fredag 16 maj 2008

the flaming lips- do you realize?

klockan är 05:54 och morgonens låt är back.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Läste att ni är två läkarstudenter i umeå, så härligt att hitta en blogg av läkarstudenter! funderar på att söka till läkarlinjen, det kommer att bli tufft och jag velar. vad tycker ni själva?

Ylva sa...

sök för fasen! kommer man in kan man ju ta ställning till det sen liksom. jag har aldrig ångrat att jag började plugga till läkare. visst är det tufft och ångestladdat periodvis, men oftast inte mer än vad man klarar av. och sen så får man lära sig tuffa och intressanta saker emellanåt också :)

Ylva sa...

ps. jag brukar vara inne och kika på din blogg ibland, den är fin.

Anonym sa...

men vad snäll du är, vad varm jag blir. tack snälla.
jag har varit väldigt bestämd på läkaryrket ett bra tag nu (som det ju brukar vara), men efter diverse händelser i mitt tämligen ointressanta liv och efter ett samtal med min pappa (som snällt påpekade att antalet kvinnliga läkare som begick självmord var relativt hög) så börjar jag vela.. jag antar att det jag undrar är, blir det inte ensamt? mkt plugg, absolut ingen tid över för annat, i en ny stad, enda vännerna blir andra läkarstudenter som inte heller har tid pga studier etc.
förlåt, nu låter jag ju fruktansvärt deprimerande, men jag vill inte skjuta upp hela mitt liv tills jag fyllt 30, förstår du.
råd du med mer erfarenhet?

Ylva sa...

hört det där med självmorden också, tror det var ett år på nittiotalet som typ tre kvinnliga läkare tog livet av sig. det sågs visst som en trend men blev nog inte så mycket mer efter det som tur är.

när jag känner mig ensam är det ialf inte för att jag inte har tid eller vänner att umgås med eller saker utanför skolan att hitta på. visst hänger man mest med läkarstudenter, blir lätt så men de är oftast trevliga prickar de också :)
antar att vi pluggar mycket men sååå mycket är det ändå inte. jag försöker se det som ett jobb och göra skolrelaterade saker 7-9 timmar om dagen och ta ledigt på helgen. vi går iofs bara termin 4, har hört att skolan tar mer tid sen när man är ute på klinik hela dagarna och sen ändå har lika mycket att plugga på utöver det. men det fixar sig nog..finns ju ändå ett par stycken som tagit sig igenom utbildningen.

Anonym sa...

hm, ja, du har nog rätt. ja, vi får se hur jag gör. just nu är högskoleprovet största bekymret, så det är väl bara att öva antar jag. men det låter superspännande att komma till en klinik och fortsätta sina studier där..håhå vilken dröm. nåja. tack för hjälpen.

Ylva sa...

lycka till!