måndag 27 augusti 2007

Ok, Grekland.

Förstaklasstolarna ned var stora och sköna men maten inget vidare och några blöta handdukar (filtar) fick vi minsann inte.

Vi bodde första två nätterna i Agii Apostoli, fick sedan flytta till Agia Marina. Båda ställena var fina och ungefär lika stora och flytten spelade ingen större roll. Första hotellet var lyxigare men det andra hade ljusare rum och var litet och mysigt. Hotellägaren som bara kunde grekiska var söt, han kastade upp päron till oss på vår balkong från sitt lilla päronträd. På dagarna satt han i skuggan utanför hotellet och sov eller filosoferade.

Vi hade nära till stranden, vattnet var nog lika varmt som luften. Vi åt god mat, drack färskpressad fruktjuice, bjöds på raki, fnissade åt en man på vårt hotell som solade i marinblå stringbadbyxor, strosade på stan, drack billigt tetravin på balkongen.

Luftgropar på hemvägen fick Elin att skrika högt. Peter (andrapiloten) sa att det inte var skakigt för att Sverker (förstapiloten) satt vid spakarna utan för att vi var i ett område med ostadigt väder. De var roliga.

Inga kommentarer: