onsdag 30 september 2009

same same but different


en nurse på akuten idag som var stört lik magnus carlson. fast blonderad. och solbrun. men annars.
ganska sinatra på senaste skivan. antar att det är något slags naturlig väg att gå(tycker dock att han bryter lite mer på svenska än han brukar göra?) och den är bitvis väldigt fin, men det är när han sjunger what have i done to deserve this med brudarna i westend girls som mitt hjärta slår ett slag extra i glädje. för att inte tala om vilken sucker jag är för när han sjunger nollgradig. fast tvärtom. lite mer stanna hjärtan. gick mkt varm i flickrummet 2006. den gör fan fortfarande ont rätt igenom.

(annars har jag bara nynnat slice me nice med fancy i typ 14 timmar i sträck. staffans fel. får inte nog av textrarader som "i´m like a cake that wants to be baked, i´m like a pie made for army guys. my body´s burning lika flame that is blue. it´s time for action baby cut me in two")

TnT, 77kr

Fredrik har hittat bästa roligaste sidan! Sök på ett blodprov och se vad det kostar. Kul!
Men, Klungan ikväll
De är fina!
efterlyser fler män i helskägg.
men seg eftermiddag!!!! blä

kaffe, dn, sol, klar luft.

tisdag 29 september 2009



så enkelt. så brabra. (långsamostostostost)
sova eller. ska upp och..typ tvätta. fast det känns ju överskattat. har bara vita mjukiskläder varje dag. akuten och rädda lite liv 16-22.
tycker det är lite småhumoristiskt att vissa grejer på sveriges läkarförbunds hemsida tydligen är så hemliga(oj vad hemligt lönestatistik och hur man skriver ett cv...) så de måste vara lösenordsskyddade+att jag tydligen är medlem och välkommen fast inte betalt avgift än.
Sticktisdag. finaste nya traditionen!

måndag 28 september 2009

Kallt!!!!!!! Kanske kan köpa några motorvärmare att placera ut i lägenheten, t.ex. en under skrivbordet. 2,1 grader ute. Tror på frost inatt. Förebereder mig för vad som komma skall genom att laga mina finaste vantar. Stickar på raggsocksskaft också.

Soundtrack: Bernt Staf - En Vintervisa
åh, horatio. vackre pojke.

går dock inge bra för honom just nu.
ny hobby efter att ha fått gruppindelning: kolla upp på fb de man ska gå ugl med. lite kul. inte jättemkt. usch. vill inte. vill vara hemma och inte lära mig saker om mig själv som person. kolla på hornblower. äta smör.
tråkig jävla icke-dag. vill inte ha den här veckan. vill typ gå ut, strosa, pressa röda löv i en växtpress, titta på hornblowers äventyr på dvd och äta smör. men nej. ska läsa om njurar. gillar inte njurar. tycker seriöst man borde ta sig en rejäl funderare på sättet att dela in njursjukdomar för det är ett skitsätt. en rejäl funderare. gah.

söndag 27 september 2009

tunn ylleklänning måste nästan vara det bästa plagget som finns. snyggt. varmt. moderligt. bara lite stixigt. ärmarna luktar lite roligt efter att ha blivit blöta när jag tvättat ansiktet också. blöt ylle. mm. som vantarna när man kramat snömos.
ps. jag är en mes. ds.
vill också blogga nya loppishalsbandsfyndet




grann-malin var god nog att dra mig upp ur söndagsångesten för en cykeltur och lite loppis. fina saker hade de. köpte även en marimekoklännng (ser ärmen där på lampbilden) och ett par fina solisar från en nedlagd lanthandel. mkt nöjd med lampan. ska bara leka lite elektriker först.

nu: mad men s02e10, diska, städa äckliga saker, laga mat.

lördag 26 september 2009

blir varm. mer än en anledning.

Italodisco för 2000/ylva-talet

Upp

En snygg karl hittade ett par nittiotalsjeans till mig på Kupan idag. Bra! Kanske blir kvällens klädsel tillsammans med konstigt halsband från dagens storloppis och nåt sånt där linne.

Fyndat bok om Loranga, Masarin och Dartanjang. Väldigt fula men hejdlöst roliga illustrationer. Tyckte inte om dem när jag var liten.

Dusch nu,
ren är bra.

torsdag 24 september 2009

MVG

Och då menar jag inte Umeås kända galleria, utan bokstavskombinationen är ett betyg på min kära Ainas hembakta äppelpaj!

Mvh Hanna (Ainas BB-kompis och pajkonsument)
måste köpa orangeröda sockar --> hetaste fötterna på NUS

träna? vill inte träna. vill hångla (eller kolla på andra säsongen av mad men). *snor*

drömde om tomas dileva inatt. han sa att jag kunde fråga honom vad som helst om kosmos. tyvärr kom jag inte på ngt smart.

have2have


prrrr, vit lack. älskar allt som blänker
kom till matte nu
Bra dag! Mycket s.k. patientcentrerat arbete. Bukpalp, lymfkörtelpalp, blåsljud, nervstatus, malignitetsanamneser. Gjorde reklam för Umeå Filmstudio utanför UB på lunchen med mina allierade, mys. Plus världens godaste matlåda; laxgratäng!


och

Jag och Fredrik:
"hej, vi tänkte få prata lite mer om dina magbesvär.."

Patient, äldre man:
"jag måste bara få fråga först, ni är så väldigt vackra båda två, klarar ni av att hålla isär jobbet och privatlivet? eller är ni kärleksvänner?"

vi är inte kärleksvänner.

Nu ska jag laga äppelpaj till Hanna.

onsdag 23 september 2009

kvällens undring:
vad är skillnaden(differensen så att säga. om det finns ngn) mellan en skybala(nytt kul ord jag lärt mig idag) och ett fekalom? placering i var från läpp till anus(ett uttryck jag försöker använda mig av minst en gång om dagen) vi befinner oss? konsistens? genes?
förstår redan nu att det inte kommer bli mkt sömn inatt(skoja bara, bryr mig bara såhär<-> mkt. jättelagom mkt.)


kände när jag var ute och cyklade en plötslig värme gentemot mänskligheten. att folk egentligen vill väl, att det finns mer kärlek än tristess ute i kosmos och att allt som saknas är uppmuntran i tillräcklig stor dos. att jag skulle vilja ha en mintfärgad angoratröja att smeka en ledsen kind med. blir så ibland.
sen kanske det blir så att jag läsa kommentarerna på random internettidning. då brukar det gå över. du ska nog se att det går över lilla vän.

inte så förvånad nyhet, konstig nyhet och glad nyhet.







har skrivit adress o klistrat frimärke på min egenkomponerade ansökan om att få lägga till florian som förnamn nu. ylva florian fredrika låter ganska härligt inte sant? ska bli roligt att se vad som händer med min ansökan nu, kul att vara lite aktivist ibland. (insåg när jag var inne på skatteverkets sida att det som vi(jag?) brukar kalla andranamn är extra förnamn. att man kan ha jättemånga förnamn. mellannamn däremot är det extra efternamnet man kan ha. dock så är det så att om man gifter sig så får bara den ena partnern lägga till ett mellannamn(alltså partnerns efternamn), man får inte ta varandras båda två. sepigt värre. )

tisdag 22 september 2009

skulle precis blogga att jag kände mig frisk när det kom en ny nys.
läkaren som var leader of the pack igår avslöjade strax efter att han hälsat på alla att hans fru har svinisen. handsprit luktar gott-->livet är gott?
kaffe!

måndag 21 september 2009



kolla på svenska hollywoodfruar och läsa bang samtidigt-måste ändå ta ut varandra på nån slags själslig nivå in the end.

apropå att surfa- "jag har hört att man inte ska ha på sig så mycket juveler som glittrar och glimmar. det kan dra till sig hajar". löv!
Blä, obehagligt att sova dagtid och sedan vakna illamående och lätt yr (icke-rotatorisk, no worries). Varför blir det så? Konstigt. Ska kurera med fiskpinnisar och sedan åka på filmmöte.

"Frasig och god", jag blir fnittrig av glädje. Önskar att Cissi Wallin varit min storasyrra när jag var 14.

söndag 20 september 2009

me, myfriends and i









allt blir mos på slutet.

lördag 19 september 2009

men! känn peppen då!



ett. stan o köpa garn o stickor
två. emaus. köpa fula saker.
tre. få massa äpplen hos fredrik
fyra. leka med staffans mosvagga
fem. sova
sex. fest hos lotta

nernernernenrnernernnerner

att tukta en dessert

sova
älska


Googlar Tove och vill vara illustratör (helst vara henne)
inspiration

fredag 18 september 2009


har badat badkar och ska få crème brûlée. det artar sig.

dagens spår: roxy music- love is the drug

torsdag 17 september 2009

det kör förbi ambulanser utanför. ledsamt. dumt att det finns sjukdom. högst en lindrig förkylning i halvåret borde vara tillåtet
ska sniffa lite spray o lägga mig nu. halv tio. något slags rekord måste det vara. dumma kropp. var på min sida nu. please.
undrar när bostaden tycker det är läge att sätta på värmen. folk har vantar på sig ute nu.

onsdag 16 september 2009

alla borde vara feminister

men skabbigt!!!
snott från Cissi Wallin.

Aschberg 2/9 21.00


såklart de kan. om man jobbar lite på det.
så fint. blir lite varm.

The Sound of Arrows Into the Clouds

fiiiiiiiiiiiiiiint (+unicorns finns visst)


behöver peppen.
det är inte fredag idag. känner mig lurad.

tisdag 15 september 2009

varför gör de inte nässpray med morfin i? hade vart smart tycker jag. två spray i näsan o en i halsen.

Leverne

Tänkte passa på att plugga lite när jag slutade redan lite efter tre men det är ju faktiskt jävligt överskattat egentligen så istället kokar jag rödbetor och bakar bröd. Har ringt till farfars syrra eftersom hon har namnsdag och till farfar för att han är gullig och frän och antagligen lite ensam. Mamma har skickat mig ett brev med en H&M-rabattcheck och en söt lapp. Fint.

naket på Tacheles

måndag 14 september 2009

tips

Cissi Wallin - klok, arg och ärlig

god natt

Vill ordinera vänner och omtanke

Läst om alkoholskador och narkotika i medpunkt ikväll. Reagerar på att människor med missbruk verkar falla igenom vårdsystemet utan att få hjälp med mer än sina följdsjukdomar. Blir illa berörd. Ok att det finns någon form av socialt skyddsnät som gör att de flesta alkoholister/narkomaner inte behöver bli hemlösa o.s.v. men varför läggs inte mer resurser på att stötta försök att bryta missbruket?

Uppfattar det som om den mer eller mindre allmänna inställningen är att en människa som druckit för mycket i ett antal år redan är körd, att det inte finns en chans att uppbåda tillräckligt med kraft och motivation för att bryta mönstret. Plus attityden att personer som inte klarar av att dricka med måtta och fattar när det är nog har dålig självdiciplin och får skylla sig själva.

En person som mår bra kanske lever i tron om att hon/han utan (proffessionell) hjälp skulle kunna bryta ett beteende när det håller på att gå överstyr, och det är möjligt att det kan vara riktigt, men borde inte appliceras på människor i helt andra livssituationer. Majoriteten av de som utvecklar en varaktig alkoholism är knappast människor som är lyckliga och tycker om sig själva, har trygga relationer och ett oproblematiskt liv i övrigt. Orättvist är det.


trött i ögat, ont i halsen. man ids liksom inte känna efter när man är på sjukhuset. är när man kommit hem o landat i soffan det slår emot en.

måste säga att jag börjar gilla det där med att vara kandidat. ser man lite glad och intresserad ut berättar folk saker för en! och är inte dumma!

ska kolla på true blood och måla något rosa. dricka mer kaffe. massor. äta kaka.

söndag 13 september 2009


ont i fötterna. och det ack så i doktorskretsar så populära uttrycket "sockerdricka". undrar varför.

lördag 12 september 2009

plastic is fantastic





tar mer plats och längre tid att ställa in än mobilen men het! eltronik. cooolt.


och ett "tips" på slutet som jag hittade i typ allers i ett personalrum på sjukhuset (hittar så mkt roliga saker. fick en fin tatuering med en drake i olika färger av en nurse på uppvakningen tex). (random person-hej jag har h-värk. gert- det är för att ditt huvud bara hänger på en liten tråd från kroppen. random person- åh, tack! tänkte inte på det!) ring gert. han fixar. killen hela dan.

fredag 11 september 2009

nytt projekt



att lägga den här bilden som skrivbordsbakgrund på så många datorer jag kan på sjukhuset.

torsdag 10 september 2009

lovisa som gick i vår kurs innan har gått vidare i idol! grym är hon med.

Shatner Of The Mount by Fall On Your Sword

mr sexy voice (gillar iofs spock mer. men jag tar avd jonas ger). tänk att vara berget.


förövrigt: min tvätt. 20 par nästan lika dana svarta strumpor. inte så lättsorterat.
kan nu för första gången på två år sätta upp mitt hår i en litenlitenputte hästsvans.
sa jag att jag äger snyggaste skorna nu? jodå
mkt dålig dag fram till kl tre när jag frågade en sköterska om hon kunde ta det ortostatiska blodtryck jag pinsamt nog inte lyckades genomföra (skam) och hon sa att nä, på den patienten är det i princip omöjligt att ta manuellt! mekanisk manschett är min nya bästa kompis. ska bonda med sköterskorna. de har alla bra prylar.

vardagsnördglädje att få en vit piké i fint skick utan hål från klädautomaten!!

nu ska amanda ge mig föda.

onsdag 9 september 2009

hej kidz! kattvännerna vill också leva!

vill att något ska hända. vill pirr.
bor en bananfluga på mitt rum. räknas dock inte som event.

på ki tar de inte längre i hand på grund av svinisen. de bockar istället. tjusigt. bockbock. blev kallad flicka två gånger igår men tror ändå jag hellre bockar än niger.
aina stödde mig inte i min önskan att titta på det geniala programmet "svenska hollywoodfruar" på måndag. känner mig bekymrad.
nu till henke. om man har tur kanske fotbollen är slut snart.

förövrigt: köpt fina skor. höga. svarta. farliga. och tröja. med volanger på axlarna ohh ja. gillar att liksom forma kroppen mha kläder. mold. lera.

mys med hemmaplugg,
svart plysch och dödskallefötter.
förstår inte folk som tycker att "vårtgård" är ett fult ord. hur fint som helst ju. glidslem! däremot. uh. gillar inte meningen "höger pekfinger smörjer han in med glidslem..."

obladi-oblada

vill ha saker.

1. en katt. eller en skock män. lite samma sak. tänker mig lite varierande åldrar o stilar. ungt o friskt eller moget o mustigt. kanske nån med rött hår också. har man flera hinner man inte bli så irriterad på dem. eller en katt.
2. fina skor/boots/kängor
3. en tröja(paljetter)
4. nån roligt bok. kanske akut-kirurgi. eller the anatomy coloring book.

tisdag 8 september 2009

köpa kärlek

drömmer våta drömmar om ett par snygga skor jag spanat in. tror jag måste åka ned en sväng på stan och se om de finns kvar imorgon.
fina ume! kulturhuvudstad 2014.

måndag 7 september 2009

känner mig priviligerad och tacksam som är född i Sverige.

ålderstecken

seriöst. jag har börjat titta på folk händer för att se om de har ringar för att kunna avgöra om de är singlar eller inte. buhu.

annars: ska titta in i folks rumpor imorgon *ser fram emot*
ah, gastro! där drömmar blir verklighet.

söndag 6 september 2009

lyckad helg! mycket mys och härlig fest. fina fina fina vänner, blir varm och glad. sova nu sen MAVA
svart äckel har trängt in i vår nyslipade nylackade parkett! förstår inte vad det är. försöker just nu mätta träet med vanish oxygen för textil o soffa...kommer få sandpappra bort det....gah!








inflyttare









trött o gosig idag.
kvällen slutade i en tryckardanshög. finaste vännerna.

lördag 5 september 2009

let´s help each other through.
and baby for a start please. open. your heart.
ja!
projektarbetet är inrapporterat och godkänt! slipper klaga på lars! 178.5 hp in our face!

fint med par som går hand-i-hand i regnet. (fast lite störigt. mest störigt faktiskt *inte bitter*)

staffan har förresten lagt upp några berlinbilder. rundpingis är bäst.

nu: upp
sätta på peppig musik
äta gröt (lingon)
dricka kaffe (mkt)
ge amanda en micro
rensa klädhögen (klädsamt dekadent. kommer sakna)
köpa godis till fest att ge till barn mm (riktiga barn. små människor. mm)
baka tårta(maräng med vinbär)
bära in alla möbler i vardagsrummet igen(nyslipat golv)
gömma min smutsiga byk(hemligt ställe)
göra ful-bål(röd?)
grooma (put my face on)
vara värdinna (säga hej)
köpt stödstrumpor. ett par i "modefärgen" cerise och ett par blåvitrandiga. fan vad ohippt. och dyrt. alltid lika neslående att lägga 300 spänn på saker som strumpor... men skönt och nödvändigt för östrogenstinna människor. hatar mitt öströgen--->känns som att boobsen är tickande cancerbomber efter föreläsningen vi hade idag. jag som just hunnit förtränga.

fredag 4 september 2009

de har lagt ut priset för olika bussar (åka ut i regionen o ha praktik) på kurshemsidan. gulligt.

uppdrag granskning om läkarbrist o få platser på läkarprogrammet. men gud. det är väl inte bara för att vara taskig det är brist på platser på läkarprogrammet. är bra om utbildningen håller acceptabel kvalitet också. är ju redan brist på patienter för studenterna att lära sig på. menmen.

torsdag 3 september 2009

filmstudio


titta vad jag har! fina!! gå med så blir jag glad och ni glada. 250 kr (230 kr om du är humlanmedlem) för nio filmer. helt galet bra!! imorgon ska jag tapetsera NUS

Zeigeist - Cuffs

if u grab my hands

lärt mig att knyta knutar. spegelvänt!

sur jag blir. hittar ingenstans men kan köpa suturtråd som privatperson på nätet. jag som var så pepp på att sy massmördade bananer. stöld som återstår alltså. kunde iofs köpa en hantverksnål (de är väl böjda?) och fiskelina.

förövrigt: kul utbildning jag går just nu! hade handledaren jag ska träffa på måndag som föreläsare. han drog pruttskämt så känner att det här nog kommer att gå bra ändå.
ska försöka att inte plåga mig själv så mycket. ialf inte leta efter saker som -->skitkänslor. om det går. firar med kaffe med gök.

onsdag 2 september 2009

jävligt överskattat med tomma ytor kände jag och möblerade om i mitt rum ikväll, cozy


bästa förfestkäket. på lördag är det inflyttare. imorgon slipar de vårt golv och jag ska lära mig sy i en gummibit.

tisdag 1 september 2009

lysande utsikter som jane brukar säga



insåg just exakt hur mkt vi ska vara på avdelning den här terminen. jättemycket! jag som hade tänkt mig att spendera merparten av mitt resterande liv bakom en föreläsningsbänk förväntas nu ha en liten gnutta kunskap. och skära bort födelsemärken på folk. spännande. läskigt. jobbigt att vara trevlig mot nytt folk hela tiden. aina o frida varvar lugnande ord med bekräftelse av oro med sockerkaka o te.
såhär tidigt är jag uppe<---------------------------------------------------------------------->
jättetidigt. inte ok.
vill kunna äta frukost i en timme alla dagar resten av livet. men så går man och läser utbildningar och tänker sig en karriär och fjantsaker. dumt!!!!