måndag 15 september 2008


hm, aftonbladet skriver om tillbakadragna klamydiatest på apoteket. såg dem faktiskt på sjukhusets apotek i fredags.
tänkte på att det är ganska konstigt att apoteket som borde ha koll alls tagit in dem med tanke på att klamydia är en sjukdom man måste smittspåra på.

jag är omotiverat rädd för klamydia, kondylom (fatta vanligt det är!) hpv och djupa ventromboser. och inte blir det bättre av att veta att killar är sjukt dåliga på att testa sig och har nån slags "skylldigsjälv" attityd till både sjukdomar och graviditet (ok inte alla men typ 80% av alla besök på ungdomsmottagningar görs ju av tjejer). boys are stupid throw rocks at them. eller ialf nått slags genusperspektiv på sexochsamlevnad.
en annan sjukt störig grej var i juni? när dn hade en ledare med massa kristna läkare som sa att kondom inte skyddade mot könssjukdomar (för att den inte användes) och att man därför skulle lära ungdomar det fina i monogama förhållanden eller allra helst avhållsamhet. kräks.

dåligt med könssjukdomskampanjer nu för tiden också tycker jag. här i västerbotten och i göteborg finns ialf klamydia.se där man kan beställa ett gratis test hem men tror inte att så många känner till det.

alla! beställ hem ett rör och kissa i det så att jag slipper få klamydia!

Inga kommentarer: