EU-valet i andra halvan av programmet (börja titta vid 20:40). Gudrun är där. Hon är smart och påläst och skärpt. Sverigedemokraten är trög och snackar om att EU-medlemsskap är en "fara för den svenska kulturen" men kan inte ens förklara vad som för honom är svenskt och svensk kultur. Blä. Trams och bajs.
Jag har fått in en dagens fråga här till bloggen:

Hej dynamiska duon!
Jag har plötsligt börjat ifrågasätta en grej jag brukar göra. Köpa mörkrostat kaffe för att sen hälla på massor med mjölk. Känns något kontraproduktivt men man kanske har en lite annan smak på kaffet ändå och mörkrost låter ju så himla mycket häftigare än mammas o pappas gevalia mellanrost. Är detta riktigt okej?

/Kaffefantasten

JA!!!!!!!!!!!!!!!

Röyksopp - The Girl And The Robot

måndag 25 maj 2009

Men röstaaa

Pratade med en vän i telefon för ett tag sedan och nämnde att jag varit och förtidsröstat idag. Hon sa lite defensivt att att hon inte visste om hon skulle rösta eftersom "det är så dålig information" vilket gjorde mig irriterad eftersom det är världens sämsta och störigaste argument framförallt eftersom det räcker med att t.ex. hänga på dn.se fem minuter för att få en överblick. Ja, utom över feministiskt initiativ då vilket är trögt, men hon skulle antagligen åtminstone rösta s och inte m efter en snabbis där vilket jag tycker är ganska mycket bättre än att tro att det är upproriskt att inte bry sig.

Finfint från Staffan





Åh, Laura! Tror jag lagt upp den låten nån gång här på bloggen. Så bra! Nu måste jag verkligen skaffa en lp-spelare och ta upp alla mina depecheskivor som ligger och skrotar på mitt flickrum i Halland.

Tack!

(Måste förövrigt också skryta om mina 5-kronorsbokfynd. "Söndagarna med Simone" av Claudine Monteil(om Simone deBeauvoir) och "Ediths jag- Edith Södergran och modernismens födelse" av Ebba Witt-Brattström. Upplagt för en kulturell sommar alltså)

Sex

Idag redovisade vi "Sex i Umeå" på psykiatrin! Närvarade gjorde jag, Ylva, vår klasskompis Anna Karin, Lars samt en kollega till honom. Vi var sanningen att säga mycket bra. Efter redovisningen förtidsröstade jag och Ylva på Feministiskt initiativ. Gör det du med vet jag! Utanför Ålidhemsbiblioteket där röstningen ägde rum hittade vi böcker för fem kronor styck.

Inhandlade:
rejäl bok om picasso
rejäl bok om munch
rejäl bok om monet
"Bildhuggarens Dotter" av Tove Jansson
en bok om Kalevala
samt "Första gången" av Katarina Torfason.

Praktiserade sedan förtidssommarlov genom skönlitteratur + glass på filt utomhus. Jag läste "Första Gången". Här har vi den och mina lår:



Är glad att jag köpte den så ingen stackars vilsen tolvåring kunde komma över den. Citat:

"Han trycker sig hårt in i mig
tills det gör ont. Något ger efter.
Jag känner mig full i skötet.

- Nu är jag inne i dig, säger han hest, ända till roten.

Det snurrar i huvudet. Det snurrar i kroppen.
Lampan snurrar. Hela stugan snurrar.
Grantopparna utanför fönstret hoppar
som om de dansade.

Jag är kär. Det är så här att vara kär.
Så lycklig jag är. Jag tillhör honom nu.
Vi har gjort det.

Jag känner mig full av sorg och glädje.
Vi leks och smeks, kysser och bits,

ända tills en hemsk tanke når mej.

- Roffe, blir jag med barn nu? viskar jag
- Nej, det har inte kommit något, mumlar han.

Kommit? tänker jag förvirrad.
Vad är det som ska komma.
Jag förstår ingenting."

Tidigare i storyn blir tjejen slagen i ansiktet av sin mamma som straff för att hon kysst en kille med tungan. Den här boken kom ut 1985. Jag är djupt chockerad. Förstår inte vad författarinnan önskar förmedla. Är det med trött ironi hon låter huvudpersonen konstatera att det minsann "är så det känns att vara kär" när en kille just trängt in i henne så det känns som något gett efter? Är hon ironisk även när hon lyckligt låter henne tänka att nu, nu tillhör hon honom? Tror hon i så fall kidsen förstår att "Nä, det här är ett exempel på hur det inte ska vara"? Eller är det här något författaren verkligen tycker bör förmedlas till de som läser boken? Handlingen fortsätter sedan med lite mer problemet-mödomshinnan-det-är-aldrig-skönt-för-en-tjej-första-gångerna-propaganda, räcker ju inte riktigt med snacket att det gör ont och ger efter och så.

"Förfärade upptäcker vi blodet på samma gång.
En stor röd fläck mitt på det vita lakanet.

- Har du sett? viskar jag.

Hastigt drar Roffe täcket över fläcken.

- Det är inget farligt, säger han.
Det är som det skall vara."

Resten av boken har tjejen ångest över vad hon gjort plus att hon tror att killen inte vill ha henne längre eftersom hon fick lite panik där efter att hon inte visste vad han kunde tänkas mena med att det inte kommit något. Hon är till exempel ledsen i en skog.

"Finns det inget sätt att göra det ogjort?
Jag ser mig omkring, som för att söka hjälp.
Under granarna växer vita skogsstjärnor.
Vad de ser vackra och rena ut, tänker jag.
Står så raka i den djupa mossan"


Allvarligt!!!! Gråt gråt gråt gråt. Tänker att det ska komma en pk knorr på slutet, typ att hon träffar en annan kille än den här killen - han är trots allt något år äldre moppekille med skinnjacka (vet man ju hur sådana är!) - och att hon ska inse att hon lurat sig själv och att det är ju egentligen är så fint och fantastiskt det här med sex och sånt bara man är med rätt person. Men nej. Budskapet är nog helt enkelt bara att sex är något skamligt och befläckande som man bör akta sig för. Kul.

ser mållinjen


Grym dag det kommer bli! Tycker seriöst att min och Ainas rubrik låter mest spännande :)

Tråkigt att man bara får femton minuter. Ingen kommer ju hinna ställa frågor eller någonting. Har ändå jobbat ett tag med detta så känns lite snopet.

söndag 24 maj 2009

sönderdansade skor



Galen underbar helg<-bara för att man kan!
Grillfest hos mig och Amanda med massor av fina människor. Japaner (nr1 läste svenska för att han älskade mumintrollet, nr2 för att hon var lite kär i Axel von Fersen). Morrisseyfest på Scharinska. Vifta med påskliljor. Bat for lashes-sminkning. Kolla konsthögskoleutställningen på Bildmuseum. Vin. UBC. Dansa. UBC-fortsättningen till 5. Dansa. Scones och te till 7 på morgonen. Sova till 14. Allt inramat i det mjuka ljuset från det aldrig sinande mucuset från min näsa.

Idag försökte jag och Aina äta veganfrukost/lunch/kvällsmat på hamnmagasinet men killen där sa att vi inte skulle vara ute och dansa till 5 för maten var slut.

Imorgon projektredovisning. Kommer bli fab.
Jag och Amanda bytte stil med varandra igår. Så här roligt var det. Kände mig lite naken och skör utan axelvaddar och rymdpjucks.



failure

vi skulle gå på folkköket och äta frukost men tydligen är det för länge att sova till halv tre om man vill att det ska finnas mat kvar där.

mycket bra kväll/natt igår.
lever.

lördag 23 maj 2009

The Pipettes-Because It's Not Love(But It's Still A Feeling)

haha appropå kärleksmyten

1. Billabongkläder borde förbjudas
2. försöker förmå Amanda att bära axelvaddar ikväll

Hur, HUR har jag kunnat missa den här filmen? HUR?!!!

Some Kind Of Wonderful (Keith and Watts kiss)

Seriöst helvärt att bryta några skitlagar för att få se hela.

fredag 22 maj 2009

dagens lärdom

en Linnéa säger att "pater noster" är latin för "fader vår"!! wiki bekräftar. humor.

torsdag 21 maj 2009

Jag och Ylva är smarta och sympatiska och snart klara med vårt projekt! Yes! Dagens schema: till Ylva 10.30, fika till 11, power point till 13.30, mat till 15, feministiska krönikor till 15.30, eftermiddagslur på Ylvas säng till 17.15, projekt till 18. Tänk på att det är söndag gott folk. Döm inte.

Nu lite städ. Hårsprayen ligger tung över möblemanget.

Vill typ dricka vin och hänga (eller för all del dricka vin och hångla) men kanske syr en randig tygpåse istället i brist på sällskap.

regnbåge

På lördag är det sista UBC någonsin och temat är "kom som du inte är".

Jag skulle vilja se ut som min nya favoritartist Bat for Lashes. Funderar ialf skarpt på att försöka göra en variant på sminkningen hon hade på Brit Awards. Kanske matcha med något leopardmönstrat?



Give a little something to my lovelife.

I know you love one person so why don´t you love two?

(visste väl att Morrissey var polyamorös denna underbara man)

onsdag 20 maj 2009

annars:
kvällens bästa bildgoogling- furunkel

dagens bästa visdomsord: låt aldrig solen gå ned över en odränerad abscess.

sååå sant. tack.
Luktar väldigt mycket rök efter trevlig grillkväll på peddan med kärleksakutengänget.

Kan glatt meddela att jag och Aina i princip skrivit klar vår projektrapport idag! Imorgon jesusflygardagen och morrisseys födelsesedag dvs fredag kommer att ägnas till att göra en powerpointpresentation som vi ska köra på psyk på måndag och för klassen och lite andra folk nästa måndag. Sweet!

tisdag 19 maj 2009

Är sjuk. Vill träna, inte bli mjuk och svälja min egen kroppsvikt i snor.

Men Frida och de andra Japanresenärerna är hemma nu+ jag fick blommogram från Anton och gottogram från Marie idag!

måndag 18 maj 2009

Dags för mina heta pjucks snart?



Förövrigt: Unnu Drougge skriver bra om F! och Piratpartiet och hur F! ignoreras av gammelmedia.
idag ostkaksfrukost. får mig att tänka på gamla tider.
nu ska jag vara på UB men det är jag inte.

söndag 17 maj 2009

Debatt: Är abort en mänsklig rättighet?

Word Gudrun!

Fånleende

Åh så härligt med grönskande träd och sol! Jag är glad. Livet känns hoppfullt.

Senaste dagarna har varit bra dagar. Grill i fredags med massa fina människor (trots att några saknades!). Sen målade jag halva natten vilket var skönt även om resultatet inte blev speciellt upphetsande. Igår fika och stros på stan med Ylva och Amanda, sedan Brrrap med mycket UV och vackra män. Idag mer stadshäng med Y, glass glass sol sol mys mys. Sen har jag umgåtts med Sanna som just gick härifrån. Hon är fantastisk. Bra att jag känner henne, hon är gullig och klok och smart!
tummen upp för hemgjordpotatissalladochtzatsikifrukost klockan halv två

lördag 16 maj 2009

Och kvällens 10 000kronorsfråga är: Hur tjock eyeliner är det socialt accepterat att ha på sig?
Dagens färg är kadmiumröd

Dagens irritation unga vackra stilmedvetna människor med cigarett. Sluta romantisera skiten!

fredag 15 maj 2009

och jag har marängtårta med hallon o blåbär gjord på sex ägg!

Natt

Jag vill också Londonbildblogga! Väljer en snygg bild på Ben by Night. Vi hade dansat och druckit billigt vin på Death Disco och försökte sedan utnyttja stadens lokaltrafik på bästa sätt utan busstabell för att ta oss hem. Befann oss plötsligt på fel sida Thames men det var vackert och doftade vår och kändes lite som i en gammal film så det gjorde inte något med en nattlig promenad.

Snart grill hos Ylbo med mysigt folk. Jag har i min ägo smarrig potatissallad och massa tsatsiki.

är jag en riktig kvinna nu?

kallelse till cellprovtagning. älska screening
grattis på födelsedagen gullYlva! nu när du bara är ett år yngre än mig igen kanske jag kan börja ta dig på lite större allvar

tuben




Varför har de purjolökar på sina pengar i England?

oh min gud

Dröm yoggi med jordgubbscheesecakesmak!!

torsdag 14 maj 2009

seriöst. elles senaste nummer. ökenmode. safari. kan det bli tristare?

Ett Londonögonblick. Kommer fler skulle jag tro.


Vi är ute och klubbar på Notting hills arts club, jag sitter inne i ett toabås och håller på att knäckas av undertryckt skratt när jag hör:
Aina till toavaktartanten: "You´re toilet is really beautiful!!!!". Sen ger vi henne all växel vi har.

Sen tar jag en bild på min dörr.

Haha classy födelelsedagskort jag fått av mormor o morfar (fyller visst år imorgon, orkar inte tänka så mkt på det).
guuud så snygga ben jag får i mina nya jeans!!!!!!!!!!!
men de luktar unket. tvätta nu

där kärleken bor

fint att återvända hem till ett stad där alla träd på väg hem från bussen är täckta av färgglada hjärtan
Jag, Umeå och min personhygien kommer få en fantastisk dag!

tisdag 5 maj 2009

Kara vanner,
vi ar vid god halsa och gott mod.

XOXO
/Aina och Ylva

lördag 2 maj 2009

jag vill ha obekväma skor (=fina). synd att det är korkat. jag har ju dock jävligt mycket plåster packade.
Frida Hyvönens "London!" kan vara bästa Londonlåten just idag!

Pass, tandborste, kläder, smink, kamera, mobil, mobiladdare. Behöver man något mer?
alltså duscha, känns ju gjort.
handduk eller lila jackan mamma hatar?
undrar om det kommer vara polotröjsväder någon dag i London

är ju fett snyggt.
hårtork eller varm tröja det är frågan
platådojor eller underkläder det är frågan
Klipper plåster lagom stora för att passa en häl.
pirr
min väska är för liten

Tjejerna med kollen.

Hahahahha känner mig så sjukt seriös. Trodde att det var imorgon vi skulle åka men det är ikväll!


Här kommer en bild från cuteoverload. Jag känner mig vid gott mod idag kamrater!

Tror inte på begreppet kreativt kaos.

Valborg har varit lugn(spara sig till LONDON!) men väldigtväldigt trevlig.
Kollat på alla kids med folkisar på Campus, sett en väldigt lam "eldshow" lyssna på Two white horses och David Sandström overdrive (jaha David, du är från öst-teg har jag förstått. vad är det som skiljer väst-teg från öst-teg? David- "främst geografin skulle jag säga.."). Sen frös vårt lilla gäng rumpan av sig och gick till Filip och drack varm choklad som smakade chokladbollar och baileys. Somnade 23.30 på Filips soffa.

Igår vänsterns och sossarna 1aMajtal på torget, sen glass med polkaströssel, sen Bodypump sen spruta jättemycket tändvätska på en väldigt liten grill sen grillad lax, grillad äggplanta, potatissallad, sallad, chokladtårta och Hitchcockfilmen Sabotage hos Eric. Sommade 22.15 på Erics soffa.

Idag tvätta trosor (behöver trosor i LONDON!), posta alla traderapaket till mina "kunder", börja packa. Stor eller liten väska och hur många jackor är frågan..borde gå till sjukhuset och lämna in sommarschemaförslag också..orka. Bajs.

Förövrigt: Har inom 28 timmar haft 5 olika hårfärger.
1. Min naturliga. 2. Blekning nr 1 som tyvärr blev lite gul.. 3. Blekning nr 2- mer vitt men fortfarande lite gult och så..4. Bestämmer mig dagen efter att jag inte vill vara glow in the dark så köper en hårfärg det står "brun" på. Kan ju inte färga tillbaka till min vanliga, hade varit för mesigt. Blir typ svart i skallen, inte så glansigt med antydan till framtida gråhet bak i huvudet. 5. Köper en toning som är "mörkblond". Tonar håret, Ungefär samma färg som nr 4 är resultatet men ändå bättre, jämnare och mer glansigt.

Antar att jag får leva med detta ett tag men det är okej. Min vän Bronx kompis Malin som jag inte vet vem det är men som tydligen känner igen moi hade sett mig på Campus och rapporterat tillbaka till Bronx att jag såg snygg ut. Och jag litar på Bronx kompis Malin.