tisdag 30 juni 2009

fick Tove Janssons "Sommarboken" hem i brevlådan idag. Hon skriver så fint!! Nu ska jag sola och bada med Sanna.

jag menar, dregen är väl lite grann på låtsas...hur mycket riktig är han i sin rock..i sin rockighet

doktor kosmos om humor i musikbyrån.

måndag 29 juni 2009

cooooola!






ny länk: advanced style.
gillar strongt tanken på att livet inte direkt slutar vid 40. siktar på att bli cool kvinnlig gunilla pontén-läkare med sjukt mkt integritet.

mohahaha

en skön grej på jobbet har börjat gå upp för mig. jag kan bossa med de nya sommarvikarierna och säga åt dem vad de ska göra (snällt o diskret så det inte märks att jag typ tycker att det är kul)!! de smyger runt och ser nervösa ut hela tiden hehe. själv börjar jag känna mig bekväm med mitt iva-jobb. tog ett år men nu!

ps. makt korrumperar.
en till snygg man.

jag har varit på gympa i en park. sol och värme och glada människor. kanske duscha nu
jag vill också välja kille, då tar jag




eller mannen här för axelvaddarna!
gud vad jag inte gillar den delen av vuxenlivet där det gäller att ringa o fixa saker. grav telefonångest. inte så farligt på jobbet faktiskt, där känns det mer att jag ringer i form av min yrkesroll och det är inte lika farligt. annars känns det som att människan i andra ändan kommer att döma en för personen man är, att man inte fattar det man ska fråga om osv. korkat ich know.
nu har jag ialf fixat så att vi kommer att ha el i nya lägenheten. bra samtal ändå. känns som ett litet plus att ha el sådär.

edit förra inlägget: kom på sen att det kanske inte var helt lyckat att skriva om snygga män och handkräm i samma veva. fast åandrasidan kanske det bara är killar i am. filmer som runkar med handkräm. eller antagligen inte.

ringt ännu mer nu. knarkar "modebloggar" för att lugna ner nerverna. ej bra. har dock lyckats radera numret till de som ska flytta in i vår lägenhet. inte heller det bra. vill att de ska köpa vår diskis.
haha måns zemmeröv har en blogg där han avslutar alla inlägg med kramar. sjukt kul.

seriöst jag får typ hjärtklappning




facehunter såklart. 

förövrigt: touchpad och handkräm. sådär bra skulle jag vilja säga.

söndag 28 juni 2009

jag gjorde allt jag kunde ylbo, var mycket ledsen. Se så fantastiska!



det ryktas att de har fått gula hjul istället, bröderna fick lite dåligt samvete plus vill såklart att jag ska vara vip i deras två personers longboardcrew med dessa på fötterna, men de nya hjulen är dåliga och gult är fult.

sova.

livet

torsdag


lördag

Roller Town

Hur kunde du låta brorsan ta skatsen Aino?!!!!

när alarmet ringde 11 o pappa 2 sek efteråt kände jag  att den här dagen skulle fan inte gå. men en dusch 2 panodil o lika många koppar kaffe senare är jag helt ny igen. nästan. stackars magen. nu svisch till sjukhuset på svarta faran aka cykeln aino.

lördag 27 juni 2009

sant, vi kommmer avlida i spanska salen, kanske uteservering eller vin i park, 26 grader i skuggan nu, vem behöver mallorca

har varit och handlat sommarkost; mozarella, feta, keso, lättdryck, massa grönsaker, vaniljyoghurt. Mmm

skönhetstips!
duscha inte sex på morgonen, tvätta bara luggen snabbt i handfatet, sätt sedan upp i knut bak på huvudet. om du har tur får du sedan höra att du ser ut som en av de där med vackert blankt hår på reklamen.

...

bartömning på scharre eller finns det ngt bättre förslag? lite tråkigt band och varmt kanske. buhu.
...

fredag 26 juni 2009

Ida har gett mig god middag på filt i solen! Många mysiga kvällar senaste dagarna, sannerligen bra väder och bra folk i den här stan. Eftersom jag ska infinna mig på kard om åtta timmar och en kvart ska jag härmed sova, längtar till imorgon när jag får vara uppe på natten och leka med mina kompisar hur länge jag vill.
avlutar dag i solen och grill hos eric med att diska mitt fläktfilter. det är som att jag lämnar efter mig en luftström av fräschhet varhelst jag styr min kosa. syster säger att det ska vara 29 grader i ume fre o lö. tur att jag ska jobba för har redan bonnabränna. nu true blood 2.1. 

torsdag 25 juni 2009

Salem - Roxy

Staffan har just gjort oss uppmärksamma om vad stackars Salems nya hit handlar om. "Roxy is the one who gave it to me", "in the region below it is a strange situation", "burning sensation below", "thats the way it goes when you wanna be free". Tänk på det i sommartider flickor och pojkar. Frågan är bara om det är klamydia, syfilis eller gonorré. Framgår inte riktigt.
Gillar förövrigt hans nya frilla.

tisdag 23 juni 2009



enhörningar. min nya sparkling snutte. alarmet satt på 5.45. vidrigt.
jaha, då har man haft besiktning av sin lägenhet. den var välskött tyckte han. särskilt imponerande var det att jag lyckats undgå att göra fettfläckar på tapeterna runt sängen. yes man är väl fräsch. sen ville han att jag skulle ta bort en slang(aldrig sett...) som tydligen kunde kopplas till en tvättmaskin och sätta dit en plugg. sen ångrade han sig och sa att han kunde komma och fixa det själv. tur att man är en trevlig människa. skoj!

så har jag bokat vad som kan vara världens största lastbil för min flytt. automatväxlad (aldrig kört automat. aldrig kört en lastbil. aldrig kört en automatväxald lastbil) de hade inga andra. 1200 spänn tack så mycket. oskoj!
nej, om jag skulle cykla iväg till jobbet då

måndag 22 juni 2009



go cheeta get banana, hey monkey get funky

arty den här videon var. låång hayr!

Ny bloggbildsheader! Lika kärleksfullt och vackert som vi. Jag o A konstaterade att bloggnamn och beskrivningar är såååå 2008.
hittade nya platser i Umeå ikväll.
och kulvertern är hades.

Hav


Åka tillbaka till Ume var inte det jag var mest sugen på igår vid tretiden. Nu är jag dock här, dagen har varit bra men lite seg, ska styra upp någon slags mat och sedan gå på stadsvisit med en av mina absoluta favoritläkarstudenter Ylva!! Äntligen på samma plats vid samma tidpunkt! Ska undersöka om det anlänt några häftiga hemvändare och så.

Satte första PVKn idag, kände mig bäst! Misslyckades med andra. Hur som helst är det en sjuksköterskesyssla på kard så behöver eg inte kunna.

Kardiologen är som ett litet samhälle. NUS är ett land.

lördag 20 juni 2009

Sak jag nyss upptäckte

Om man vill skriva "midsommarfitta" på facebook blir det security check med inte bara ett, utan två ord! Stort ironiskt icke-lol på den. Inte okej.

Förövrigt: La till en länk till Doctorstube(känns som en väldigt seriös sida, speciellt med tanke på att de har stavat det "DocrtorsTube" när man har den i en tabe) till höger där. Som youtube fast med en massa videos av olika operationer mest. Om man gillar sånt. Själv sitter jag o tittar på "ingrown toenail removal surgery". Kändes lite lagom att börja med (+ star trek voyager såklart)

torsdag 18 juni 2009

Spectacular Polish gymnastic show

Tack Anton för länken! Vilken perfekt blend av Rammstein, Laibach, socialism och Sin with Sebastian!! Kan inte sluta titta! Guldkroppsfärg 4ever!

Jobbat nu. Gjorde typ en grej i timmen mellan 16 och 20.30. Hämta kaffe, bädda en säng, borsta en patients tänder och dra en pvk. Borde inte klaga på att ha för lite att göra för det där kan vända mkt snabbt, men lite lagom pyssel vill man ändå ha. Inte så mkt ångest idag. Skönt. Trevliga läkare också.
nu ska jag gå och jobba lite på mitt sommarjobb...känns lite jobbigt om jag ska vara ärlig. vill ha en minigris som dämpar allt jobbigt med en häftig sköld gjord av papier mache.

onsdag 17 juni 2009

kroppen

Kom upp med natttåget till från Göteborg till Umeå halv 7 imorse. Det första jag gjorde när jag kom hem var att spy upp ett halv äpple. Ont i huvudet så det knappt gått att tänka sen 3 förra eftermiddagen och tågillamående halva natten.
Det ekar i min lägenhet nu, bara jag kvar. Sitta på golvet i vardagsrummet och äta havregrynsgröt utan mjölk. Sov lite i min egen säng och klämde lite på min nya menskopp. När man knycklat ihop den och släpper säger det plopp. Undrar om det kommer att säga plopp inuti mig också.

Gick och lämnade blod för första gången nyss. När jag jobbar som uska händer det då och då att jag får springa till blodcentralen och hämta blod. Blir coolt att tänka nästa gång att det kanske är mitt blod där i påsen!
De stack en ganska grov nål i min arm och lät mig ligga så en liten stund. Ett imponerande bandage fick jag när de tappat mig på 450 ml prima A RhD+. Och juice och äpple och macka och bulle och kaffe. Hade tydligen 138 i Hb när jag var där o tog prover första gången(och ingen hiv eller syfilis eller hepatit-yes!)- helt okej för en veggie som mig tycker jag allt. Fick järntabletter. 100 mg. Kollade hur mkt det var i mina "kvinna"-tabletter (vill egentligen bara åt folsyran och B12). Det var 18 mg. Kändes lite mesigt med bara 18 i jämförelse med 100 så åt båda. Undrar nu hur förstoppad på en skala 1-10 jag kommer att bli. Dricka mycket vätska(göra banansmoothie) och inte lyfta tunga saker(ligga i sängen)+ star trek voyager(fastnat lite för karaktären Tom Paris då det inte finns någon het vulkanes i voyager. Nästan ett fullgått substitut vad gällande hethet) resten av dagen för är helt ur balans. Ingen jävla sol.


Vill ha. Med tillhörande retrolookväska. Fast borde köpa typ...en matta istället. Och en tv-bänk och ett skrivbord och en eller två bokhyllor. Mat är bra också har jag hört. Men sen!

tisdag 16 juni 2009

Löv

i den där homeopativänliga Glamourblaskan finns även artikeln "Överraskande saker som väcker och behåller mäns kärlek" (man ska ha tighta jeans och vara spontan och härlig och busig och så). Blir ledsen, ska de absolut ha relationstips i tidningen borde de istället fokusera på hur man väcker och behåller sin kärlek till en man/kvinna. Övertygad om att många skulle behöva den vinklingen bättre. Fokus måste ligga på att känna efter om man själv är kär och på vad man själv mår bra av och vill istället för att lägga all energi på att få partnern att bli kär eller förbli kär. Det är svårt och det är sorgligt att det är svårt.

sova några timmar
Får tre gratisnummer av Glamour i sommar så jag ska vilja bli prenumerant sedan, de skriver om IBS och rekommenderar homeopati som behandlingsmetod. Kul.

måndag 15 juni 2009

dagens höjdpunkt

Köpte en glass med vaniljglass inuti och mangois utanpå. Den var väldigt isig och god och påminde mkt om en lyktstolpe på vintern så tyckte det var roligt att sätta tungan mot så att den fastnade lite. Fast sen fastnade den lite förmycket så det kom blod i den vita glassen som jag bitit mig in till.
Bra dag, men trött!
ge mig mat Eric

söndag 14 juni 2009

Vad är det första jag möts av i min nya elle om inte en kort mockajacka från Whyred för 3500 kr? Gud så före jag var + ekonomisk när jag fyndade min tidigare i veckan

ska hjälpa till att rädda liv på kard imorgon. lite pirr

lördag 13 juni 2009

NEEEEEEEEJ

Ylvaaa, jag tror vi ganska så gärna skulle vilja vara på Täfteåfestivalen och dansa på Go Knas! i ett stort tält i skogen ikväll

blir typ ledsen på riktigt.
Nu har jag äntligen också beställt en sån där kopp. Yes! Ser fram emot massa timmars vackra drömmar om mens utan kladdiga bindor och utan tamponger som suger sig fast mot slidväggen.

fredag 12 juni 2009

Sveriges försvarsminister tycker det är najs med ett gäng av Natos militärplan över vårt villaområde. Äckligt säger vi. Lek kull istället för krig. Ska avreagera mig med lite vin.

Grattis till studenten finaste smart-snygg-snäll-gull-Ruben! Jag tycker så mycket om dig.

Tunn plånbok men vid fysisk god hälsa

torsdag 11 juni 2009

Lyllo mig som får åka på rolig sexualupplysarkurs!


Olle Waller, Sandra Dahlén, Daniel Foxhage, vår egen Lars mm. Idel kändisar. Hur kul kommer det inte att bli att diskutera porr klockan 9 en lördagsförmiddag?! Gud vilken bra avslutning på sommaren det kommer att bli!

Ute

Jag och Einar var på Kronanområdet i Luleå för att fynda på återvinningen igår. Vi hittade, förutom en gitarr, en fin spegelskulptur i en glänta. Den lämpade sig väl för lite artsy partsy pictures. Gud vilken tur mamma och pappa har som har så söta och fräna barn alltså!!







förgänglighet

Idag ska jag laga lite mat till Rubens student. Potatissallad, spenatpiroger, tzatziki och guacamole blir nog mina bidrag. Vill egentligen bara äta gravad lax.

onsdag 10 juni 2009

Lax är det nya torsk


Idag har jag handlat en tröja. Att något så vackert fanns i Falkenberg kunde väl ingen tro. Skönt att lax passar till ALLT+känns bra mot huden!

Förövrigt: Jonas, seriöst. Ditt CV är nog det enda CV jag läst och skrattat samtidigt. (Fast det är inte riktigt sant. Fnissade även åt Filips CV där han skrivit att han varit bananflugeskötare.)

Nu: Stark Trek Enterpise säsong 4. Lycka. Vulkaneser kan vara det hetaste som finns just nu. Tillsammans med enhörningar förstås.

Cornify

Jonas visade mig ett sätt hotta upp bloggen lite. Klicka på Cornify uppe till höger. Gärna 10-20 ggr--->cornifycation completed!

tisdag 9 juni 2009

Jag har hälsat på min farfar idag, han frågade om jag röstat i EU-valet, jag svarade ja, han frågade på vem, jag svarade Gudrun Schyman varpå han log och sa att Gudrun, det är hans idol! Yes! Einar röstade också på Gudrun, glad jag blir.

Enligt eminenta tidningen NSD var Porsön, studentområdet i Luleå, distriket med näst högst antal procent röster på piratpartiet (27,8%). F! fick 0,4% där. Alldeles för lite humanister och kloka läkarstudenter på det universitetet, det är ett som är säkert.

Nu ska jag på kvällspromenad med två snygga tjejer.
jag känner mig lycklig idag. kul det är att leva och så

måndag 8 juni 2009

On her evening promenad och närakossa-upplevelse eller "man är väl från landet"


Sol och regn på samma gång


Inte så snälla som de ser ut.


Haha dåliga bilder jag tar. Kanske ska testa i dagsljus nästa gång.


Jättestor men jättesnäll.

passa in

Upp

Andrahandsshopping idag med Amanda. Dagens bästa fynd en fräsig rostbrun mockajacka från Kupan för femtio kronor. Kvinnan i kassan på Veckans Allehanda sa att jag var fin och att jag fick henne att längta tillbaka till sin ungdom.

lördag 6 juni 2009

Vi ska banne mig också ha Gudrun på förstasidan idag!


Äckligt att en donation från ABBA-Benny är vad som krävs för lite uppmärksamhet i DN. Hade känts fint och demokratiskt och bra om alla partier fick samma plats i media oberoende av partiets ekonomi. Ganska svårt att få några nya väljare om man aldrig tillåts uttala sig offentligt.

fredag 5 juni 2009

en liten text om att prioritera

Satt och dregglade på tangentbordet över ett par Steve Madden-skor när jag kom på att det är ju inte skor jag egentligen behöver utan en menskopp! Så då beställde jag en.

paket


Massa god mat, gott fika och trevligt sällskap hos fina Sanna. Jag är trött och har lite ont i huvudet. Ska krypa ned under en filt och läsa Tove Jansson.
MEN LÄGG AV!!! Gråt gråt gråt!!!

Blöööö hon är inkonsekveeent hon kan inte påstå att abort ska vara en mänsklig rättighet och att kvinnan ska ha bestämmanderätt över sin kropp och samtidigt säga att sexköpslagen ska skärpas kvinnor måste få prostituera sig om de vill det är ju deras kroppar sa hon ju nyss och de flesta kvinnor väljer faktiskt själva att arbeta med prostitution sluta se på dem som offer det är som vilket jobb som helst man kan inte förbjuda någon att utöva ett yrke helt frivilligt eller ska ni lagstifta om en massa andra jobb nu också eller och om ni ska lagstifta ska fan kvinnan också straffas det är inte bara ena partnerns fel lägg inte skulden på mannen hon är ju med på det och hon tjänar ju pengar på det det är ett jobb som sagt det är inte alltid så jävla roligt att jobba tycker väl inte jag heller alla feminister hatar män blir så jävla less!!!!

Bajs.
Hej Ylva!
Först var vi verkligen inte välkomna eftersom vi naivt förfestat hos Henke till typ halv tolv. Då gick vi via pipes med några T9/T10:or till en Markus som du möjligen vet vem det är och hade lite mer förfest där innan delar av oss gjorde ett nytt försök på designhögskolan och faktiskt kom in på stället och dansade någon timme. Helt klart nice men inte på långa vägar som långa dansarnatten för några helger sedan.

Nu ska jag duscha, slå in paket och bege mig av för att fira Sanna som idag blir färdig sjuksköterska. Känns mycket konstigt även om jag inte tvivlar det minsta på att hon kommer klara det hur bra som helst! Dagens examensväder: mulet och 9,2 grader.
blev lite kallsvettig när jag gick in på studeras hemsida för att kolla vilka poäng som kommit in när jag såg att jag bara var anmäld till kursen Professionell utveckling nästa termin...sen kom jag på att vi bara läste en del av kursen Klinisk baskurs 1 nu i vår och att det fortsätter med endo och grejer i höst. puh! känns alltid lika bra när man har koll :P

Förresten! Aina! Kom ni in igår eller?

Vote or die!

Det regnar och jag väntar på att storasyster ska komma hit så passar på att än en gång basunera ut i tomheten- kom ihåg att rösta i eu-valet på Söndag!
Som ni kanske förstått är jag och min kollega F!-sympatisörer vilket såklart är det smartaste alternativet men om ni är lite mer korkade än vad vi är och vill rösta på något annat halvsmart så gör för gudsskull det. Om inte annat så för att lägga krokben på SD.



Nu: rabarber!

älskar att hata dig som erasure så fint brukar sjunga

Har liksom kört fast i mina tankar om kärlek och tvåsamhet och håller på att försöka läsa lite vettiga böcker och vad andra tänker och så. Läser om en dansk doktorsavhandling om tvåsamheten, verkar påminna lite om "Det kallas kärlek". Absolut värt att kolla upp. Nästan läst klart Bob Hanssons bok om kärlek (Kärlek, hur fan gör man?). Fin. Handlar väldigt mycket om smärta. Tur att jag även lånat Johan Cullbergs "Kris och utveckling" (inte så tjock, verkar lite populärvetenskapligt skriven så absolut ett genomförbart projekt även på sommaren när hjärnan är segare än kola) för än så länge verkar det vara det som kärleken syftar till. Att krisa. Och att Utvecklas. Fast oftast känns det förstås som att det är 90% kris och 10% utveckling...

Skulle vilja läsa något bra om polyrelationer och sk. kärleksanarki och sånt. Att ha relationer utan att definiera varandra som pojk- och flickvänner eller bara vänner känns ju egentligen som det självklara sättet att få sina behov av närhet, kärlek och samhörighet uppfyllda utan att köra fast i roller som spelats tusen gånger tidigare och det därför finns ett osynligt tvingande manus till. Många man pratar med verkar ändå inne på att man kan älska flera personer samtidigt men att ha flera kärleksrelationer parallellt verkan ändå lite halvtabu- vi gillar att sätta etiketter på våra relationer, annars blir omgivningen lite nervös har jag märkt.. Finns en och annan bra blogg och tror det var i F-ordet det fanns nån bra text men annars vet jag inte riktigt....Någon som har något tips?

Förövrigt är jag i Okome nu i ett svinkallt rum jag försöker värma upp bara genom min egen kroppsvärme. Det går sådär.

torsdag 4 juni 2009

Tror det får bli fräscht poprandigt med orangea naglar ikväll till rymdpjucksen. Firar ju trots allt in sommaren (i 12,3 grader och storm).

för att spinna vidare på hemortstemat

såhär är det i min hemstad/hemby (och dit ska jag nu! ja! lyllo!)


Hittade den underbara bilden här!

(Hittade även Falkenbergslåten....)'

Fast ibland är det lite mysigt också. Typ när man plockar hallon och fångar gräshoppor i en burk.

Nytt

Western Farm, Bodens sommaruteställe nummer ett, presenterar fyra bra anledningar att spendera sommaren i Västerbotten:

6 juni Säsongspremiär med EMD
13 juni Festkväll med Drängarna & Star Pilots
11 juli Western Farm Summer Party med The Boppers, The Refreshments & Eva Eastwood
8 aug Säsongsavslutning med E-type

Jag låter det vara




Jag är inte du, du är inte jag. Jag är inte jag utan du.



Att läsa interljuven med KG Hammar i Bob Hanssons bok "Kärlek hur fan gör man?" och gråta lite klockan 9 på morgonen visade sig vara en ganska skön upplevelse.

Guddan

F! har lagt upp lite nya videor på youtube. Rosa och finfula och fräcka. Upprör säkert många men det är antagligen precis vad som är meningen.



Många skriver elaka och ofta idiotiska kommentarer efter deras klipp. Som här till exempel, en massa snubbar som säger att anledningen till den kraftiga mansdominansen i parlamentet/kommittén/rådet är att det helt enkelt finns så många fler kompetenta män än kvinnor och att män biologiskt är mer lämpade än kvinnor att inneha maktpositioner. Här ett intressant citat från en kommentar på samma klipp:

"...för att kunna komma någon vart i jämställdhetsfrågan så måste vi bryta oss loss ur feminismens fruktansvärda människosyn som endast ser till könet och inte människan"

Någon fler än jag som tycker det låter aningen bakvänt?

Kanske tid att sova nu om vi ska baka lunchquiche hos Filip elva imorgon.

onsdag 3 juni 2009

Gud vad jag längtar till att ha på mig djungeljumpsuiten på gågatan i Boden nästa vecka förresten!!! ahahaha
UNDRAR OM HON HAR DREGLAT PÅ MIN DJUNGELJUMPSUIT!!???!!!!!

tisdag 2 juni 2009

Någon hade tagit ut mina torra kläder ur torkskåpet och lagt dem i en prydlig hög på en av bänkarna i tvättstugan. En för mig okänd människa har alltså i och med detta tagit med sina fingrar i mina rena saker. Wäää!!

Nej. Är faktiskt starkt för detta initiativ men osäker på om jag själv vågat av rädsla för att någon skulle bli förbannad. Bruden som hängt in sina kläder efter mig såg ut att ha schysst stil av min hastiga blick in i skåpet att döma. Alla som alltid bara brukar ha fula saker på baltic! stort! borde ta reda på vem hon är och bonda!

Men´s premium brassiere.

Väntar dock fortfarnade på Pehån.
som om det inte vore nog med modeunderverk här ikväll efter nyheten om Ylvas otroliga jackfynd kan jag meddela att jag just sytt en fantastisk guldig scrunchie!!! Gud

Resten av mitt liv kommer att ägnas åt att bli värdig denna jacka

Idag sa Herr Jon i förbifarten att det finns två kvinnor i Västerbotten med testikelcancer. Men min googling lämnar mig frågvis, mer info mottages tacksamt!

Förövrigt: Kan ha köpt det hetaste på planeten på myrorna. Jacka i träningsoverallsjackamodelläldre. En smaskig fusion av fuskmocka, persiko/grisfärgat tyg, knappar vid handlederna klädda i "skinn", ljusgult blankt foder och ljusgula geometriska detaljer! Hemmasydd. Människan som lyckats med konststycket att konstruera detta den moderna världens underverk måste sannerligen vara ett geni!

måndag 1 juni 2009

Då var det redovisat och klart. Drog nog över tiden lite men annars ok. Nu sitter jag och väntar på planchredovisningar och planerar tygtryck till jag kommer hem till mor och far och min färger.

Sjukt skön helg! Jag och Frida hittade mysigaste gläntan vid Nydalasjön i lördags. Sedan häng där med massa bra människor igår. Fått en skymt av havet också.