tisdag 31 mars 2009

Har roat mig med att göra en parafras på en Modiglianibrud i Ainastil i väntan på att mina kläder ska torka i tvättstugan. Är trött nu. Sannerligen slitigt med projekt.


Jonathan Johansson - Aldrig Ensam (akustisk version)

Det här var så stört bra. Kan inte fatta att bara 900 personer sett klippet.

Låten. Jonassons skorrande rrrrr och knivskarpa drag. Att 4 personer spelar på samma flygel. Allt. Henkes tips. Natti!

Här är en snubbe som skriver ungefär vad jag tänker om kvotering och SLU-grejen. Typ. Nu te med Henke.

Tja, varför inte.


Pysslat ihop ett nytt pennfodral med blått mjukt foder på kvällskvisten. Ganska fint tycker jag att det blev och tillräckligt stort för EKG-linjalen. Den fick en kompis solglasögonfodralet också när jag ändå var igång.


Tidningen studentliv är stört tråkig men detta roade mig aningens.

Förövrigt är det Grace Jones som gäller idag och jag kommer att skatta mig lycklig om jag är hälften så het som henne när jag blir 60.

måndag 30 mars 2009

"Exklusiv shoppingkväll! 20% rabatt på kläder från H&M åt din pojkvän!"

Mail från elle.se

Men vänta nu, jag och Ylva som eventuellt ska bo tillsammans under äktenskapsliknande förhållanden från i juli, får vi rabatt på kläder åt varandra?? Lägg av.

Slut på att maskera orättvisa med rättviseargumentet?

Jag är så himla lättad över att de där veterinärstudenterna fick rätt mot SLU. Det kan aldrig vara rättvisa att ha en trettioåttondelschans jämfört med någon annan med samma meriter bara för att man tillhör ett visst kön.
Klart att det vore önskvärt med lika könsfördelning på alla utbildningar- det blir roligare att plugga då tycker ialf jag-men man kan ju inte diskriminera folk för det.

Nu kanske det blir slut på könskvotering på läkarutbildningen och AT-tjänster också *hoppas*.
Lite läskigt när folk förespråkar viktad lottning med argumentet att läkaryrket kommer att tappa både lön och status om andelen kvinnor i yrket ökar (förövrigt är läkaryrket fortfarande mansdominerat. Att det läser lite mer tjejer än killar på programmet kommer inte att ändra det på ett tag).
När diskussioner om kvotering i andra delar av samhället (typ bolagsstyrelser) kommer på tal så är det ju alltid någon som tycker att kvinnor visst har samma chans som män och bara borde tuffa till sig (av det faktum att kvinnor är överrepresenterade dras slutsatsen att det inte finns lämpade kvinnor-jävla bull, 60% av de som läser på universitet i Sverige är kvinnor, det är inte lämpligheten som är problemet) . Nu har tjejerna bevisligen bättre betyg men straffas. Intressant. Känns som att man missar ett par tre tjugo rättvisepoänger där.

Gyllene dagar

Väldigt bra första dag på projektet.
Enkäten är i princip klar, lite finputs bara. Fixat tid med med bibliotekarie för uppfräschning av databassökningskunskap. Mejlat en entusiastisk smittskyddsläkare. Redan fixat en första klass att besvara enkäten trots en negativ handledare. Läst lite artiklar. Och druckit massor med kaffe, allt innan kl14.
Kommer bli bra veckor det här :)

söndag 29 mars 2009

Jaha, ny helg snart kanske?

grejer

Det var så fint på Agenda innan. En söt kille på kanske 16 år sa "han eller hon. eller menar hen". Åh, cute overload!

Förövrigt: Hittat en tidskift som heter "Ful" som verkar vara bra. De har ett manifest :)+ webradio också (nerdlife deluxe är med i senaste, brukar läsa hans braiga blogg ibland. Och han har visst blivit ihop med min andra favvobloggare Elin, väldigt gulligt), grymt!
Ett påskpynt. Älska plåtdjur!

Tror jag kommer bli en lyckligare kvinna utan att äga detta.
Nu ska jag slita upp långa mörka hår och tvålavlagringar ur mitt duschavlopp.

bild att titta på dagar då man misströstar

vi kan ha ett kattrum tycker jag.

Brukar inte älska spelkvällar

men Amanda har samma spel som de roar sig med i filmen "Nói albinói"; Master Mind. Lätt att bli beroende. Jag vill ha ett sådant och jag vill ha ett UNO.

Snälla Aino låt mig få en! Bara en! Bara en litenliten fet kattskrälle! Oh the times we would have...leka, springa, skatta..ohoh

lördag 28 mars 2009

Åh, min fina före detta granne Ulrik har gett spel om starka kvinnor. Reportage i Vk i torsdags. Här är hans hemsida.

oh ja


Köpte en tubtopp idag att ha vid lämpligt magvisartillfälle.
Att den gränsar mot vad som brukar anses vulgärt roar mig ganska så mycket. Jag är för lagom för ofta kände jag igår när jag såg Jenny Wilsons underbara guldtajtsuppenbarelse. Mer femmefeminism till folket blev min slutsats och folket kommer följdaktigen att få ta del av min blottade mage.

Nu äta getost.

Prr

Jag är i lätt extas över mina nya skor. Kommer inte helt till sin rätt på denna bild men intygar att de är alldeles fantastiska. Klumpiga men ändå slanka. Tänk Bowie på magen och dessa på fötterna, eller kanske till en smaragdgrön tight plyschklänning.

parafraser

Ser repris av vårens bästa program popcirkus och blir glad när Per Sinding Larsen lär mig saker som detta:


"Roquairol", Erich Heckel


"The Idiot", Iggy Pop


"Heroes", David Bowie

torsdag 26 mars 2009

projekt

Min och Ainas projekthandledare är lite skojig.
Fick ett mejl nyss från en kvinna med ett engelskt namn jag inte kände igen men eftersom jag fattade vad rubriken handlade om öppnade jag ändå. Det var L som ville kolla att det inte var nu på fredag som vi skulle träffa honom för han skulle åka bort (han har glömt bort att vi funnits en gång och glömt bort när vi ska träffas två ggr. Fast det är lugnt, Amandas projekthandledare hade inte vetat att hon och en annan varit i Japan i 7 veckor på ett projekt handledaren själv fixat vilket bara är tragiskt eftersom de får 13000 spänn per elev för att handleda oss. L har ju ialf berättat att när han var ung så var man inte "knullkompis" med varandra.).
Han hade nu svarat på mejlet vi skickade förra måndagen om att vi skulle träffas i fredags. Ett mejl som han även tittade på när vi var där i fredags. Eller hur var det nu?
Nåväl, äldre män och mejl yadayada men det jag inte fattar är hur han lyckas med att vidarebefordra ett nigeriabrev till mig i samma veva? För det måste ju vara det han var inne på när han svarar och då skrivit in min mejladress i rutan istället för att svara på mejlet jag skickat? Kul. Och skumt.

Mätt. Och antagligen snart tjockis. Tisdag: hemgjord grädddajmglass, onsdag: våfflor, torsdag: äpplepaj. Imorgon: spisa vin och musik.
Tyckte precis att jag hade ett kluvet hårstrå i armhålan, men det visade sig vara en synvilla. Så fint, så fint mitt lilla lurv. *Klappar*

På tal om hår ska jag klippa mig idag. Page! Med lugg! Samma som när jag var 10. Cirkeln är sluten.

onsdag 25 mars 2009

värme

Längtar till det blir mer eller lika med plus tio ute så jag kan ha min blanka vackra härliga färgstarka jacka jag fyndade second hand i Berlin i somras.


Har färglagt min klitorissexpraktika. Mycket nöjd.

Lyssnar på Fever Ray och peppar för fre och ska alldeles snart lämna min stökiga lya för Sanna och småplättar med glass och bär i brist på våffeljärn.
Varit på MR-demo idag. Vi fick hålla i varsin sax och känna på magnetfältet. Det var häftigt. Sen tänkte jag att jag skulle läsa igenom de slides som inte hanns med på en ganska tråkig MR-föreläsning vi hade igår, då blev jag så här rikt belönad


rädsla

"Magnetic resonance imaging was developed from knowledge gained in the study of nuclear magnetic resonance. In its early years the technique was referred to as nuclear magnetic resonance imaging (NMRI). However, as the word nuclear was associated in the public mind with ionizing radiation exposure it is generally now referred to simply as MRI. Scientists still use the term NMRI when discussing non-medical devices operating on the same principles. The term Magnetic Resonance Tomography (MRT) is also sometimes used. One of the contributors to modern MRI, Paul Lauterbur, originally named the technique zeugmatography, a Greek term meaning "that which is used for joining".[2] The term referred to the interaction between the static, radiofrequency, and gradient magnetic fields necessary to create an image, but this term was not adopted." (Wikipedia)
Ni som vill kan titta på härliga foton här medan jag går på CT-föreläsning. Arvid gick på samma folkhögskola som mig. Jag blir otroligt sugen på att äga en schysst kamera när jag ser hans foton. Blir sugen på att åka ut i världen också.

Do you´re dance, why would you wait any longer.

Umeå Open på fredag
Gosh vilket program!
Jenny Wilson, Fever Ray och Frida Hyvönen avlöser varandra på samma scen. Hade gärna sett Loney dear också men får se hur lätt det är att springa emellan. Sist på kvällen blir nog en dos Kleerup.
Möjligtvis att man hinner dansa till Umeås nyaste klubb Brrrap! Brrrap! en liten stund också. Aino och jag var på premiären på Ashanska förra helgen och det var mkt lovande!

+läser om bob hunds nya album. Kan inte fatta att det är åtta år sedan deras senaste album stenåldern kan börja kom (men det gör jag, tror jag). Börjar känna mig gammal i gamet.

Förövrigt: kan meddela att era favvobloggerskor har läst halva läkarprogrammet i veckan. Är man 50% läkare då? Allt är härligt stabilt just idag!
Firar med att lyssna på Prince "Cream" med underbara rader som
you´re filthy, cute and baby you know it.
you´re so good,
everything you do is success, och såklart cream, get on top, cream, don´t you ever stop.
Do you´re dance, why would you wait any longer.

Sex

Har ikväll skrivit ut material att läsa för projektets-/kärkeksakutens-/min egna allmänbildnings-/mitt egna nöjes skull:

  • Praktika för klitorissex
  • RFSL:s principprogram
  • Rättighetspraktika - om sexualitet och mänskliga rättigheter (RFSU)
  • Kartläggning av sex- och samlevnadsundervisningen på Sveriges lärarutbildningar (RFSU)
  • Bland horor, bockar och bögar - en rapport byggd på RFSU Stockholms skolprojekt


Läst den första nu. Den var mycket inspirerande. Här kan man ladda ned som pdf. Alla borde. Jag ska säga åt mina bröder att läsa den.

tisdag 24 mars 2009

ludde

"Fegt och fel, JämO"

"Att kvinnor tvingas ha bikiniöverdel när de badar på badhus är ett konkret exempel på en situation där kvinnor fortfarande har en rättighet mindre än män och där kvinnan betraktas som ett sexobjekt i en ickesexuell situation."

"Kvinnors bröst är sexuella symboler, så är det bara.
Ja tyvärr är kvinnans kropp sexualiserad och behandlas som ett sexobjekt i dagens svenska samhälle. Att detta är ett jämställdhetsproblem är både vi och JämO ense om.
Vi är inte ute efter att avsexualisera kvinnan eller mannens kropp i sexuella situationer, men däremot i osexuella sådana. Till exempel på ett badhus. Det finns många som tycker att även en mans bröst kan vara väldigt upphetsande. Trots detta behandlas inte mannens kropp som ett sexobjekt på ett badhus, eftersom denna situation inte är sexuell. Däremot behandlas kvinnans kropp som ett sexobjekt i samma situation, vilket leder till att hon måste täcka sina bröst. Detta anser vi är diskriminering.
Nu ses kvinnobröst enbart otäckta i sexuella sammanhang, på porrtidningar osv. Därför är de mystifierade och sexuellt laddade. Ifall de även synts i icke sexuella sammanhang som på ett badhus hade en avmystificering skett. Precis som mäns bröst hade de inte blivit sexuellt laddade på badhuset, men däremot fortsatt vara det i sexuella situationer.
Att det förhåller sig så har många har även skrivit till oss och berättat om utifrån sina minnen från 70- och 80-talet. Då var det nämligen möjligt för kvinnor att utöva sin rättighet att gå barbröstade i långt fler situationer än idag och detta betraktades inte som något konstigt."

Såklart handlar det inte bara om rättigheten att slippa dagsböter för att man visar tuttarna som den där komikern gjorde förra året utan om hur vi ser på kvinnor och män.

Det handlar heller inte om att män inte bryr sig lika mycket som kvinnor om hur de ser ut, det gör de säkert. Men mannens person och hur samhället betraktar honom är inte lika hårt knuten till det yttre som kvinnans person är.

Som jag citerade först - kvinnan betraktas som ett sexobjekt i en ickesexuell situation. Att kroppen är något som man måste gå och skydda och passa på hela tiden för att tittar man bort en sekund har den sänt iväg en signal (den blev oanständig) och då får man allt skylla sig själv för eventuella konsekvenser. Korta kjolen-resonemanget. Rättigheten att bara få vara mitt själv i kroppen utan att kroppen alltid måste vara det som definierar mig.
Hade det varit lite mer så kanske vi hade sluppit att bli utsatta för kampanjer som "flicka" eller vad den hette och allt bajssnack om att stärka tjejers självkänsla. Låt mig slippa höra att det är tjejerna som måste bli starka och "ta för sig" en gång till. Sluta göra tjejerna till problemet. Om någon annan skulle kunna ta och backa ett litet steg skulle samma någon annan inte känna sig lika trängd när feminism förs på tal. För mycket begärt? Trött.

Bästa (ok, ej ord for ord men andemeningen typ ni fattar) var annars:

Ludde: jo, men mäns bröst är ialf inte lika känsliga som kvinnors.
Aina: alla kvinnor gillar inte att bli tagna på brösten.
Ludde: det är för att de är så känsliga (...!!!)
Jag: Eh, nä. Och män kan också ha känsliga bröst.
Ludde: Nähä
Jag: Jo, det har jag varit med om. Att de inte gillar att man tar o så..
Henke: Ylva! Du måste vara försiktig, inte klämma för hårt!

God natt! Våta drömmar!
Nu har jag avslutat en trevlig kväll med vänner och tredubbelsats hemgjord dajmglass med att bli medlem i Feministiskt initiativ. Känner mig lite bubblig och förlöst.
Här man man läsa om varför det inte borde vara lagligt att förbjuda kvinnor att visa brösten på badhus. Skriv på namnlista också.

måndag 23 mars 2009



Aina har stulit(från ett övergivet kylskåp) för första gången. Ni ser berusningen i hennes ögon!

fredag 20 mars 2009

Kompenserar fjantiga bilder med en asbra låt

"Ice Cream" - New Young Pony Club

Nu göra pannkakor och snabbpacka till helg med kärleksakuten.

tenta nyss

Tur att jag sett på Doktor Åsa om sömnapné för att föreläsningen vi skulle haft om det för några månader sedan blev inställd :P

hehe ful bild. skoj.

torsdag 19 mars 2009

Herrejissesmingud

vargfest.se!!!!!

Tur att man inte är bjuden. Fast skulle vilja en en vargtröja, eller kanske ännu hellre en med hundvalpar på.
Men bajs, jävla skitsystem, ge mig ett jobb, jag förtjänar det.
Bläigt allt är.
Letar lägenhet för kollektivet är i upplösande. 162 sökande till en etta jag såklart inte får. Hade varit trevligt att inte behöva slösa bort tre års kötid på ett ställe där jag inte ens vill bo.
Tenta imorgon, orkar inte. Sen hasta iväg och ha möte med projektarbetshandledare.
Åka iväg med kärleksakuten i helgen, kul men lite stressad för att jag ska hålla i övningar som behöver förberedas. Inga timmar över egentligen. Och när ska jag packa?
Ont i halsen, tror jag håller på att få en halsböld.


Dagens låt: Red House Painters- Shock me

tisdag 17 mars 2009

ikväll

Tänk om man varit med här!

Grattis

Einar fyller tjugo idag. Grattis. Vi ska på Schariska nästa gång du är här, det är ett som är säkert.


gud vad hemskt när man inser att det inte är alla andra som är jobbiga och dumma och ivägen utan att det bara är en själv.

jag skulle vilja ha en katt. typ en sån på bilden. kunde slicka min armhåla.

måndag 16 mars 2009

Måste till hårdiskussionen inflika att det känns trist även att raka bikinilinjen. Tycker inte det gör något att ha lite hår på låren och om jag skulle träffa en karl som har motsatt uppfattning är han nog inte någon större förlust. Mest låter jag bli för att jag är lat. Att det skulle vara fult är ju ändå inget fakta. Skulle aldrig ha åsikter om var någon kille jag träffade rakade sig eller ej. Idioti att det skulle vara hetare med hår på en man än en kvinna. Väldigt fint med lite lagom solblekta strån på benen som glänser nedanför skjortsen eller kjolen på sommaren.

Sen undrar jag varför en massa män som är på pump tar fem kilo i varje hand på axellåten istället för två och en halv om det innebär att de sliter ut sig efter halva och står och stånkar med skakande armar utan att kunna ta ut rörelserna?

jag blir upprörd

Men så himla pseudo. En italiensk "forskare" har kommit fram till att hårigare kvinnor får bättre vaginala orgasmer. Alltså allvarligt.

Är det inte jävligt 90tal att hålla på att snacka om 39 olika punkter man ska hålla på att trycka på? Känns som att allt det där snacket bara finns för att det är finare att få vaginal orgasm än klitorisorgasm och att man därför måste hitta på massa bajs om "ställningarna som garanterat får henne att komma" istället för att till exempel ge (det handfasta) tipset att använda en hand på ganska så lättåtkomliga ställen!
Efter att jag läste nånstans att killar och tjejer kommer lika fort när de onanerar är jag ganska så less på att läsa om orgasmtips för att alla vet ju tjejer har mycket svårare för att komma än killar. Upprätthåller myten om den mystiska kvinnokroppen och alla tjejer tror att det är något fel på dem och killarna vet att det är ju så det är, svårt, för det har de läst. Jävla bull. Och lack jag blir på att det fortfarande bara är pentration som räknas som riktigt sex och allt annat det kallar man för "förspel". Fjanteri är vad det är. Kräks.

(Det roliga är det här tydligen är lite känsligt. Förra gången jag sa något slutade det med att Eric stod i dörröppningen till ett grupprum på skolan, pekade på mig och ropade "jag stimulerar visst klitoris!!!!!" innan han stormade ut därifrån :))

kontringen



Hur lång tid tar det till maxlängd egentligen? Är gott och väl inne på vecka tre men tycker nog att Ainas därborta såg aningens mer imponerande ut än mitt. Och fan vad blek jag är.

Snart: sällskap och kolapaj med lingon och En långvarig förlovning.

Förövrigt: kul att ta typ 15 bilder på sin armhåla och bara känna-snyggt! Ska göra det oftare. Och ser ni min m.trapezius där bak? Stor! Tack bodypump!

Mer


Såhär såg mitt armhår ut. Grrr. Men det är borta nu. Tyckte inte riktigt om utbredningen.

söndag 15 mars 2009

nya grejen..

...måste vara armhålehår. det är jättefint och mjukt ju! testar just nu att byta från att raka armhålorna men inte benen till att raka benen men inte armhålorna. väldigt intressant.
berättade detta för ludvig när vi var i sundsvall och frågade om han ville se, då sa han usch och sprang ut ur rummet.. fast han är ju åandrasidan rädd för det mesta, tex menskoppar.

Moto boy - Young love

vackra pojk.

mark och himmel


Två veckors medicinpraktik Sundsvalls sjukhus. Själva byggnaden ser ungefär ut som jag föreställer mig döden. Inuti sjukhuset löper det två parallella korridorer. Helt raka, men så långa att man inte riktigt ser hela vägen. Mer Riket än Scrubsvibbar.


Alla städer ser likadana ut.


Men jag försöker plocka ut russinen i min tillvaros kaka. Synd att en del russin är så himla beska bara. Fast omgivningen kan vara god.

fredag 13 mars 2009

Ge mig en ny snygg vardagsklänning. Det här är tråkigt.

Nu: havregrynsgröt med solrosfrön och linfrön
Snart: EKG-tolkning
Sen: Ylva!

måndag 9 mars 2009

onsdag 4 mars 2009

och jag känner mig nästan hela tiden lycklig och nöjd och tillfreds med livet just nu trots en och annan motgång och att jag inte är det minsta förälskad. Yes för mig!

upp

skön termin det här! lite myspysplugg utan stress nu mellan casegenomgångar. behöver inte sortera bort allt som inte är stenhård fakta utan kan läsa kuriosan utan dåligt samvete. Plus att det känns som om någon form av kunskapsbas börjar infinna sig att bygga på. Otroligt tillfredsställande. Längtar till projektet mer och mer också! Läsa massa intressant litteratur om p-pillers för- och emot, sexualvanor, abortlagstiftning osv. Sådant jag nog ändå velat läsa men nu på skoltid istället för fritid.

tisdag 3 mars 2009

förberedelse

Farfar fyller nittio och jag försöker därmed måla en bild som han kan tänkas gilla. Det är det enda han blir glad av att få, utom möjligen foton på oss. Här är dagens försök. Lite taffligt men bättre än igår. Gillar inte naturbilder. Den prickiga himlen gör att jag blir något mindre jäspig av åsynen även om den mest kom till för att mina låtossmålaenvackervåttivåttakvarellhimmelskills inte är de bästa.



Nu ska jag till Ida och fika, ja!

söndag 1 mars 2009

Kitty

"George Fayne och Bess Marvin var kusiner. George - som ju lät som ett pojknamn - var också litet pojkaktig i sin stil och sitt sätt. Hennes mörka hår var kortklippt och hon valde gärna sportiga tuffa kläder - skjortblusar och långbyxor efter sista modet. Bess däremot var mycket kvinnlig och klädde sig alltid i rysch och pysch. Hon var ljus och lite knubbig för hon tyckte mycket om sötsaker och god mat."

s. 13, Kitty och fönstermysteriet.

Hahaha. Nyanserade personporträtt där. Klart att pojkiga George också är smart, klipsk, modig och strukturerad medan flickiga Bess är känslig, lättskrämd och lite trögtänkt.

Vidrigt. Men ändå. Vilken nostalgi. Minns tillfredsställelsen i att krypa upp på sängen med en ny Kittybok i nävarna. Det var fantastiskt, bland det bästa som fanns.
Nås av den chockerande nyheten att mamma i sin ungdom ägt och älskat en vit T-shirt med ett orangerött Dylantryck. Synd att den nöttes ut för trettio år sedan.
Dynamiska duon gör London från tredje maj.

Lycksele