söndag 30 september 2007

Helgen

Sara gick just till bussen (och Henke och Carl kom alldeles efter det förbi med min elvisp som den förstnämnda lånat till att göra en avancerad efterrätt. Den senare hade varit på skivmässa på Nolia, coolt!).

Kul på stan igår, jag inhandlade dock mest nödvändigheter som: dammsugarpåsar, synålar, fryspåsar, en märkpenna, stift till min häftapparat. Sen köpte jag de här tallriksunderläggen också



vet inte ifall jag tycker de är fina eller fula egentligen, lite plastiga, men de matchar ju onekligen mitt svarta bord.

Igårkväll var jag, Sara, Amanda och Eric (han har tur den där karln, mycket tjejer att hänga med!) här och festade lite. Sen åkte vi in till stan, träffade Hanna och Elin en snabbis, lämnade Sara till dem och gick på Shape up!


Jag och Amanda matchar


Sara


Kanske Moneybrother


Eric

Klubbandet var ok. Bra musik var det men inte så jättemycket folk och rätt ungt kändes det. Jag hade på mig en snygg kjol jag sydde i fredags och till den inte så särskilt snygga pumps (men alltså väl pumps och det är ju bättre än mycket annat!) som jag köpt på kupan tidigare på dagen för inte så många riksdaler. Träffade Axel, en gammal gymnasiebekant, det var kul att se honom.

Idag har vi varit på Skogis. Deras morotskaka är god.
Nu kokar jag potatis, som nästan är ännu godare
och lyssnar på Miss Li, som är glad.

Sen ska jag och Amanda på Step.

Soko - I'll kill her

lördag 29 september 2007

Dekorerar

Markus Birros text om vår letan efter sammanhang är så bra. Läs den.

Annars har det varit en sjuk shoppingdag idag. Började med att lämna in cykeln. De kanske måste byta hela hjulet. Isåfall kostar det 1100 spänn tacksåmycket.

Sen gjorde vi Strömpilen, Ersboda och stan. Resultatet från Myrorna på Ersboda blev en mycket lovande femtiotalsnånting hyllamedlådorslashsekretär och en upphängningsanordning till kläder. Ska ta nån fin bild sen när de kört hem hyllamedlådorslashsekretärgrejen på måndag mellan ett och fyra. Btw så är myrorna fan INTE billigt. Min fina men slitna möbel tog de minnsann 900 spänn för. Men eftersom jag var lite mammasponsrad kändes det mer än ok :)

Vad mer...röd rund gosig matta och en sån där vit plastlampa som jag senast igår sa att jag var trött på för att de påminner mig om Roomservice och för att alla har dem. Men ändå. De duger. Jag var förövrigt ganska cool innan när jag skulle sätta upp den. Sladden var alldeles för lång så jag klippte av den och meckade ihop allt som värsta elektrikern.
Köpte också ett väldigt rosa nagellack som jag ska gå och applicera nu!

Inte lika långväga

Ja, då är Sara här och vi har just vaknat.
Lyssnar på "Visan om frukosten", min favorithelgmorgonlåt.

Ska göra te.
Sen ska vi ned på stan, kanske tar en promenad när det är så fint höstväder.

Långväga

Mamma och syster Åsa kom i eftermiddag. Hälsar på mig i helgen. Och strax sover de förhoppningsvis gott i gästrummet jag fixat fram åt dem :)
Mycket trevligt att ha de här men känns lite konstigt ändå, de hör ju liksom inte hit till livet jag lever här uppe. De hör till hemma i Okome och för Åsas del Malmö. Gjorde en veglasagne och glass med chokladsås till de hungriga stackarna ialf för att visa hur huslig jag blivit.

Imorgon ska jag till max utnyttja det faktum att de körde bil hit. Först köra ner cykeljäveln vars bakhjul inte går att snurra på till nån reparatör på stan, sen leta bokhylla och matta till rummet på Ersboda eller liknande. Eller så kanke jag slår till på den där bruna ryamattasaken jag såg med Anton på Åhlens, hade nog funkat ändå. Så vill jag ha nån fin krokupphängninganordning till kläder och sånt också. Indiska? Så många ideér, så lite tid och pengar.
Undrar just hur kvällen kommer fördrivas. Restaurang, krog, spelkväll?

Söndag planerar jag promenad, fika och bildmuseum. Carl sa att det skulla vara någon häftig videointallation där nu.

Nu sova i fladdermusställning pga av mens.

torsdag 27 september 2007

Mer

Inte orkat göra middag ännu.
Himla kul att bara ha köttfärs, torsk, lax, renskav och kyckling i frysen de dagar det är kul att laga mat men inte lika härligt som idag när jag vill bli mätt utan arbete. Kanske fuskar och äter fil med müsli och nån macka.

Amanda ska komma förbi och se Heroes här, jag kan inte bestämma mig för ifall jag har lust att följa det eller inte, känns lite för hypat - men skönt med sällskap blir det. Kul att Sara är här i helgen också, är sugen på att shoppa. Lite sugen på att gå på Shape Up! och titta på alla välklädda människor där är jag också men sällskapet kanske vill någon annan stans. Får väl fixa en förfest, lämna av Sara, Hanna och Elin på Corona och så lura Ylva att ta med hennes mamma och syster (som också är här) och gå med mig på den där popklubben (;
...och lunchat med Hanna inte att förglömma, för hon är fin.

Idag

08.15-09.00, peptalk av härliga Per om det nya avsnitt vi just påbörjat (digestion och metabolreglering), det ska nog gå bra tror han och det känns ju betryggande.

09.15-12.00, munhålans anatomi.

13.15-16.00, gastrointestinalkanalens histologi.

Himla kul, verkligen.
Jag är nere i en svacka.

Men jag var har haft en hyfsat good-hair-day i alla fall och det är ju bättre än inget.

tisdag 25 september 2007

imponerande tjej

Jag och Amanda köpte hem pizzor. Skönt att slippa laga mat. Behöver inte tänka på någon låda till imorgon heller eftersom jag och Eric idkar matbyte, det är fint det. Min del av avtalet är redan fullbordad i och med dagens dubbla paj-portioner.

Amanda har skänkt 1000 kr till Världens Barn idag. Jag är en mycket stolt kompis.

Nu ska vi gå och kolla på ett åttio kronors soffbord.

Korv eller cancer?

Insåg att vaccinera sig mot livmoderhalscancer kostar ungefär lika mycket som ett årskort på IKSU. Så nu är det bara att försöka bestämma sig vilket man är mest rädd för, cervixcancer eller att bli ett med korvigheten. Få Cancer- bli korv-cancer-korv-cancer-korv....

Andra saker jag är mer eller mindre omotiverat rädd/har fobi för:

1. Kondylom- äckligaste STIn. jobbigt att förklara bort de vårtorna...
2. Graviditet- vaknar regelbundet dåochdå om mornarna med massiv ångest och känslan av att vara gravid. Detta skulle då leda till punkt 4 och 5.
3. Bli tjock- känns lite motiverat ändå med tanke på att mitt mellanmål idag var en påse neverstop.
4. Ringa samtal till myndigheter/folk jag inte känner- ångestångest
5. Bli betraktad som korkad
6. Kugga alla tentor+ omtentor---> bli betraktad som korkad
7. Att folk ska tycka att jag är efterhängsen- bekräftelsebehov, ja.

Grått

Önskar att jag hade haft en egen privat liten Per som jag kunnat ha med överallt istället för histologi- och immunologiböckerna. Som hade kunnat förklara mjältens struktur och funktion och förhoppningsvis även säga att personen som frågat om enzymerna i utmognaden av B-lymfocyter på fjolårets immundugga (tillika den de använt de senaste sju terminerna ifall man ska tro de rykten som florerar) är en idiot och att det är fjantigt att lära sig det.

Suttit på MB hela dagen har vi och det har inte alls varit kul. Det känns som om jag kan mindre nu än igår eftersom jag upptäckt en massa grejer som är svåra men jag orkar inte bry mig så mycket om det just nu. Jag känner mig omotiverad och less och lite deppig.

Tror Sara (som faktiskt fyller år idag! grattis!) kommer och sover på min luftmadrass i helgen och Elin ska till Hanna. Ett helt gäng bodenserskor blir vi alltså. Kanske får mig på gladare humör.

Spleen

Mjälten. Om inte det är det fjantigaste organet så vet jag inte vad. Jo, jag vet att den har en del funktioner men om inte Foppa känner något större behov av sin så känner inte heller jag något. Sen att det är omöjligt att hitta en bra bild på dess trabekelartärerna och att cirkuleringen i den verkar vara lite höjt i dunkel gör ju inte saken bättre. De försöker alltid mörka upp saker de inte har en aning om i böckerna.

Ungefär 10% av befolkningen har en extra mjälte också. Som att den första onödiga grejen inte räckte till. Det hade iofs varit lite coolt att ha. Fast min atthaextrafavorit är nog ändå extra revben, där snackar vi respekt. Det man däremot inte vill är att rida för mycket för då kan man få extraben i röven. Ganska ocoolt.

Nu ska jag gå till ICA och handla det godaste jag vet just nu: sojamjölk med chokladsmak...mmm..så lent , så fylligt. Och ikväll är det House med gänget minsann. Bra uppladdning inför duggan imorgon.






















måndag 24 september 2007

söndag 23 september 2007

Ångest



Stackars, stackars tjej.
Faktiskt värre än när jag i mensvärkstider svimmade med en tallrik gröt, mjölk och lingonsylt över de snyggaste samhällstreorna i ettan på gymnasiet.

Humant papillomvirus

Varför måste det kosta 3300 kronor att vaccinera sig mot HPV för att minska risken för livmoderhalscancer? Känner mig helt nojjigt rädd för virus idag efter att ha blivit påminnd om det här vaccinet, vill ha spruta intramuskulärt i gluteus nu på studs!

SAFT - Superstjärna

Världens bästa bandnamn. Världens bästa låt. Världens kanske tråkigaste video. Altough jag gillar snedlugg och glansiga skjortor mucho.

Copycat

Andreas, du har ju faktiskt rätt i att Bruce Springsteens tidiga låtar är starkt influerade av Moneybrother!

Skogshuggarn

Pratade med farfar imorse och berättade att vi ätit surströmming igår med ett par sörlänningar. Han skrattade och frågade ifall de hade grimascherat mycket och fortsatte:
"Surströmming är bäst som de är direkt ur burken, då smakar de mest!"

Tunnbrödklämmor är alltså för loosers.
Sa ju att han är hård som sten.

lördag 22 september 2007

I´m going nowhere fast

Jeppjeppjepp

Jag blev 81% norrlänsk på norrmejeriers test! Vem kunde tro´et . Jocke kommer bli såå stolt! :D

Förövrigt hälsar mig norrmejerier att "flytta till norrland var det bästa beslut du någonsin fattat. Här hör du hemma". Mår redan lite bättre.

Lördag

Kärleksakutenfest fixad av mig och Amanda (mest Amanda) för SCORAutbytesmänniskor ikväll i skabbigaste kvarterlokalen på stippan. Förmiddagen gick till storhandling av bålmaterial och snacks. Magiskt.
Har legat och sovit en timme nu och känner mig tyvärr lite trött och opepp. Dåligt samvete över att jag sovit och inte lärt mig stegen i utmognaden av B-lymfocyter istället. Vill ha mjuka kramar.

Tur att jag har en underbar outfit (jo repris från förra veckan men vafasen) att ta till. Kort svart skinnkjol (fake såklart), mkt blå och glansiga cheapmondaytajts, svart body och vit acnetisha. Blir kanske Folkets jubel på Scharinska efter KAfesten. Hade varit roligt att dansa och titta på popfolket. Jag gillar popfolket. Ska börja säga hej till dem. Men. Vi får se.

Nu ska jag försöka torka tishan med en hårfön...

Lördagsnöje

ett pajskal

köttfärs
tacokrydda
vitlök
salt, peppar
en burk majs

lite passerade tomater
tomater i skivor
hackad ruccolasallad
riven ost

= många goda matlådor

fredag 21 september 2007

Datageni

Igår:
Jag sitter och slösurfar på kollektivmedlemmen As dator.

A: Va!? låter den!!
Y: Jo, jag satte på ljudet för det var avstängt.
A: Men, men ljudet är ju trasigt!
Y: Nej, jag bara drog upp ett reglage som var helt nere
A: Va, var då? Jag har ju kollat allt! Kört varende felsökningsprogram som finns och den har inte hittat nått. Jag trodde ljudkortet var sönder! Jag var tillochmed på väg att köpa en ny dator.
Y: Men hur länge har du inte haft ljud?
A: Tja, hela våren....
Y: heheheh

Förtydligande

När jag och Ylva drack kaffe på KBC i förmiddags fyllde killen i kassan just på delikatogrejer, han hade plasthandskar på händerna. Han betjänade han oss och två till utan att ta av dem, sedan fortsatte han med bollarna utan att byta till ett nytt par. Stor idé att ha handskar då, han hade ju lika gärna kunnat plocka i fikat med sina smutsiga händer.

Hygien

När jag och Ylva drack kaffe på KBC i förmiddags fyllde killen i kassan just på delikatogrejer, han hade plasthandskar på händerna. Sedan betjänade han oss och två till utan att ta av dem. Stor idé att ha dem då, han hade ju lika gärna kunnat använda sina smutsiga fingrar..

torsdag 20 september 2007

Good company

Jag fick ångest senast vi hade PU-möte och alla andra (ALLA andra!) i gruppen plockade fram sina kalendrar och antecknade en ny tid för en flyttad gruppträff. Jag hade inte tänkt köpa någon eftersom jag vet att jag inte klarar av att använda dem, brukar skaffa en varje höst och tänka att nu! i år! kommer jag nog att använda den. Idag kunde jag inte stå emot.

Packade just upp årets modell ur påsen och ut faller en broschyr. Lyssna och häpnas:

"Moleskine is the legendary notebook used by artists and thinkers for the past two centuries, from Van Gogh to Picasso, from Ernest Hemingway to Bruce Chatwin ..."

Vilket gäng alltså;
även ifall den kommer att ligga oanvänd någonstans var den lugnt värd en hundring bara därför.

Som om detta inte vore nog kan man på insidan av pärmen fylla i

In case of loss, please return to:
As a reward: $

Klart den blir värdefull ifall den fylls av ideer till målningar och stora litterära verk.

Spoiled and ungrateful

Trodde jag hade allt som i en liten ask men icke!
Tror jag nämnde den där Monki dunparkan innan.
I want it bad. Så jag fick den braiga idén att syster Åsa, min inköpsport i det sydliga Malmö där de har butiker med lockande innehåll, skulle gå och handla den åt mig och sen ta med den upp när hon och mamma kommer och hälsar på nästa helg. Men efter ett samtal nuprecis är mina planer totalt grusade. Den är slutslutslut i svart storlek S fram till okt/nov!
Varför, jag frågar mig varför ska jag aldrig kunna få vara snygg och varm samtidigt?

Så har jag ont i magen för jag ätit bara choklad och bakad potatis. Det är inte rättvist nånstans!

Tips

Jag och Amanda såg "Tillsammans är man mindre ensam" på filmfestivalen ikväll. Mysig film!

Ylveaus filosoferar

Sitter på biblo och försöker ta tag i den däringa latinkursen som jag tyckte det var en så utomordentligt bra idé att söka till. Fan varför måste jag alltid vara så pretto?! Har inte tid med annat än att mikroskopera och sova ju huffgruff...

Undrar om jag är bra på språk eller om det bara är något jag inbillat mig. Grammatik är för mig något främmande, däremot har jag ganska lätt för att snappa upp ord och ordföljd. hmhm. Fick ju trots allt mvg i tyska för att jag fick mvg på nationella provet på gymnasiet trots "grundläggande gramatiska brister" hehehe.

Aina har förövrigt också redan tröttnat på latinet innan det börjat därför att läraren skriver i comic sans och kallar sig Phillipus.

Men kom ihåg! (för det har Phillipus lagt upp och det måste därför vara mkt viktigt och intressant)

"NOMINA SI NESCIS, PERIT ET COGNITIO RERUM!" Om du inte känner till namnen försvinner kunskapen om tingen!
Carolus Linnaeus

onsdag 19 september 2007

Umgänge

Jag har varit på afro ikväll, rätt kul. Känns som om de passen är nyttiga, att man får bättre hållning och blir seg som en skidåkare, kan vara bra för att väga upp att stolarna i fiket i KBC gör att axlarna trycks fram en decimeter. Synd bara att den där Ylva inte ville följa och dansa med mig, hon hade visst något annat för sig (tihi, tihi).

Nu ska leka med min viking:

måndag 17 september 2007

Mraz

Var på step idag med Amanda, det var kul! Så skönt att träna, måste bli mer regelbundet nu när jag inte hostar så fasligt längre.

Andra låten på den här karlns myspace (fult efternamn han har, låter som att han är en rappare!) spelades medan vi stretchade våra magra lår. Rätt bra är den tycker jag.

Nu ska jag sova. Jag och Ylva ska äta frukost utanför MB imorgon nollsjunollnoll. Nä. Men det hade varit ganska kul.

Bye

fredag 14 september 2007

Celler

Per L sitter väl hemma och ler nu över att vi inte längre undkommer hans älskade histologi (och Niklas över alla brudar som han hoppas ska lämna kärleksmeddelanden på hans mobilsvar). Ammanuensträffar igår och idag har vi haft och nästa är på tisdag. Måste erkänna att det faktiskt är rätt intressant! Jag vill bli bättre på att titta i mikroskopet med båda ögonen, inte det lättaste, men lär ju lösa sig efter några sena kvällar på biologihuset.


Här har vi ett prima preparat. Ledtråd: mycket fett, tätt med celler, sinusar.

torsdag 13 september 2007

onsdag 12 september 2007

Internet är mig otillräckligt

Bajssepifan att inte Monki har en webbutik! Den där svarta dunparkan hade ju vart något för mig...

Förövrigt måste jag i Molly Ringwalds anda få tag på ett plommonstop att vandra runt med i höst. Snarast. För plommonstop är bannemig den nya baskern.































De här bilderna tog jag hemma i Okome nu i sommar. Jag visar dem för att ni ska förstå hur mycket internet och allt som man kan köpa på internet kan betyda för en isolerad flicka med småstadsångest.

Och Aina, bara så du vet. Kött är mord för det har Morrissey sagt.

Nu ska jag laga vegetariskt med kokosmjölk, chili och ingefära i mitt nya blålilagröna hemmafrusförkläde. Efter det blir det hematopoesläsning.

Heta grejer

Ylva hade ugnsstekta potatisar och rotsaker i sin lunchlåda idag vilket inspirerade mig till att göra detsamma, dock inte lika oskyldigt vegetariskt utan med marinerade kycklingbitar bland nyttigheterna. Sanna ska få smaka. Vi väntar bara på att ugnen ska göra jobbet.

Får just höra att Henrik Hjelt ("Humor kan välta tjejer och Henrik är en av få som alltid lyckas balansera på den hårfina gränsen till det otillåtna i Parlamentet. Hårfin är han också, på sitt eget minimalistiska vis. Att han dessutom har sveriges bredaste leende, som värmer som en kopp choklad, skjuter in honom på sexiga listan.") ligger på plats 16:e på Elles lista över sexiga män medan mannen bakom Moneybrother ligger på plats 26!!! (Anders "Moneybrother" Wendin är vår egen Bruce Springsteen. Hans röst rymmer själ, hans ögon går att drunkna i och håret vill man gärna rufsa om. Att killen dessutom klär sig lika snyggt som vi är en grym bonus.") Illa.

Här är den fagra ettan

tisdag 11 september 2007

Inga krafter

Ännu en kvartöveråttatillstraxinnanfemdag idag, jobbigt. Jag har varit trött och haft ont i huvudet. PUn kändes jobbig mest för att den var så sent. Kom hem, åt "middag" (varma koppen blomkål/broccoli och rostade mackor med ost) och gick och lade mig under min orangea filt och sov en dryg timme. Det var skönt och jag känner mig bättre men det var säkert dumt, kanske ligger vaken i natt istället.

så har jag lite ont i mina stackars små otränade lår och armar sedan höstens första träningspass igår.

Eric har bakat en "world trade center"-kaka dagen till ära så jag antar att jag borde dyka upp på kvällens Househäng om inte annat för att se det förmodade mästerverket.

måndag 10 september 2007

Måndag

Jag fick en sen börja-prenumerera-på-Elle-premie idag. Ett ljusrosa läppglans från Lancôme med blått och lila och silvrigt glitter i. Det heter "Ultra brilliant Ultra shiny". Skitfult.

Eric är här och syr i en snygg svart- och silverfärgad knapp i sina jeans

och idag har jag saknat kärleksakutande Ylva jättemycket!

söndag 9 september 2007

"Om man använder baksidan av borsten kan det nog vara lite skönt"

Jag ska som skrivet på kärleksakutenutryckning imorgon och hade då anledning att googla saker som "prostata" , "penila papler" och "manlig g-punkt". Jag simply älskar att läsa sexfrågespalter, måste nog förutom att bli kirurg bli sexolog. Eller hålla på med intimkirurgi ;)
Okej, detta var nog kvällens favoritfråga ialf:


Hej Darling!

Hej jag bara undrar hur ömtålig huden är på killens ollon (under
förhuden). Kan man tex köra med en elektrisk tandborste på ollonet eller kan det börjar det blöda då? Är det förresten sant att det finns "leksaker" som är gjorda för att föras in i mynningen på penisen. Är inte det farligt ? (Jag tänker på urivägs infektioner & sådant).

/anonym


Hej,

Jag har då aldrig hört talas om några sådana leksaker. Jag skulle nog, om jag var du, ta det lite lugnt med den lille mannen och inte föra in saker i urinröret. Det finns som du säger en risk för just infektioner och det låter dessutom smärtsamt.

Hur ömtåligt är då ollonet? Ja, efter att ha funderat lite grann får jag nog säga att en elektrisk tandborste förmodligen skulle göra att det blöder, förutsatt att man har tandborstens borst vänta mot huden. Men om man istället använder baksidan av borsten kan det nog vara lite skönt.



Nu är det bara att börja skicka sexochsamlevnadsfrågor till mig så får jag fortsätta på internätet med vad jag haft som bisyssla privat med vänner via telefon i flera år. + att jag know how to google

Shape up

Igår va det en sån där bra kväll när man känner att när klockan slår två så vill man inte gå hem utan bara fortsätta att dansa och ha roligt.
Var anarki under TTA-spelningen, folk stormade scenen. Jag och Aina observerade roat på avstånd. Sen drack vi öl och dansade en hel massa till med alla snygga popmänniskor.




















Aina gillade chipsen igår.

















Denna bilden av mig med ett kinderegg har ju inte så himla mycket med gårdagen att göra. Men det är gott. Med egg.

Idag är jag seg som fan. Ialf lyckats gå och handla mat och tvätta två maskiner. Inte lyckats hänga upp tvätten dock. Borde plugga lite kanske..och fixa cykeln för bromsarna har låst sig på den. Undrar hur man fixar det. Hade varit bra med en cykel imorgon för jag och Amanda ska på kärleksakutenutryckning på cykelavstånd imorgon. Eller så skiter jag i det och ringer Frida och frågar om jag får låna hennes cykel...Sen ska jag ut med en back kartong till soprummet. Sen planera utryckningen. Sen bädda rent. Sen dö av halsinfektionen. Och sen är det måndag igen.

Herman Dune

Det svänger.

lördag 8 september 2007

Reservplan

Sista utvägen till gå-ut-klädsel efter att ha insett att alla innan-ikväll-uttänkta-alternativ kändes fula:

svart kjol
svart linne
svarta strumpbyxor
svarta skor
svarta örhängen

och knallrött läppstift.

Till Ylva nu.

Sicko

Sätt att förkläda trötthet, muskelvärk, huvudvärk och halsont när man ska ut och dansa på popklubb:

1 koffeintablett+ 2 panodil+ 3 glas halvtorrt vitt vin+ 1 kort sextiotalsklänning+ massor av kajal = success!!

Förövrigt ganska besviken på Myrorna. Hittade inga möbler fast en ganska snygg retroröd plåtskrivbordslampa. Blir att cykla der till återvinningen och leta möbler. Efter det när jag börjar bli lite desperat får jag gå runt i soprummen på Ålidhem och leta. När inte det lyckas ska jag göra en stor beställning från IKEA. Fast det vore trisst.

lördag

Nu har jag fixat trådlöst internet till lägenheten, jag är så grym!

Idag händer det grejer. Ska snart ta bussen till myrorna med Aina i förhoppningen att hitta både det ena och det andra till rummet.

Och ikväll "spelar" The tough alliance på Plaza. Vi ska dit. Lätt.

fredag 7 september 2007

Post

Jag glömde min favoritkofta och lite smink hemma när jag åkte ned till Umeå, idag hade jag ett paket att hämta på Ica. Det såg gammeldags ut tycker jag, fint. Som breven jag fick av morfar när jag var liten, men den här gången från mamma. Hon är bra.



Då vet ni var jag bor också. Hoppas inga galningar läser den här bloggen.

Nu ska jag och Amanda ska se film.

Real life Nip/tuck

Mein Computer habe internet gefunden!!
Jepp jepp. Internet på datorn första gången på en evinnerlig tidsrymd. Mycket grejer händer här minsann. Sitter och skriver i mitt nygolvade, nyväggade mkt vita cleana rum. Min Björn Shiffs plansch och Tonix plansch kommer att göra sig utmärkta! Tänkte sätta upp min oranga sänglampa strax också.
Bor alltså sedan en vecka ungefär i ett kollektiv bestående av tre blonda läkarstudentskor med komplicerade kärleksliv. Mkt intressant.

MEN. Det som jag hade tänkt börja min fortsatta bloggningskarriär med är att berätta om vad som hände i förrgår när vi skulle "svansa efter" varsin läkare en hel dag.
7.45 tog jag hissen upp till sjätte våningen, med en liten nervös klump i magen tvekade jag en sekund innan jag gick genom dörren där det stod "Hand/plastikkirurgi". Det blev en mycket spännande dag. Inte nog med att jag fick ha på mig snygga och bekväma blå kirurgkläder med muddar både vid anklarna och i midjan sehr chict med svarta converse till (kände mig inte så lite som en stor bedragare och bluff men mkt cool på samma gång) så fick jag på eftermiddaden ASSISTERA vid en gynekomastioperation! Om du som jag först kände "fan jag känner ju igen det här ordet..vad va det nu det var för något..." så beror det på att även du i våras såg den exelenta dokumentären "Män med bröst" på fyran eller femman sent en kväll i våras.
Jepp, en gynekomastioperation är alltså en operation där man tar bort bröstkörtlarna på en man med större bröst än han önskar att han hade. Varför har han det? Normalvariation, anabola, vad vet jag.
Och här fann jag mig helt plötsligt i full kirurgmundering med handskar med blod och bitar av bröstkörtel på hållandes en sårhake i vardera hand medans kirurgen sa saker som -"där ser du fascian på pectoralis" och "stick in fingret och känn runt lite". Hur många 20åriga tjejer har sett fascian på pectoralis?! Vi snackar stor adrenalinkick. Jag känner mig lite impad av mig själv för att jag inte blev det minsta äcklad, för det brukar jag bli när de visar operationer eller våld där kroppsdelar hamnar på ställen de inte borde vara på på tv. Dessutom vet jag hur stora fettceller egentligen är nu. De kan vara jättestora, I tell u. Så nu vill jag bli kirurg :)

Fre

Det har varit roligt idag. Till och med det dåliga caseintrot med PL. Kanske är det för att tidiga morgnar och långa dagar tröttar ut, svamlig har jag känt mig. Ylva också uppenbarligen, kul det.

Nu ska jag till Amanda och äta middag. Har bränt ut "Mount Pleasure" till henne eftersom vi som bekant har en gemensam fascination för den där karln som sjunger. Till Ume ska han 2:a november vilket blir trevligt.

Den här länken fick jag av en viss Joel Öjemar, rätt snällt av honom.

tisdag 4 september 2007

Pyssel

Äntligen kom jag mig för att göra nya etiketter till mina kryddburkar, har tänkt det sedan jag flyttade hit.



God morgon

Sitter och lyssnar på en smäktande ballad med Weeping Willows (I can't feel it in here) och funderar på vad som passar att ha på sig en lagomt solig tisdag.

Kanske ska gå förbi apoteket på väg till skolan (eller ja, snarare innan jag går dit, det är ju inte direkt åt samma håll) och köpa hostmedicin så jag inte stör så mycket på föreläsningarna.

Var till Svens och Sannas lägenhet igår och kollade in hur det blir (fint!). Kontrasten mellan deras stora trea och min så kallade etta är enorm. Deras ställe är ju ett hem! Funderar på vad jag gör här samtidigt som det är grymt skönt att ha något eget. Ett litet tag till i alla fall.

måndag 3 september 2007

Vardag igen

När jag öppnade lägenhetsdörren kom Hobbe (en av männen i förra inlägget) skuttande, hade glömt att han skulle vara här och möta mig. Ganska mysig är han, önskar han vore min på riktigt ock inte Sannas!

Skola igen idag alltså, det kändes rätt bra trots en för lång första dag och en ny bok om immunförsvaret för 650kr. Kul att träffa alla igen! En kaffe på KBC och det kändes knappt som om vi varit borta.

Onsdag (/Torsdag) ska vi svansa efter läkare. För mig blir det medicinmottagningen vilket känns spännande. Tänkte att jag säkert skulle hamna i Robertsfors som senast (eller typ Skellefteå) men så blev det alltså inte, bra det.

Nu ska jag fixa lite middag!

lördag 1 september 2007

Ume

Ikväll har jag två snygga karlar här, ganska lyx.