lördag 31 maj 2008

Acid House Kings - This Heart Is A Stone

ska försöka att inte bli så existentiell idag. mitt mantra är tom och glad, tom och glad, en direkt parafras på tiffany perssons smal och lycklig, smal och lycklig. eller som stenmark så fint uttryckt sig "en del är för dumma för att ha ångest, det är smart".

fredag 30 maj 2008

den tiden på året

det flyger en helikopter lågt över ålidhem ikväll. wroooomwroooom fram och tillbaka. den, rödakorset sjukvårdspersonal och femtio extrapoliser övervakar oss alla. brännbollsyra kallas det i folkmun, hemsk skolavslutningiåttankänsla kallar jag det.

man möter ett oändligt antal tjejer som alla ser likadana ut i sina knäkorta leggins och blont plattångat hår. med sig har de brölkillarna med slitna jeans och fula solglasögon som gillar och tycker att det hör till att bröla när de druckit några öl.
usch vad jag är kontraproduktiv, halvfjantig, fejksnobbig och fejtelitistisk.
genom den lokala tidningen har vi även fått veta att bostadsbolaget har förberett sig genom att tömma alla sophus och vattenfylla alla containrar. man undrar ju lite hur de tänkte där.

imorgon mer plugg på ub, trots allt tenta på onsdag. tänkte utnyttja aina och hennes tillfälliga bil för en runda till stan på lunchen, köpa utestolar och bord till balkongen, röda skosnören och titta på konsthögskolan som har öppet hus. grillning blir det säkert också så småningom.

annars är allt så seeegt. väntar på tentan men det känns lite sorgligt för att jag vet att de flesta kommer att dra från umeå så fort de någonsin kan efteråt. läser gabriel garcía márguez och tänker att världen är stor och många tankar tänks av många människor men att de alla hela tiden mynnar ut i någonslags kärlekslängtan hur twisted uttrycket för den än är.
i veckan har jag gått och känns mig så obekväm över den plats och uppmärksamhet min person tar. att det är så jobbigt att behöva krusa ytan, att få reaktioner och att sen orka förhålla sig till dem överhuvudtaget.
behöver förändring, något som rör runt och ger mig livsrum, svängrum, andningsrum för allt är så rastlöst och tillknycklat just nu och ställer mig frågan blirdetintemerändetta? antar att det inte kommer att hända något om jag inte fixar det själv men vad denna förändring skulle vara är frågan för dagen och justnu så vill jag inte mer hejdå.

torsdag 29 maj 2008

motivationen

Jag har ganska dåligt med pluggvilja. Det är soligt ute och jag är fortfarande på Mb och jag känner mig lite trött på detta och ganska sugen på lite ledigt och lite miljöombyte (som läsare bör man här främst assocciera till den kommande tågluffen och inte lika mycket till det efterföljande Bodenhänget) även om att vara i Umeå onekligen har sina fina sidor.

Jag vill köpa några somriga tunna baslinnen att glida runt i i Berlin mm och kanske ett par himmelsblå shorts.

Har gjort listor och gloslappar. Det är pyssligt och pyssligt är bra. Borde repetera olika typer av membranpotentialer för att slippa bli så konfunderad över arytmierna men det tar emot. Tror jag ska ge upp här och gå till ica och köpa potatisar, koka dem och sedan göra egen potatissallad i helgen, mums.

Promenad eller film eller bådadera med Y och Frida ikväll.

tisdag 27 maj 2008


vi dansade lite i lördags. dj-nina tog kort bland annat på ainas rygg och min hals.

måndag 26 maj 2008

Senaste dagarna

Ok, i helgen har Einar varit här. Det var skoj. Vi hängde och var på loppis och drack vin/öl på Kostas och strosade på stan och dansade på Shape Up. Han är onekligen ganska rolig att vara med. Vi har rätt mycket gemensamt, har väl formats av ungefär samma omgivning och händelser (och onekligen samma föräldrar) men våra personlighetstyper skiljer sig ganska markant, det är häftigt. Lägger upp några bilder på oss när vi äter olika saker bara för att vi är så snygga.

Här äter Einar frukost.


Här äter Einar tacolunch.


Här äter vi blåbärskräm och dricker folköl.


söndag 25 maj 2008

SEBASTIEN TELLIER - DIVINE

gårdagens europa (bokstavligt talat) verkade inte uppskatta frankrikes bidrag i usc lika mycket dagens jag gör. fan vad bra låt! och skägg! skägg! kan mycket väl bli sommarens favoritskägg.

denna låten var fin också: la rotournelle

missade tyvärr tellier igår. vi förfestade lite här hos mig innan vi gick till shape-up på plaza och tvn var på i bakgrunden men ändock.
shape-up var trevligt. tiden gick väldigt fort, musiken var bra. mycket läkarstudenter som vanligt. de är överallt de små svinen.
ljust som på dagen när vi vandrade hem strax efter två.

igår tittade vi på en dokumentär om ett par som inte kunde få barn. kvinnan i paret fick sin tvillingsysters äggstock transplanterad. det funkade, hon började mentruera, blev gravid och fick ett barn. fan vad coolt.

idag var dagens mission att hitta en rollgardin till mitt fönster så jag slipper vakna halv fem varenda morgon som jag gör nu. det gick dåligt. köpte körsbär och en kaktusaktigblomma istället. hoppas att den är svårare att döda än vad våra andra har varit.

usch, vill verkligen inte plugga idag. vill äta körsbär och bli kliad på ryggen och pilla i ett skägg. bajs också.

torsdag 22 maj 2008

the strange dust lands on your hands and on your face

morrissey- every day is like sunday

jag vill se ut som tjejen i denna videon nästan lika mycket som jag vill se ut som molly ringwald i pretty in pink.

inatt drömde jag förövrigt att jag hade två stora sjörövarskepp med kapten och allt tatuerat på magen. ganska fint faktiskt men tror jag väntar lite med den.

nu blir det gröt, mb i några timmar, ner till stan köpa shapeupbiljett, randig sjal och en vägg klocka och sen antagligen lite mb till!

onsdag 21 maj 2008

Leverans

Cykelbudet Peter levererade den här till mig idag. Swatchklockan jag beställt. Stod att det kunde ta 30 dagar men tog nog fem. Det gjorde mig glad.



En annan sak som väckte glädje var att jag och Eric träffade PL när vi skulle eftermiddagsrasta på nian. Ni får såklart ett referat av vår fina konversation.

PL: "jaha, hej"

Jag och Eric: "hej"

PL: "jaha, här kommer vi och trängs." (Tar en mugg och ställer sig före mig och Eric. (Gunnar Tiger tar en mugg och ställer sig bakom mig och Eric.))

PL: "jaha, Aina, hur är det med dig nuförtiden"

Jag: "Jodå, det är bara bra. Det är kul att få läsa om lite läkemedel."

PL: "Ja, du har ju Gunnar här bakom så du kan ju knappast säga annat".

Gunnar: "Nä, och fler läkemedel kommer det bli"

Sedan skrev Per upp sin kaffe och sin godbit (fyrkantig i choklad med orangea små skräp på) på någon kvinna, vet inte vad hon hette, hon i kassan trodde jag och Eric också skulle skriva upp vårt fika, typ att vi var kompisar med PL och Gunnar, inte konstigt det eftersom det var en så uppenbart härligt varm stämning av ömsesidig respekt mellan oss och dem. Det var väldigt väldigt fint.

Annars har dagen varit ganska intetsägande. Har lite huvudvärk. Jag sover nog för lite. Tycker veckans hjärt-kärltema är lite tungt dessutom, hormonerna förra veckan var mer min grej.

Nu ska jag hänga med Amanda.

måndag 19 maj 2008

mollymollymollymolly

måste skaffa blekblommiga tajts. och en man med strong lips.

Don't You Forget About Me: Pretty in Pink

Kan vara världens bästa film och världens bästa låt.

Nu ska jag bara krysta fram nån fråga att fråga på handledning om 40 minuter. Kanske på vilket sätt amfetamin får noradrenain att frisättas om det inte är via exocytos? Varför är det alltid så att ju mindre man kan desto svårare är det att koma på bra frågor?

update
är vädret inte med mig ska inte heller jag vara med vädret. blir ingen polo.
Det har varit fyra grader ute några dagar nu, känns inte riktigt ok. Men är inte vädret med mig får jag vara med vädret så tar väl polo idag.

söndag 18 maj 2008

Igår var en bra dag med födelsedagsfikafest, middag, och sedan häng hos Staffan som blandat drinkar med granatäpple i till oss. Sedan gick vi på preklineftersläpp, Ylva har redan ganska träffande sammanfattat känslan stället och atmosfären gav. Kändes som just arton på TC i Boden igen.

I förmiddag har vi brunchat, det var såhär trevligt:







Jag känner mig trött så ska nog vila lite, sedan duscha och cykla iväg till någon sorts teater med Ylva. Kanske sy ett fodral till min kamera också. Den är förövrigt grym, jag är mycket nöjd.
fan vad jag känner för att slicka på ett eluttag just nu.

fredag 16 maj 2008

the flaming lips- do you realize?

klockan är 05:54 och morgonens låt är back.

torsdag 15 maj 2008

Kul

Sven (och sedemera även Andreas Jönsson) har varit här och fått lite försenat födelsedagsfika. Jag fick bästa presenten. Det är någon sorts tunn plast som man kan rita på med vattenfasta pennor, sedan klipper man ut det man ritat och lägger bitarna i ugnen där värmen får plasten att dra ihop sig så figurerna (eller ja, konsten) blir tre gånger mindre och samtidigt tre gånger tjockare, dessutom blanka och hårda. Jag är otroligt fascinerad. Kommer antagligen inte kunna sova en blund inatt på grund av det glädjerus denna för mig nya form av pyssel (konst) inducerat.

På bruksanvisningspappret har de tyvärr, som inspiration får man anta, gjort spöken, en clown och ett par fula änglar. Detta otroliga material kommer verkligen inte kommer till sin rätt i den förpackningen, det känns inte seriöst.

Tack

Jag har väntat några dagar på att få ett paket mamma och pappa skickat eftersom jag fyllt år. Fick en avi i måndags men blondie sa att det inte kommit när jag skulle hämta ut det. Gick tillbaka på tisdagen men blondie sa att det fortfarande inte kommit. Han sa att det nog säkert skulle finnas där på onsdag och att det var tråkigt (ja, inte att det skulle komma på onsdagen alltså utan att det inte kommit redan på måndagen). Tror han ljög. Tror det legat där hela tiden men att han gömde det så jag skulle måsta komma tillbaka varje dag så han skulle få många chanser att prata med mig eftersom jag är så häftig på alla vis. Sån tur var (för mig) var det på onsdagen en brud där istället som inte ont anande lämnade ut paketet och förstörde blondies lilla svit av speed-dejter över icakassan.

Hur som helst, jag tycker så mycket om min mammas paket! De är alltid fina. Jag ska också göra fina paket till mina barn om jag får några. Såhär såg det ut när jag öppnade lådan:



Innehåll:

ett stycke euroshopper-cookies
fyra sytrådar
en hudkräm från IKEA
ett brev från farfar
en digitalkamera (hallonröd!) och ett fett minneskort

Älskar utfyllnadssakerna. Så är det på julen också, typ tjugo paket varav sjutton innehåller ett par strumpor eller en snygg penna eller några fina gem eller en liten prydnadssak. Fint.

Man kan fota med kameran utan blixt utan att det blir det minsta suddigt trots att belysningen är klen. Helt galet. Den har många pixlar också. Jag är glad.

tisdag 13 maj 2008

Fick ett mejl.

"ILOVEBORAS.SE är ett antal göteborgare som, nyfikna på sin östliga grannstad, ägnar sig åt att bit för bit dissekera den regniga modehuvudstaden. ILB åker på fylle-expeditioner, diskuterar utbildningspolitik och försöker med bloggen som medium driva opinion i frågan om huruvida Borås verkligen är sjukt tråkigt.

Vi söker dessutom alltid gästbloggare så om du har någon relation till Borås - hör av dig genom att svara på detta mejl.

/ILB"

Tror jag har åkt igenom Borås en gång. Tror att Elfsborg är dåliga fast att jag hade deras tränare som gympalärare i ettan på gymnasiet. Känner en som gått frisör där. Tror att Borås utnämndes till sverigen tråkigaste stad nångång. Tror att den är det också.
Här är förresten tårtorna från i lördags. Lite frustrerande att det inte fanns någon blå karamellfärg på COOP (hyste relativt stora förväntningar efter att ha läst tips på diverse karamellfärgsforum om var man bäst hittar de mest eftertraktade kulörerna) men de blev rätt fina trots allt, och goda. Avslutar med en bild på Ylva som styr upp snyggaste partypyntet.





CCC

Jocke lagar


ska hämta upp Ylva nu och sedan spatsera till Nydala.

Mer - I vårt eget Samarkand

Söt!

i heart



För vetenskapen

Morgonens caseintro med tillhörande målbeskrivning för den kommande veckan gav en viss ångest, mycket att läsa är det, känns som jag glömt hur man gör för att orka sitta massa timmar om dagen här på mb. Har ont i huvudet också.

Blev lite muntrare av att läsa detta i Farmakologiboken:

"An experiment in 1947 in which a heroic volunteer was fully curarised under artificial ventilation established this orderly paralytic march (lika med att ögonen förlamas först, sedan ansiktet, armar och ben, pharynx och sist andningsmuskulaturen), and showed that conciousness and awardness of pain were quite normal even when paralysis was complete"

Faktiskt mer cred till honom än till läkarstudentvolontärerna som för några tusen frivilligt dricker kolerabakterier i amerikat.

måndag 12 maj 2008

sommarplaner

Jag köpte biljett till Emmabodafestivalen 31jul-2aug(!) för ett par dagar sedan och lineupen ser inte alls dum ut!

Vill se och höra och dansa till:
  • Justice
  • Slagsmålsklubben -de är snälla för de skickade en poster och en singel till mig förra våren.
  • Stereo total
  • Familjen- samma malmödialekt som de störigaste killarna i klassen som tror att vi fortfarande går på högstadiet och tycker att det är ok att sitta längst bak i klassrummet och skratta åt folk men bra ändå.
  • The whitest boy alive -erland ojojoj akta dig
  • Miss li
  • Zeigeist -missade när de var i Ume men nu jävlar. Älskar Tar heart. Älskar band som kör med hela koncept, musik+estetik
  • Gentle Touch- det bästa Kalmar någonsin producerat. Annars kommer det bara konstiga folk som pratar konstigt därifrån. Älskar memories.
  • Moto boy -!!!! tar honom efter erland. ska låna hans ögonskugga.
  • Lacrosse -brukar komma upp på min lastfm ibland. brabra.

Jag, Jonas, Elias och Patrik och ett par tält. Kan bli intressant.

Jätteskoj labb idag förresten. Läkarprogrammet lär vara ett av få program där det ingår i utbildningen och är obligatoriskt att sticka nålar och spruta in ämnen i varandra. De vill smärthärda oss eller något, helt underbart.
Vi bastade med kläderna på, mätte spott (labbpartnern tyckte att min salivproduktion var väldigt imponerande. Hans var ganska klen...) och mätte puls före och efter vi injicerat varandra med okänd substans( natriumklorid, atropin eller butylskopolamin) subkutant (=i magfläsket).
Jag fick visst butylskopolamin i mig. Kort halveringstid så mycket labbvänligt. Visst bra om man har spasmer i gallblåsan eller vill svettas och spotta mindre och vem vill inte det.

Bloggtoppen tycker att min och Ainas blogg liknar Linda Rosings. Yes! Äntligen ett erkännande!
(Gissar att mina tatueringstaggar har något med saken att göra. Förövrigt är den fin idag. Tatun alltså)

Ska väl läsa lite om genetiska variationer vad det gäller läkemedelsmetabolism nu.

Grape och citrongräs

Det spelar ingen roll ifall jag inte får atropin när vi labbar på torsdag, kommer ändå inte svettas på ett tag:



Buzzador heter det, är meningen att jag ska dela ut dessa till behövande. Fick enorma mängder godis förut att prata gott om och bjuda på från samma ställe, tror alla får det som första grej för att bli glad och vilja fortsätta. Bli medlem och lova att bjuda mig så ger jag dig en deo.

söndag 11 maj 2008

form



Dagenefter blev riktigt produktiv tillsist (festen var väldigt najs fast jag har inga bilder just nu)! Städ, panta burkar, göra pärlplattor (min present), pizza hos Aina, marabouchoklad mintkrokant, trycka på linnen (Ainas present), läsa om läkemedelsbiverkningar och sy in kanterna på ett 10gruppentyg jag köpte i Stockholm som ska få hänga på min vägg.


Mitt!

Ainas!


Tyg!

ps. innan när jag tvättade min hjärttatuering trillade det bort lite rödfärgad hud, det var skoj.

Och imorgon ska vi spruta atropin i varandra och mäta spott.

lördag 10 maj 2008

Partaj



Okej Aina. Jag vet att det är din fest också men det kändes jobbigt att förklara allt på lappen. Grattis förresten!

Har en väldigt bra känsla, tror att det kommer mycket folk och de jag pratat med verkar pepp, och vi har handlat neonballonger på maxi.

Tatueringen mår bra i sitt eget lilla gladpackvärmehus, lite öm och när man drar med fingret över den kan man känna att den är upphöjd från den andra otatuerade huden, men det är kanske att förvänta när man ristar in saker i huden.
Igår såg kompressen jag fått ganska köttig och läskig ut men den tog jag bort imorse.
Känner mig väldigt nöjd och bara lagom trashig och smörjersmörjersmörjer med Bepanthen som ska vara bra för behandling av lindriga hudirritationer, mindre ytliga brännsår, mindre ej infekterade sår, rispor, skråmor, självsprickor, såriga bröstvårtor, röd stjärt samt torr hud. Det verksamma ämnet är Dexpantenol men när man söker på det på fass får man bara upp massa vitamintillskott. Konstigt.

Måste nog sätta fast nu. Ska städa och plocka saker och sy upp kjolen på en klänning med gigantiska puffärmar som jag tänkte ha ikväll. Sen kommer Aina så vi kan baka en tårta som ser ut som en sol och en som ser ut som ett moln!

fredag 9 maj 2008

Åh

Jag är imponerad Ylva. Du är modig och du är fin.

Detta är också rätt snyggt:


jag vill också ha orange hår och turkos ögonskugga.

hur modig är inte jag på en skala??!!

det gjorde inte ens särskilt ont.





tisdag 6 maj 2008

Idag har vi fått:

1. Läkemedelsboken
2. FASS

Skulle se kreddiga ut i bokhyllan om de fått plats.

Hanna och jag har ätit kyckling/fetaost/spenat/tomat-paj och grape/ingefära-sorbet. Sedan var det invigning av Filips nya lya med sedvanligt Househäng. En tjej hade en sju meter lång bandmask i sin mage. Jag tyckte inte den var så fin men kvällens värd (som älskar alla parasiter) blev såklart med rätta lyrisk.

Einar skickade mig denna. Söt kille minst sagt. Dansant och dessutom har han the voice.

detta måste vara det sötaste

adventskalender som nästan får mig att sakna snön.

annars försöker jag para ihop eric och jonas så att de kan åka till roskilde ihop.

Army of Lovers-Crucified

dagens låt var det ja.
förövrigt så har jag inte klamydia! det känns som en bra grej att inte ha.

måndag 5 maj 2008

händer spännande saker i kollektivet idag. ett par timmar efter blocketannonsen har det börjat strömma in tjejer som vill bo med mig och amanda. amanda ser hela grejen lite som en idolaudition. det är kul. själv börjar jag känns mig fientligt inställd mot alla. tjejer är fjantiga.

22:43
Jag har hittat Staffans blogg om träd medmera. Fiiiin! (fast jag vill ha mer träd i den)

sugen på godis jag blev av denna

Ole Ivars - Nei så tjukk du har blitt

Någon som är intresserad?

Vår annons!
vi ska få fass och läkemedelsboken gratis imorgon, oh happy day!

och så har jag och amanda lagt upp en sjukt fånig annons på blocket som borde dyka upp om ett par timmar. lotta ska flytta från lägenheten. dumma killar :(

16:20
orkar inte skriva om tobak tills imorgon, orkar inte göra mat. bajs.

stockis

vi gillade stockholm och stockholm gillade oss. såklart.



vi lekte både hipsters och gudrun sjödénkulturtanter.
strosat, åkt t-bana, sagt hej till syndikalisterna, insett att converse nog inte räknas som fotvänliga skor, tittat på saker, snackat med italienare på vandrarhemmet som ville ha tips på ställen som spelade svensk musik t.ex. kent och basshunter, druckit några liter kaffe, köpt randiga saker, dansat på klubb ace (sjukt snyggt folk och två håkan på raken!) och fuse på riddarkällaren, sett fina saker på nationalmuseum och moderna (där insåg vi plötligt vad all slags konst egentligen vill visa oss: livets förgänglighet. "här ser du att skålen håller på att ramla från bordet, det visar på livets förgänglighet" eller "titta, frukten håller på att ruttna! det visar på livets förgänglighet!" vi lät nog gaaaanska kunniga) und zu weiter!



när man inte är hemma inser man verkligen hur lik en treåring man är när allt inte rullar på som det brukar. "ge mig mat, jag är grinig". "aina, jag måste kissa!".











köpte vin utan att tänka på frånvaron av öppnare. tur att vi är ett par handlingskraftiga kvinnor.