tisdag 7 april 2009

nattugglan

Jobbade på intensiven inatt. Londonpengar. Väldigt lugn natt, inga nya patienter kom. Och det är ju väldigt bra förutom att det är svårt att undvika att nicka till för sedan hoppa högt så fort något piper (något piper ofta) framåt halv6-tiden. Sovit hela förmiddagen men är fortfarande ganska trött. Men härligt väder ute och mitt ansikte kräver sol!

Saker som är roliga på mitt usk-jobb:
1. Tvätta saker i sprit. Typ "oj, det är en fläck här på bänken. Ja vet! Jag dränker hela bänken i sprit och torkar av!"
2. Att läsa sin patients journal och tänka "fan vad uselt skrivet det här var. Varför står den här 30år gamla app-open under aktuellt? Och här var det en felsyftning etc etc"
3. Lägga om sår är lite kul. Förutom när de skärt upp benhinnorna på folk med compartmentsyndrom. Det är bara vidigt (men spännande!).
4. Köra blod i blodgasapparaten- numera även försöka sig på en tolkning! (Ah.. pHt är lite högt, därför han har lite hög RF *klia sig i skägget*)
5. Skjuta iväg saker med rörpostsystemet-svischslurp säger det
6. Såklart känna att man gör något "på rikigt" som faktiskt praktiskt hjälper en annan människa.

Tråkiga saker:
1. Ledsna patienter och anhöriga.
2. Kräks, galla, saker som kommer ur slangar, bajs och kiss. Allt ska mätas. Men ibland kan det vara lite kul också. Lite förunderligt sådär. Fast oftast inte kl7 på morgonen när man nästan inte hunnit äta frukost. Så det finns en gråskala även där.
3. Alla som jobbar där är antingen gamla eller i åldern då allt de har i huvudet är alla sina barn och män och friggebodar. Inget problem isig om det inte var för att jag har så svårt för att komma på samtalsämnen. Jag måste framstå som helt mesig och aptråkig (trot eller ej ;)). Helt ärligt, orkar inte snacka ungar.
4. Dålig lön. Norge nästa år?

Inga kommentarer: