torsdag 13 mars 2008

"Att alltid ha kondom vid sex skulle utrota HIV, men det skulle utrota oss också"

Var på en kvällsföreläsning om AIDS som var väldigt bra. Fokus på läkemedelsindustrin, problematiken med finansiering av forskning för att framställa ett vaccin som endast behövs i fattiga länder. All rädsla/skam/fördomar som gör att människor kanske hellre dör i sjukdomen än tar sin medicin och lever med den. Höga kostnader på de läkemedel som kommer ut. Livslång behandling vilket innebär att många inte skulle ha råd att betala ens ifall medicinen var billig. Att det inte är så lätt att säga att man ska använda skydd när barn är en stor del av mångas liv och dessutom en förutsättning för att ha någon som kan försörja en när man blir gammal. Väldigt intressant. Nyanserat. Mitt lilla referat gör inte föreläsningen rättvisa.

Vi fick god sallad.

Varit lite rastlös och irriterad senaste dagarna, vet inte varför, en fin helg kanske får mig glad igen. Eller så får jag köra glada musikveckan som Y. Verkade vara en bra grej.

Orkade inte med bio efter föreläsningen. Hade nog somnat halvvägs genom filmen. Har dock lite dåligt samvete eftersom Staffan kanske blev alldeles själv ikväll där. Förlåt, Staffan. Jag gick hem och vilade ett tag, ätit lite mörk hallonchoklad och sedan sett bröderna Schulman i något lagomt fjantigt matlagningsprogram på 4:an. Lillebror Schulman är rätt söt. Han hade fin kofta. Dock är de ganska irriterande. Men lite roliga. Laga mat borde även jag så jag har en låda imorgon.

Håkan!

2 kommentarer:

Aimless sa...

Hej! Kul att du tyckte om föreläsningen! :) Kom gärna med tips på andra ämnen du o dina skulle kunna vara intresserade av, eller ännu bättre, andra duktiga föreläsare som pratar om intressanta. Fast ha en kul helg också, förstås.

-- P

Aimless sa...

PS. Ni kanske uppskattar följande:

http://www.ted.com/index.php/talks/view/id/143

En kort videoföreläsning av en ekonom, om några saker vi alla vet om HIV, och hur de sakerna skulle kunna vara rätt så fel. Vare sig man håller med eller ej så är det tankeväckande :) peace