fredag 31 oktober 2008

Staffan reagerade skeptiskt(smått hysteriskt) på mitt förrförra inlägg om avbrutet samlag. SÅ nu ska vi reda ut vad en försats egentligen är. Läs HÄR.

Ps. jag menar inte att avbrutet samlag är en safe preventivmetod och jag veeeet att man kan få utlösning utan orgasm osvosv menar bara att förklaringen till att det skulle vara en kass metod haltar avsevärt. Så använd kondom nu alla barn. Jag hjärta kondom.

6 kommentarer:

Anonym sa...

"For couples that use withdrawal correctly at every act of intercourse, the failure rate is 4% per year. In comparison the pill has a perfect-use failure rate of 0.3%, and the IUD has a perfect-use failure rate of 0.6%. The condom has a perfect-use failure rate of 2%."

"... it is now believed the primary cause of method (correct-use) failure is the pre-ejaculate fluid picking up sperm from a previous ejaculation."

Från wikipedias artikel "Coitus interruptus" som hänvisar till nån inte så jätteimponerande studie.

Visst blir det färre om man har sköljt bort en del med urinen, men hur som helst så tror jag inte att antalet spermier är så viktigt hos en fertil person. Under 20 miljoner/ml sädesvätska innebär infertilitet för många men inte alla.

Men framför allt tycker jag att det är väldigt bra av KP, Frida och andra bajsställen att varna för avbrutet samlag som preventionsmetod eftersom de vänder sig till målgrupper som ändå skulle misslyckas med metoden en hel del.

Ylva sa...

det är klart att det inte är en bra preventivmetod men jag tycker att man inte ska ljuga om orsaken till att det inte är det.

Anonym sa...

ljuga och ljuga om orsaken, det är tolvåringar och inte läkarstudenter som läser frida

Ylva sa...

ska man hålla på med sexualupplysning måste man ändå göra det på schysst sätt, annars undergräver man ju sin egen trovärdighet.
mitt 12åriga jag hade förtjänat bättre.

Anonym sa...

Teorin lär finnas kvar eftersom att den är så logisk och svår att motbevisa, och jag tror nog att det finns graviditeter där spermierna har följt med Cowpersvätskan. Men sexualupplysning ska vara baserad fakta och jag tycker det är helt rätt att bekämpa osakliga mytbildningar som sen accepteras som sanningar. Även om man vill skrämma tolvåringar.

Jonas sa...

eller så sprutar man allt i ansiktet, effektivt och utan risk för bebisar.