torsdag 31 januari 2008

Snälla ge mig pengar och något att sätta på CVt

Vår föreläsare Kui Lui har blivit kändis!

"Kui Liu tar jättepandan som exempel.
- Den har jättedålig fertilitet."

http://www.alltombarn.se/halsa/infertilitet-1.6627

Jag gillar Kuljul. Han är snäll och gav oss enkla tentafrågor på cellenkursen.

Nu har jag ialf skickat iväg en jobbansökan. Tog bara 3 timmar för mig att knåpa ihop det personliga brevet.
Ok 2,5 timmar spindelharpan nivå medel och agg mot uppgiften och 0,5 timmar skriv. Hatar personliga brev. Känns ju helt överflödigt och jättefjantigt att ha när man bara söker sommarjobb efter att ha läst alla internettips på hur man ska skriva. "Motivera varför just du passar för jobbet" blablablajs.
Jag klämde i ialf i allt jag orkade och tror att det blev acceptabelt.

Förövrigt tycker Farbror överkokt blomkål att vi ska göra en "Jack" i sommar och cykla runt Gotland. Kanske det farbror, kanske det. Sen ska jag också skriva en generationsroman. Bli för 2010-talet vad Per Hagman för 1990-talet. Eller inte.

Skön packlista ialf:

Packlista à la 70-tal

På 70-talet publicerades långa listor på saker man skulle ha med sig på cykelturen. Här är bara ett urval:

Stor termos med vatten.
Rökt korv.
Kaviartub.
Kartong med 6 kokta ägg.
Frystorkad mat.
Tomater i äggkartong.
Stor snusnäsduk.
Tunna fingervantar.
Burk med talk.
Anteckningsbok.
Backspegel.

Ett tecken

Idag har vi haft examination av blodtryck och HLR. Det var kul! Sjuksköterskelärarna är mycket snälla.

Har även läst om sår. Det är en hel vetenskap. De luktar bl.a. olika. Ifall de luktar mycket kan man använda ett jod-preparat att lägga om med. Ifall såret varar mycket kan man använda ett alginatomslag som absorberar vätskan. Såret på bilden nedan är skivepitelcancer. Tycker det ser aningen oroande ut.

"She´s so hot she is making me sexist"

Flight of the Conchords Ep2 She's So Hot - Boom

Fortfarande lika bra

onsdag 30 januari 2008

Mode

Finns visst en del fint folk även i Sverige.

Kings Of Convenience - Cayman Islands

Till er med kärlek

tisdag 29 januari 2008

Eksem

När jag satt där i mörkret och skönhet strömmade emot mig kunde jag inte hindra tårarna som kom vid tanken på hur sällan eller aldrig det är vi verkligen kan nå, röra och förstå en annan människa helt och fullt.

Efteråt när jag köpte en Hello Kitty Power Dips Lollipop+ popping candy för jag ville ha en stickers som följde med kände jag att det kanske är okej ändå. Att liksom förlika sig med tanken att varje gång vi möter en annan människa är det egentligen oss själva vi möter och måste förhålla oss till. Jag ska börja tycka om mig själv mer för då kanske andra saker och personer också blir lättare att tycka om.

Gud

kvällens spelning är något av det finaste jag varit med om!

Not just any night







Ikväll ska vi se Kings of Conveniece på Saga teatern!

söndag 27 januari 2008

Dagens sämsta sympatiförsök måste ha kommit från min kombo Lotta då hon ligger i soffan, luktar sig själv på armen och snyftar "uhuhuhsch! Jag luktar blomma efter massageoljan!"

Kolla vad jag köpt!


Fina grejer på branten.com.


Nu kan vi gå och simma efter steppen Aina!

Fritt fram(fall)

Är det en ren tillfällighet att Fettisdagen och Studentsportardagen som Umu har varje år infaller på samma dag?

Sitter och försöker planera mitt liv. CV och sån jävla skit verkar behövas. Tror att jag ska försöka få nått jobb här i Ume i sommar. Kanske undersköterska på sjukhuset eller så. Höll på att bli galen förra sommarens 3 månader på stäppen. Bättre att stanna här, behålla lugnet och åka hem 2 veckor som semester och intensivumgås med familjen istället för att nöta banden.

tusen famnars kö

Schysst med förfest hos Anton igår - många kända ansikten där. Ylva givetvis söt med ekorrbroschen. Mindre kul sedan när kön till kära Scharinska var oss övermäktig. Vissa tänkte REX, vissa O'learys. Bloggerskorna gick hem. No more sympatihäng. Försöka att inte gå ut för gåutandets skull, blir ofta nog ändå. Borde nog ha förstått att kvällen inte skulle bli lyckad redan på bussen när ett gäng brudar tyckte ett Linda Bentzing- medley var en bra grej.

Någon ringde på min dörr imorse, förstod inte vad som lät förrän andra gången eftersom jag fortfarande sov. Gick upp, kom på att jag borde ta på mig något, funderade på om en filt var ok men kom fram till att det inte var det, försökte komma ihåg var morgonrocken hängde, hittade den, öppnade, Hanna utanför. Klockan var elva så det var inte hon som var oeftertänksam utan jag som var trött. Jag bjöd på frukost. Sedan gick vi på promenad och så till skogis en sväng. Kul med spontanbesök! Mer sådant!

lördag 26 januari 2008

Soundtrack of our helg

Lucky soul- lips are unhappy

Ska till Antonini nu, sen scharinska.

Looking good, feeling fine.

Det är inte mig det är fel på

Ingen revbensborttagning, började detaljstudera kjolen och inser nu att någon noggrant och metodiskt sytt in den i sidorna. Tänkte väl, att så smal ska man inte behöva vara!
Ska sy ut den imorgon.

Idag

Bra grej att stiga upp tidigt, det här har varit en lång lördag! Jag, Ylva, Henke, Erik och Filip tog bussen till Ersboda tio. Kollade in Myrorna och Kupans nyöppnade möbelaffär, Eric ska som bekant flytta. E köpte ett skrivbord. Henke en gjutjärnspanna. Jag och Y köpte lite strumpbyxor på H&M. Jag även en kjol på myrorna som är fin och organge och har lite spets på sig och ett vackert fall. Den är tyvärr lite snäv. Måste dra in magen eller kanske ta bort ett revbenspar.

Lovade Eric mackor när vi inte fick oss någon mat på Ersboda. Så har vi hängt lite, tittat på soffor och kattungar på blocket. Jag har tvättat! Känns nästan som att köpa nytt, plötsligt en massa att välja bland i garderoben. Nu har jag en fetaostpaj i ugnen.

Fest hos Anton ikväll, kanske Folkets Jubel sedan. Är inte så sugen just nu men vet givetvis vad eyeliner och trevligt folk kan göra för humöret.

fredag 25 januari 2008

30% glädje och 70% lättnad

Som titeln antyder så klarade även jag mastodonttentan(allt vi läst hela T3 på en gång) from hell.
Oron jag haft i kroppen ett tag och som eskalerat sista veckan släppte lite. Känns väldigt skönt att kunna planera framåt igen. Imorgon tillexempel då jag ska ut på Ersboda med Ainis och Eric och leta möbler till Erics nya place. Och Folkets jubel på Scharinska. Min kropp längtar efter rus och eufori.

Att jag klarade mig känns på något sätt som ett kvitto på att jag hittat en studieteknik som funkar hyfsat bra. I våras la jag säkert lika mycket tid som jag lagt i höst men på ett mer ineffektivt sätt. Innan tänkte jag typ att man säkert lär sig anatomin indirekt genom att stöta på det när man läser om andra saker som rör organet i fråga. Men det funkar ju mindre bra kan jag upplysa er om. Man måste råplugga. Hela tiden. Annars blir man avrättad.
Men ändå. Helgerna har jag kunnat lägga på andra saker och det känns bra att veta att det går vägen ialf.

Försökte plugga medicinsk psykologi idag. Kunde inte sluta tänka på att Jens Lekman måste vara en underbar människokännare slash kristeoretiker. Hans rad "what is broken can always be fixed, but what is fixed will always be broken" såg jag i nån psykologs "att ha motståndskraft är inte samma sak som att vara opåverkad". Allt man någonsin kan lära sig om livet finns i en popmusiktext. Var väl det jag visste.

Ikväll var det Filip som fyllde våra bukar med dajmglasstårta. Den sköna snubben blev 22, grattis och tack för kvällen!

G

JA! Lycka!

torsdag 24 januari 2008

Tre anledningar att vilja vara T1a





Leka

Någon som vet ifall det finns någon affär här i stan som säljer hobbygrejer? Typ metallplattor - kanske i koppar, små tänger, snygga stora pärlor, färg, lack, läderband, örhängeskrokar, lera ochsåvidareochsåvidare. Och sandpapper! Det är coolt. Blev hemskt sugen på att bygga halsband och sådant idag samtidigt som jag försökte koncentrera mig på vad föreläsaren ville förmedla om psykosomatik.

Får åka ned och kika. Borde köpa ett nytt lås också att ha på iksu. Kanske i helgen, ifall jag nu klarar tentan vill säga, hehe hehe. Misär.

onsdag 23 januari 2008

Ons

skola
AK
fika
hem
vil
fil
film

Alla har massa planer för helgen. Fester, tårtkalas, scharinska, andrahandsfynd på Ersboda men allt med tillägget "ifall jag nu klarar tentan" och en djup ångestfylld suck. Vi får veta på fredag. Idag gick det rykten om att det bara är ett rykte, men det är det inte. Jag skickade nämligen ett mail till PL dagen efter vi skrev den och han sa slutet av den här veckan. Och kan man inte lita på den mannen, vem kan man då lita på?

Snälla snälla snälla snälla snälla fina söta låt mig klara tentan, då ska jag plugga anatomi varje dag till jag blir ett ammanuensämne för att rättfärdiga mina på tentan något bristande kunskaper. Till och med innervation av allt som innerveras kan ska jag bli proffs på. Älska nerver, älska ganglier.

tisdag 22 januari 2008

Flight of the Conchords - Business Time

Antons och mitt nya nöje.
Ja Jonas jag vet att du skickade denna låten till mig för ett år sen men nu har vi en video till också.

inte så hjärna

Vår kära vän Eric skriver om nattens drömmar här. Undrar om det är någon del av psykologin som spökar, för

inatt drömde jag att min bror Ruben (men efter ett tag var det plötsligt Einar istället) ramlade och slog huvudet när vi var och plockade blommor till midsommarstången och att han slog sig så illa att flera partier av skallbenet lossnade. Två stora bitar av hjärnan lossnade också. Man såg en del av hypothalamus på en av bitarna. Det var otäckt, men han blödde inte och jag frågade lite frågor som han kunde svara på utan problem. Satte hjälpligt tillbaka delarna med lite bandage. Skulle köra honom till sjukhuset på vår släpvagn så de kunde ordna till skadan, men plötsligt var det Einar som körde och efter ett litet tag stannade han plötsligt eftersom han fått en hjärnblödning och tappat medvetandet. Då förebrådde jag mig själv mycket för att jag låtit honom köra trots skallskadan, tänkte att jag borde ha kunnat räkna ut att det skulle gå illa på något vis. Kände djup skuld och ånger. Men jag tror han klarade sig.

Give me

En inte så gammal men manlig man med Birkenstock, det hade jag kunnat tänka mig



han ska vara snäll också
och vilja massera mina axlar varje dag.

måndag 21 januari 2008

Filip

klart du får en mjukkaksbild!

Mina gröna fingrar















Tur att jag inte tolkar saker och ting alltför symboliskt.

hemgjord blåbärssylt och


Nya tag


Var hittar jag sånna här skor? Bajssnygga. Bilden snodd från facehunter såklart.











Riktigt trivsam dag idag. Våra två medicinskpsykologiveckor har börjat idag och vi hade en väldigt sympatisk psykolog som föreläste för oss om kriser. Han hade väldigt söta barn som skrivbordsunderlägg på datorn.
Imorgon står trauma på schemat, men idag snackade han ju nått om traumatiska kriser..hm begrepp jag älskar.

Vi verkar också ha fått ungefär tio nya i vår klass, som pluggat i blandannat Polen och Danmark. Trevligt med nytt blod och förhoppningsvis kommer vi få höra hur privilegierade vi är med typ uppvärmda föreläsningssalar så man slutar klaga hela tiden. Men jag har hört att i Rumänien så får man hela lik att dissekera (förutom huvudet för det får tandläkarna) och det hade ju varit coolt...

Bästa med dagen var kanske att vi slutade klockan tolv. Senast vi hade en eftermiddag fri utan att känna pluggtvång var...nån gång förra hösten tror jag. Handlade och lagade veggiebiffar som jag bjöd farbror överkokt blomkål på. Han tyckte att de var goda och att han förtjänade dem efter att varit duktig och gått på upprop för jöken. Jag höll såklart med och klappade på huvudet.

Har även hunnit med att köpa nytt kort på iksu (nu blir det bara matvete i en månad fan vad dyrt) och träna bodypump för första gången på 6 månader. Gud have mercy on mina lår. Och att lyfta mjölkpaketet ur kylen var så jobbigt så det får vänta tills farbror överkokt blomkål kommer.

Vad ska jag göra hela kvällen. Ledig? På riktigt? Känner abstinens och misstro.

söndag 20 januari 2008

Myssöndag

Jag och Sven och Amanda har bakat mjukkakor (alltså bröd) med Andreas och Sanna som sällskap. De blev goda. Sedan gjorde vi pizzor.

Varit på långpromenad med Amanda ikväll. Druckit te. Hon är bra, de är väldigt bra allihopa!

Dåliga gatan


Var på Dåliga gatan ikväll. Förfest med Aina och Eric och en liten stund Anton. Anton var dum och ville inte följa med och dansa.

Som ni förstår är nagellack en stor förfestritual.

Mycket läkarstudenter som man känner igen på utseendet från biblo men inte vågar hälsa på för att de går högre terminer och därmed är väldigt coola var där.

Synd att klänningen inte hade nån ficka stor nog att rymma kameran. Eller någon ficka alls för den delen..

Det var bra musik och lagom svettigt på dansgolvet. Jag och Aina var tighta och snygga. Jag gick under namnet "Flourtanten". Kändes ganska fint.



















lördag 19 januari 2008

Jo

Såg lite skidåkning under min orangea filt, det var mysigt. Konstigt nog gillar jag att titta trots att jag inte tycker så mycket om att åka.

Christer Ulfbåge och Kalle Grenemark (som bor några kvarter ifrån oss hemma!) snackade om att åkarna inte hunnit ställa in sig till den höga höjden och att det krävs en vecka eller helst tio dagar för att göra det. Nickade instämmande där jag låg. Det står på min tenta.

Tror jag ska laga kyckling och potatisklyftor i ugnen med massa vitlök på. Sedan duscha, på med tighta trikåklänningen, förfest och så Dåliga Gatan!

Sluta

Vaknade med en stark längtan efter en promenad i det fina lite kalla soliga vintervädret.

De onda aningarna jag fylldes av när jag sedan kom på att det regnat varje dag hela veckan blev dock besannade när jag drog upp persiennen.

:(

fredag 18 januari 2008

Nyttigt

Aina radade upp sitt så jag får väl rada upp mitt.

1. Rutig kappa med häftig krage, knyt i midjan och vida ärmar. Halva priset very bra.
2. Svarta jeans
3. Svarta tights
4. Svart tight ganska urringad (man kan ha sånt när man inte har bröst) klänning med 3/4armlängd med nån sorts spetsöverdrag
5. Ny kudde så att jag inte ska få nackspärr av att bara ha en kudde när Anton sover över.
6. En morotskaka och en kaffe.

Tror det blir snygga bilder på mig och Aina på Dåliga gatan imorgon! Jag ska klä ut (upp?) mig till fancygoth med flor. Funderar på om jag ska bestämma mig för att det är mesigt med bh imorgon. Tycker det ibland.

New

Mitt shoppingbehov är nu tillfredsställt genom

jeans
body med urringad rygg och trekvartsärmar
svart- och vitrandig polo
halsband med grön glasdroppe
leggings
grön badrumsmatta

sen när jag kom hem hade jag fått ett paket med en klänning som är mycket tight och svart och har urringad rygg (är lite inne på det just nu) och en blommig sjal.

Ylva har också fyndat. Hon kommer vara mycket snygg framöver. Anton håll i henne hårt! Men du är väl van, hon är ju rätt het för det mesta.

Morgen

Har sjuk träningsvärk i min rygg efter onsdagens pass.
Rätt skönt, inbillar mig själv att den blir ack så mycket starkare och snyggare av det. Men kunde knappt bädda sängen!

Lite frukost, ta bort fult nagellack, så till skolan.
Några ord som ska redovisas
falldiskussioner
kaske en film
och så stan.

Fuckn ute.

Mitt endometrium har får syrebrist-->nekros-->det stöts ut genom mitt rör med platt flerskiktat epitel med glykogeninlagringar.

Mens känns jävligt 1700-tal tycker jag, fattar inte varför måste jag ha det för. Kan inte kroppen bara resorbera mensen, är det inte så många andra djur gör?

torsdag 17 januari 2008

Lev drömmen


Idag känner jag ett stort behov av att äga en jumpsuit. Kan bli den nya klänningen. Shopping imorgon Aina, shopping imorgon. Får jag inget nytt vill jag inte gå ut på lördag (Dåliga gatan!). Eller det vill jag visst. Om inte annat så för chansen att få använda min nya florsak. Behöver nått svart och jävligt tajt till känner jag. Helst sammet.



Börjar bli solglasögonsugen också. Sånna här hjärtglasögon vill jag ha. Sköldpads. Undrar även om jag kan ha min RayBan-kopior tio kronor på kupan iår också eller om det känns skåpmatigt.

Finns så mycket jag vill ha nu...nya högtalare till datorn, extern hårddisk, mp3spelare (har en shuffle som suger åsna) och massa grejer. Men måste ju spara pengar till Berlin. Bajsbajsbajs. Äh, vem lurar jag. Inköp får vänta 4-5 år tills man har råd. Sluta låtsas vara glamour när man inte är det för fem öre. Sitter ju för fan med en "soft clear up strip" på näsan, skriver fusklapp om vad jag ska säga om aktiv/passiv dödshjälp imorgon, luktar surt och förfaller.

Mini me

Såg jag så här liten ut för ett och ett halvt år sedan?



känner knappt igen mig själv
undrar vad jag kommer tycka 2012
kanske längta tillbaka till mitt oskuldsfulla leende och släta panna?

Jag ska till Sanna och se BABEL nu. Av erfarenhet vet jag att båda är bra.

Raus

Inatt drömde jag att jag godkäntgränsen för tentan var 56 poäng och att jag fick 55.

Tur att jag minsann har världens snyggaste bulliga genomskinliga paraply med prickar i olika neonfärger. Annars blir man blöt. Undrar om jag vägar gå med klackar till skolan idag.

onsdag 16 januari 2008

Vädret

det hade inte gjort något ifall det slutade regna för mitt heta Norrbottensmusikenparaply är hemma hos mamma och pappa

bättre

Så skönt så skönt så skönt att träna! Var inte så sugen innan men bra att jag gick. Känner mig som en ny människa. Mer afro åt folket.

Så har jag städat lite. Det är bra.

Olivburken är numera en pennburk.


Fishy

Mina fingrar luktar lök och jag har inte rört en lök på hela dagen. Känns oroande.

Hatar fortfarnade PU btw men fick ta igen det med lite Lagerhauseshopping med Anton på eftermiddagen. Nu har jag massa krokar som hänger på min dörr så jag inte behöver lägga alla kläder på golvet. Och Anton var söt i sin kulturpolo.

matmatmatmatmat. Varför tror tidningen Buffé (fick ingen bonuscheck heller) att alla äter kött och fisk? matmatmatmatmatmat

Sitter och funderar på när ett plagg övergår från att lukta deo till att lukta svett.

Läste klart Doris Lessing "Ljusvaste dröm". Den var bra. Läkaren i den jobbar så hårt att en dag så lägger hon sig ned på en soffa, somnar och dör.
Nu ska jag börja läsa falkenbergssonen Carl-Johan Vallgrens (tuff kis) Berlinresebok. Hoppas på en resa dit med Farbror överkokt blomkål på påsklovet.

Tungt

Det här hade kunnat vara en bra grej, tycker fallen är intressanta och alla i min PU grupp fullkomligt öser ur sig kloka resonemang.

Men Herre Gud,
vissa i vår klass borde få munkavle när det kommer till helklassdiskussioner.

Börjar må illa och vill i princip grina så snart någon nämner tentan. Känns inte bra alls. Det är psykisikt påfrestande, inget är riktigt kul eftersom den finns i bakhuvudet. Så här påverkad brukar jag inte bli. Känns inte alls som om jag orkar med en till pluggperiod. Försöker koppla bort det men det är ack så svårt.

onsdag

Ogillar starkt att ställa klockan på innan sju. Speciellt då man inte sovit tillräckligt för att Anton köpt en ny megateve plus ett psp plus GuitarrHeroIII. Jag rockar så jävla hårt på GuitarrHeroIII! Finaly those ten years of pianolektioner och seven år av fiollektioner och sex år of bandgeeking payed of!

En annan jobbig grej med att gå upp är om man efter uppstigandet måste gå och ha PU (professionell utveckling). Vi har medicinsk etik nu en vecka. Både segt, pinsamt och ångestframkallande from hell. Vi diskuterar olika etiska dilemman och sånt. Vet inte om det är jag som inte kan se nyanser i saker och ting men det känns inte som att det ger så mycket förutom att man får reda på hur dummaihuvetåsiker vissa har. Och det får man tycka. Visst att man får.

Tentan då...när jag hade skrivit allt jag kunde och räknade ihop de poäng jag absolut skulle få kändes det som att jag var över G-gränsen. Men nu efteråt när man snackat med massa folk om tentajäveln tror jag att jag kan ha missat nån (läs flera) poäng som jag trodde jag hade så vet inte riktigt....bajs också. Men om jag får poäng på hälften av det som jag inte var säker på eller får halvrätt så gick det kanske vägen.

Nu måste jag äta min gröt och sminka mig på 15 minuter innan jag halkar iväg på Umeås blankis. Och inte har jag någon matlåda att ta med idag heller.

måndag 14 januari 2008

svacka

Ylvas bajsdag var igår min idag.

Mår kasst. Lite illamående och så pirrar det liksom i armarna plus att de är tunga och trötta. Och försök er inte på någon symptomanalys, snälla. Vet inte alls hur det gått, eller vet att det inte gått speciellt bra. Frågan är bara hur illa det är. Hoppas de är snälla mer rättningen, skulle tro att jag behöver det. Mycket obesvarat på anatomin och många resonemang som inte ledde fram till något egentligt mål på fysiologin. Jävla Gunnar vad gör han, trodde jag skulle plocka poäng där i alla fall.

Mådde faktiskt dåligt efter förra tentan också trots att jag kände på mig att det gått rätt bra så det är nog inte bara dagens flera frågetecken som spökar. Kanske av att spänningarna släpper, eller kanske inte släppt. Plötsligt finns det tid att känna efter hur man mår.

Ska duscha, äta lite och gå till Ylva och dricka vin. Kanske är det vad som behövs för att få lite ro i kroppen. En sovmorgon hade inte varit så illa heller men någon måtta måste det såklart vara så det är schemalagt från nio imorgon.

söndag 13 januari 2008

Bajsdagen

Har massiv ångest inför tentan imorgon. Mitt huvud är ett tomt kärl där mångamångamånga termer snurrar omkring, krockar med varandra, klyvs-->genererar massa kraft och försvinner ner i det mörka hål som kallas min hjärna.
Det är ganska jobbigt att repetera ett halvårs heltidsstudier på 10 dagar.

Funderar på vad jag ska ha på mig. Är förskyld och frusens så nått varm men snyggt. Mjukisbyxor är fult och för veklingar, har man något som skaver in i magen håller man fokus uppe iallafall.
Snorar och hostar men tänker vända det till min fördel. Med hjälp av diverse äckliga ljud och höga skaviga skor som låter mycket varende gång jag ska gå och snyta mig tänker jag försöka sänka snittet i klassen så att de sänker gränserna för G.



Hemeostas förläsningen för länge sedan var ett under i pedagogik som ni kan se. Först får man en litenlitenliten bild på 20 koagulationsfaktorer som reagerar med varandra som man ska lära sig och sen jättestora tecknade figurer till det simpla jävla fibrinolyssystemet.

Hu

Drömde att mamma bara skulle toppa mitt hår lite men att det blev fel och jag fick en ojämn Victoria Beckham-page. Då blev jag ledsen.

Till Y för sista dagens plugg.
Hoppas de inte gjort idiotfrågor till imorgon.

lördag 12 januari 2008

Lördagmorgon

Vaknade av mig själv innan klockan idag. Gjort en sallad att äta till lunch eftersom det är lite svårt med microugnar på lördagar på biblioteket. Det är goda oliver i från en fin metallburk, känns som hemma hos mamma och pappa eftersom det mest är där jag får sådan lyx när de egentligen är för dyra för att jag borde köpa dem.



Hemskt fint att man ser min obäddade säng i bakgrunden.

Igårkväll tänkte jag och Eric och Ylva gå till Ylva och fortsätta med lite anatomiplugg när de stängde på mb men istället lagade vi lax med avocado och tomat och citron och bandspaghetti och drack vitt vin som Eric hade. Det var skönt, tror vi behövde det, lite avbrott.

torsdag 10 januari 2008

Att finna glädje i det lilla

Idag tog jag en vinröd mugg på förmiddagsfikat. Matchade de små blommorna på min blus perfekt, fick faktiskt fina vibbar av förväntan redan igårkväll när jag kom på hur bra det skulle bli. I vanliga fall gillar jag dock de limegröna bäst.

Lärde mig efter gårdagens gåhemklockansexåthutning att nä, så gör man verkligen inte. Idag satt jag därför till åtta med de andra tappra. Just hemkommen alltså efter att ha sagt farväl och godnatt till mina kära kollegor vid Balticvägskälet.

Så är det kul att de skriver så mycket om jättar i vår fysiologibok. Jättar får lättare diabetes än oss andra. Filip frågade Jocke om han var en. Det är han inte.

dagens stör!

Kan folk sluta upp med att förklara allt med "vi är ju faktist fortfarande stenåldersmänniskor". Nej det är vi inte! Lägg ner för fan.

onsdag 9 januari 2008

Paus

Hanna kom förbi och drack te, skönt att koppla bort skolan ett tag! Vi såg lite grammisgala och masserade varandras ryggar, inte mycket jag behövde mer idag än det.

Så sa hon:
"Du hade varit en jättebra artist om du bara kunnat sjunga!"
Hehe. Tack.

Skola

Tråkig början på terminen (eller om det nu är slutet men ni fattar) med allt detta plugg. Känner mig redan less på skola, efter mindre än en vecka här. Blir många dagar på rad nu utan någon ledig, känner att det sliter, svårt att motivera sig eller åtminstone att hitta koncentration. Därför gav jag upp lite efter sex på Mb, räknas uppenbarligen som tidigt nu mer.

tisdag 8 januari 2008

Pris

Se vilka som är nominerade till rockbjörnen för årets svenska manliga artist. Danny Saucedo, Måns Zelmerlöw, Ola Svensson. Å hå hå hångest. Så Lars Winnerbäck och Magnus Uggla. Till och med Ylva som öppet inte gillar Winnerbäck borde tycka han är bättre än de tre förstnämnda?

Oförtjänt kritik?

Har stött på den här bilden två gånger nu i "den där klädseln är inte någon hit va?"-sammanhang på olika sidor. Förstår inte vad felet är. Tycker hon ser coolare ut än vanligt.



Äta middag.

måndag 7 januari 2008

Vackert

Ylva beställer halsband och flor på rea, fina grejer
Den här skulle jag vilja ha



men den är alldeles för dyr trots att priset är sänkt. Bara de risiga klänningarna som är avtagna under brösten och ser ut att komma från Gina som är billiga. Buhu.

Sova

Men guuid vao fina!



De där purkinjefibrerna hade jag gärna stoltserat med som en fjäder i hatten!

Man vet att man måste sova när man sitter helt själv och av misstag skriver stjärtmuskulatur istället för hjärtmuskulatur och fnissar åt det.

Mycket ful skit har de...




..men en del roligt ändå. Asos alltså. Beställde en uggla och ett flor :)

Jaha, då var dagens roliga tillända. Ska väl plugga en stund till då.

Bodyart

Alla vägar bär till Rom...

..och alla samtal vi för med varandra i pluggruppen just nu kommer slutligen att beröra ämnet fistlar. Speciellt analfistlar. Och att om man har en utdragen förlossning så kan man få en fistelgång mellan slidan och urinröret. Då kommer det kiss i slidan när man kissar. Eller så kan det bli en gång mellan slidan och anus. Så förenas vi alla i en kollektiv rysning, och det är vackert.

Idag har jag även lärt mig att "drinking during pregnancy should be discouraged". Värt att tänka på när vi bildar vårt bebiskolletiv, Aina!

chili - paj - chili - paj - chili - paj - tenta

Steg upp åtta, tog på en stor T-shirt, satte på ugnen. Här är nämligen matlagningsmorgon idag - laxpaj just klar och chili con carne på spisen. Skulle laga mat igår men blev kvar sent hos Ylva eftersom vi såg lite Jane Austen-gulligull efter att vi pluggat "färdigt".

Lite frukost nu och lite mascara och så iväg på föreläsning om den åldrande människan.

söndag 6 januari 2008

8 kvar

Har grav ångest över pluggandet.
Mycket jag inte repeterat men vet att det fortfarande finns rätt bra med tid. Vill helst nå kontroll över alla områden, nu, direkt. Inte så bra teknik det, lära sig allt på samma gång. Tror jag ska titta på njurarna idag. Och försöka andas. Brh. Så vill jag till Mb eftersom jag inbillar mig att det blir effektivast där men antagligen är det bara fånerier.

Bygga bo

Alla jag umgås med snackar om att flytta. Jag vill också. Känns mindre än någonsin här nu efter någon vecka hos mamma och pappa. Inte som ett hem, mer som någonstans där man kan sova och värma sin middag.

Jag vill ha ett riktigt kök som man kan ha ett matbord i, plats för en liten soffa och några fler garderober. Så vill jag kunna ha dubbla skrivbord så min symaskin kan stå framme och inte behöver ta upp hela matbordet som nu om jag ska sy något.

lördag 5 januari 2008

Godmorgon!

Hej.
Nyss uppstigen.
Gårdagskvällen blev på-spåret-spelet med de där männen och den där Amanda, det var tro det eller ej kul men bara för att de närvarande var så hemskt roliga och söta hela tiden. Tycker om dem. Ola och Mange gjorde många limerickar. Det var fint.

Snart studier hos Ylva med gänget - bara ett par smörgåsar först.

fredag 4 januari 2008

Big Bang Theory - Too Sexy for my Shirt

Vad jag gör när jag inte pluggar eller äter risgrynsgröt. Älskar nördar.

torsdag 3 januari 2008

Ume

"Hemma"
Sven och Mange som åkt bil hit idag med tre till karlar hämtade mig vid tåget och skjutsade hem mig, snällt, hann till ica innan tio. Träffade resten av Luleågänget = Andreas, Ola och Dr Joel Öjemar på affären. Jag och Amanda ska hänga med dem imorgon kväll, blir bra.

Konduktören och ett äldre rätt osympatiskt par tyckte om mina flashcards.

Det är kallt på golvet, skruvade ned värmen när jag åkte. Ska packa upp duntofflorna och göra lite te. Lite tomt är det här men rätt trivsamt ändå. Ska sy ett gäng kuddfodral någon dag så det blir mysigare att se tv från min säng, som det är nu får man mest nålar i håret. Ska sy en klänning också eller två, ifall det nu är tillåtet med sådant i dessa tentatider.

Lämnar

Hur fuskigt är det inte att min lillebror har fått lockigt guldhår och inte jag? Lockar är finast. Vill ha vill ha vill ha.



Sen var jag såklart överoptimist som vanligt vilket innebar att jag imorse när jag skulle internetboka tåg insåg att jag var lite sent ute. Är torsdagen dagen den stora hemresan sker för alla i hela Norrbotten eller? Hade jag inte kunnat gissa. Men löser sig nog. Får väl sitta och dricka kaffe och leka med flashcards i restaurangvagnen om inte annat.

Tillbaka till fram(sam?)tiden



Porslinet överlevde att fraktas i en apstor bag 120 mil. Det känns positivt tycker jag. Nästa tur kanske jag ska våga mig på sockerskålen också men det känns riskfyllt...

Sitter och dricker alldeles för mycket kaffe och håller på att renskriva 4 block med anteckningar. Sekretion i tunntarmen. Det är segt. Men jag har en fin mugg att dricka ur iallafall. Det får plats mycket kaffe i den må ni tro. Och en halsontAntonini som ligger halvfebrig i min säng som man kan ta gospaus med då och då. Bra.

för

Scrubs har varit mitt och Rubens kvällsnöje nästan varje kväll i jul. Det är vårat favoritprogram, jätte, jätte, jätteroligt! Godnatt.

onsdag 2 januari 2008

tjejkväll

Varit hos Elin och födelsedagsfikat med henne och Hanna och Anna. Mys! De är fina. Sen såg vi en kass romantisk komedi och tog fula bilder på varandras ansikten underifrån. Sånt som tjejer gör vet ni.

Inser just att Ica Ålidhem har en gästbok. Det är fint.
Nu Scrubs med E och R.

2008

Igår tänkte jag att en pluggonsdag kunde vara på sin plats. Steg därför upp i morse, duschade, åt mammas hembakade bröd och satte mig vid datorn med min metabolismpärm (försökte med lite koagulation tidigare en dag men blev för nedtämd av terminens tyngsta handout för att våga mig på att fortsätta med eländet idag).

Metabolism må vara spännande men det var om möjligt än roligare att ta bussen till stan (busschauffören log och sa "hej igen!" när jag steg på, är det inte fint? brukade åka med honom rätt frekvent på gymnasiet), sitta på Hanssons och dricka kaffe - titta på folk - mysa med Hanna.

Nyår i stugan var mysigt. Massa mat, bastubad, mousserande vin, sällskapsspel. Bifogar ett gäng bilder där det framgår vilka rediga kvinnor vi är.

Mys under filtar i väntan på att brasan ska göra sitt jobb

Linnéa styr upp snö till värmaren


Jag styr upp en ordentlig brasa

Amanda styr upp en igensvälld dörr
Mycket viktigt eftersom bastun slås på på andra sidan. Efter telefonkonsultation med min far åkte dubbla bräckjärn och yxan fram.


Sanna och Lina styr upp en lyxmåltid


Åkerbär


och slutligen en vy över Kalix centrum.

tisdag 1 januari 2008

Röd dag

Ett nytt år. Och jag har förhoppningar.

Sitter i ett litet Chalmers studentbostäderhus hos min äldsta älskade vän konservatorstudernade/väktar Marie och är proppmätt. Vi har precis ätit mycket god laxsoppa och väntar nu på att vår gamla syntharkompis ska dyka upp tillsamms med flickvän så att vi kan äta citron/limepaj.

Nyårsafton firades ganska förnumsigt med knytis i Jonas pappas frus lägenhet här i Göteborg. Sen sov jag och Marie i 12 timmar, det vill säga vi vaknade kl 15 idag. Imorgon hoppas jag att vi är återhämtade. Mysig dag i Göteborg med Marie väntar och sen på kvällen flyger jag till Umeå. Antagligen får jag övervikt på planet. Massa skit har jag i väskan. En ostindiaservis bland annat.

Ps. Så tycker jag att 2008 ska bli året då alla lär sig säga tjugohundraåtta och inte tvåtusenåtta för det låter för jävla fult.